Görüş Bildir
Haberler
Ayurveda’ya Göre Hangi Tip Dosha’sın?

etiket Ayurveda’ya Göre Hangi Tip Dosha’sın?

mellsi
14.03.2020 - 21:00

Yaratılış anlamına gelen Prakruti; hava, su, ateş, toprak ve boşluk elementi niteliklerinden oluşur ve Vata (hava ve boşluk), Pitta (ateş ve su) ve Kapha (toprak ve su) olmak üzere 3 Dosha'ya karşılık gelir. Ayurveda doktorları nabzınıza bakarak Prakrutinizin ne olduğunu belirler. Prakruti, doğuştan sabittir. Doshalar ise ​​vücuttaki farklı fizyolojik fonksiyonları yerine getiren enerji tipleridir.

Üç şık arasından kendinize en çok uygun olan şıkkı seçerek “Ayurveda’ya Göre Hangi Tip Dosha’sın?” testini çözebilir, kendi Dosha’nızı (vücut tipinizi) keşfedebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlayalım! İlk olarak verilen şıklardan hangisi seni anlatıyor seç bakalım!

2. Aynı şekilde devam edelim...

3. Tekrarlayalım...

4. Tekrarlayalım...

5. Tekrarlayalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tekrarlayalım...

6. Tekrarlayalım...

7. Tekrarlayalım...

8. Tekrarlayalım...

8. Tekrarlayalım...

9. Tekrarlayalım...

9. Tekrarlayalım...

10. Ve son olarak sana uyan şıkkı seç bakalım!

10. Ve son olarak sana uyan şıkkı seç bakalım!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Vata Dosha (Hava ve boşluk)

Vata Dosha (Hava ve boşluk)

Senin doshan Vata! İnce veya hafif yapılı bedenin kuru bir cilt yapın var. İştahın ve sindirimin düzensiz bir yapıya sahip. Yeniliklere çok açık, hızlı öğrenir ve hızlı unutursun. Aktifsin, endişelisin, telaşlısın ve heyecanlısın. Uykun oldukça hafif. Vata'nın dengesini bozan durumlar soğuk, kuru ve rüzgarlı havalara maruz kalmak, mevsim geçişleri, vata dengesini bozan beslenme, aç kalmak, üzüntü gibi durumlardır. Bu dengeyi korumak için düzenli bir rutin sağlamalısın, bedenini sıcak tutmalısın, soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısın.

Pitta Dosha (Ateş ve su)

Pitta Dosha (Ateş ve su)

Senin doshan Pitta! Orta bir yapıya sahipsin. Sıcağı çok sevmezsin. Sindirimin düzenli, iştahın gayet yerinde. Orta hızda öğrenirsin ve asla öğrendiğini unutmazsın. Açlığa dayanamazsın bu yüzden öğününü de atlamazsın. Kolayca öfkelenirsin, lider özellikleri taşıyorsun. Soğuk yiyecek ve içecek yiyip içmeyi seviyorsun. Pitta’nın dengesini bozan durumlar aşırı stresli olmak, kendine aşırı yüklenmek, yeteri kadar dinlenememek, Pitta dengesini bozan yiyeceklerle beslenmek. Bu dengeyi korumak için aşırı sıcaktan kaçınmalısın, fazla yağ ve tuzdan uzak durmalısın. Serinletici ve baharatsız yiyecekler, soğuk içecekler tüketmelisin.

Kapha Dosha (Toprak ve su)

Kapha Dosha (Toprak ve su)

Senin doshan Kapha! Yapılı ve güçlü yapıya sahipsin. Yavaş haraket eder, yağlı ve parlak cilt yapısına sahipsin. Sindirimin yavaş ve geç acıkırsın. Geç öğrenir, geç unutursun. Uzun süre uyursun uykun da oldukça ağırdır. Saçların gür ve güzeldir. Pitta’nın dengesini bozan durumlar kilo almak, depresyon, soğuk ve nemli havaya maruz kalmak, Kapha dengesini bozan yiyeceklerle beslenmek, fazla uyumak.Bu dengeyi korumak için bol bol egzersiz yapmalısın. Buzlu yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısın.Yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durmalısın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
549
255
121
47
37
33
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elisgul33

Sorularda isaretledigim her sey aciklamada bana verildi .. bunun icin mi cozdum simdi ben bunu

Gizem Yenikler

Kapha Dosha (Toprak ve su) Senin doshan Kapha! Yapılı ve güçlü yapıya sahipsin. Yavaş haraket eder, yağlı ve parlak cilt yapısına sahipsin. Sindirimin yavaş... Devamını Gör

Enes

Vata Dosha (Hava ve Boşluk)