Görüş Bildir
Haberler
Aziz Nesin'i Ünlülerden Dinleyeceğiz

Aziz Nesin'i Ünlülerden Dinleyeceğiz

Onedio Medya
23.04.2015 - 21:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aziz Nesin’in tüm külliyatı sesli içeriğe dönüştürülüyor. Sesli içerik platformu Yodiviki’nin Nesin Vakfı’yla imzaladığı anlaşma sonucunda Nesin’in tüm eserleri Şehir ve Devlet Tiyatrosu oyuncularının sesiyle hayat bulacak.

Bu yıl doğumunun 100’üncü yılı kutlanan kısa öykü, roman, anı, tiyatro ve şiir dalında birçok eseri edebiyatımıza kazandıran Aziz Nesin’in 100’üncü yıl çalışmalarının bir parçası olarak ilk etapta Nesin’in öykülerini seslendirme programına alan Yodiviki, önemli isimlerle anlaştı. 

Yirmi öykünün; Ahmet Mümtaz Taylan, Atilla Şendil, Boğaçhan Sözmen, Burak Davutoğlu, Hakan Vanlı, Sinan Divrik ve Şahin Çelik gibi sanatçılar tarafından seslendirildiği projenin yer aldığı Yodiviki Android uygulaması Google Play Store’dan indirilebiliyor. 

SESLENDİRİLEN İLK ÖYKÜLER

  • Ahmet Mümtaz Taylan: Ali Bey’i Berbat Ettim, Sınır Üstündeki Ev

  • Atilla Şendil: Kendi Hikayem, Sporcu İnsanlarız Vesselam

  • Boğaçhan Sözmen: İnsan İnsana Benzer, Nazik Alet

  • Burak Davutoğlu: Korkacak Ne Varmış, Çocuk Ne Zaman Ağlar?

  • Hakan Vanlı: Şaheser Bir Hikaye, Yüce Katına

  • Sinan Divrik: Karşılama Alanına Gitmeliyiz, Mu Ni?

  • Şahin Çelik: Allah Size Zeval Vermesin, Okul Aile Birliği

Süreç içinde pek çok Aziz Nesin eseri seslendirilerek Yodiviki kataloğuna dâhil edilecek. Nesin’in kaleme aldığı çocuk öykülerinden bir bölümünü de Nesin Vakfı öğrencileri seslendirecek. 

Öğrenciler kendilerini hayata hazırlayan ‘Aziz Dede’leri için mikrofon başına geçecekler. 1973’te Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı, eğitim olanaklarından yoksun çocukların üreten, kendini geliştiren ve topluma yaralı bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor.   

Evrensel Kültür

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın