Görüş Bildir
Haberler
Şort Giydiği İçin Saldırıya Uğrayan Ayşegül Terzi Davasında Karar: 3 Yıl 10 Ay Hapis

etiket Şort Giydiği İçin Saldırıya Uğrayan Ayşegül Terzi Davasında Karar: 3 Yıl 10 Ay Hapis

FreiGeist
07.09.2017 - 13:17 Son Güncelleme: 07.09.2017 - 17:28

12 Eylül 2016 tarihinde, yani bundan yaklaşık bir yıl evvel İstanbul'da bir kadın otobüste 'şort giydiği için' saldırıya uğradı. Bu son günlerde yaşadığımız, akıllara durgunluk veren 'yaşam biçimine saldırı' olaylarında adeta bir milat oldu. Yılan hikâyesine dönen yargılama sürecinde, saldırgan Abdullah Çakıroğlu tam 3 kere tahliye edildi. Mahkeme bugün görülen 6. duruşmada, davayı karara bağladı. Tutuksuz yargılanan sanık 'inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kasten yaralama ve hakaret' suçlarından 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çakıroğlu hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Yani ceza alt sınırdan tayin edildi. Ancak mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakmadı, cezayı ertelemedi ve para cezasına çevirmedi. Hukukçulara göre bu yönüyle kararı, belirleyici ve caydırıcı bir ceza olarak değerlendirmek mümkün...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Çekmeköy'de, şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi'ye saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun yargılandığı davanın 6. duruşması Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Abdullah Çakıroğlu ile avukatının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, barolar ve bazı kadın platformlarının avukatları katıldı. 

Çakıroğlu'nun 'inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kasten yaralama ve hakaret' suçlarından toplamda 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme kararını verdi ve Çakıroğlu'nu 3 yıl 10 ay hapse mahkum etti. Cezada indirim ve ertelemeye gidilmedi.

Neler olmuştu?

İstanbul’da hemşirelik yapan Terzi’ye evine gitmek için bindiği otobüste, Abdullah Çakıroğlu'nun saldırısına uğramıştı.

Saldırı kamuoyunda ve sosyal medyada büyük tepki çekmiş 35 yaşındaki özel güvenlikçi Çakıroğlu gözaltına alınmıştı.

Çakıroğlu, adliyeye sevk edilirken “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” demiş ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Çakıroğlu, adliyeye sevk edilirken “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” demiş ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.
img-s1.onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılarak gözaltına alınan Çakıroğlu, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ve ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Saldırgan Çakıroğlu ilk duruşmada "Bana cinler musallat olmuş" demişti.

Ancak Çakıroğlu, davanın daha ilk duruşmasında tahliye edilmişti.

Ancak Çakıroğlu, davanın daha ilk duruşmasında tahliye edilmişti.

Kararın ardından gözyaşlarını tutamayan Ayşegül Terzi objektiflere böyle yansımıştı.

Kararın ardından gözyaşlarını tutamayan Ayşegül Terzi objektiflere böyle yansımıştı.
onedio.com

Çakıroğlu'nun yargı süreci tam bir yılan hikayesine dönmüştü. Başsavcılığın itirazının ardından yeniden yakalanıp tutuklanan saldırgan, bir kez daha tahliye edilmişti.

Çakıroğlu hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karar sosyal medyanın gündeminde 👇

Karar sosyal medyanın gündeminde 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
823
136
47
21
16
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eren Gezer

Kadin dayanismasi lafina cok sinir oluyorum. Biz bir kisim erkekler esitlik icin ayni derecede mucadele verirken sanki hic yokmusuz gibi davraniliyor. Kadin ... Devamını Gör

Belphegor

Yüzündeki o şerefsiz gülümsemenin çeşitli yarıklara dönüşeceği günlere hoşgeldin bilader.Bol bol temiz şort getiririz artık.

Sadece Gerçekler

3 Yıl 10 ay çok az bir süre. Ayrıca bu adam sadece popüler olduğu için tutuklandı bunun gibi birçok insan dışarıda özgürce geziyor şu an ve hükümet hiçbir şe... Devamını Gör