Görüş Bildir
Haberler
Aynı yerlerden sıkılanlara Rakı içilebilecek 13 alternatif mekan

Aynı yerlerden sıkılanlara Rakı içilebilecek 13 alternatif mekan

Alper Lenger
11.06.2019 - 18:15

Eğer sürekli aynı yerlerde rakı içmekten sıkıldıysanız ve rakı içecek farklı yerler arıyorsanız aşağıdaki öneriler tam size göre!

Bu yazıda ne bulacaksınız; otel restoranlarından, teras restoranlarına, ocakbaşından meyhaneye, salaş mekanlardan yeni nesil meyhaneye kadar çeşitli rakı içilecek yerleri bulabileceksiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Mürver Restaurant

Mürver Restaurant

Karaköy Novotel’in terasında açılan ve menüsünde Mehmet Gürs’ün imzası bulunan mekan bir meyhane değil. Ancak menüsündeki yiyecekler ve mükemmel manzarası ile rakı içmek için son derece uygun.

Ahali Teşvikiye

Ahali Teşvikiye

Avlu Ocakbaşı, Veranda Pera ve Veranda Alaçatı ile bildiğimiz meyhane ve ocakbaşı konseptine yeni bir bakış açısı getiren  başarılı işletmeci Yasin Cem Kandemir’in kurduğu Ahali Teşvikiye, mahallenin “meze barı” olma sloganıyla sektöre hızlı bir giriş yaptı.

Zübeyir Ocakbaşı Ataşehir

Zübeyir Ocakbaşı Ataşehir

İstanbul’daki en meşhur kebapçılarından olan Zübeyir, Ataşehir’de Watergarden’ın hemen karşısında 2. şubesini açtı. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

Leb-i Derya

Leb-i Derya

Şimdi Leb-i Derya da yeni mi diyebilirsiniz. Bilmediğiniz şey ise Leb-i Derya’nın artık hayatına meyhane olarak devam ettiği. Bildiğiniz manzara, bildiğiniz lezzet, yepyeni bir menü.

Sahrap Pera

Sahrap Pera

Çok sevgili Sahrap Soysal’ın bizzat mutfağa girdiği ve oğlu Mehmet Soysal’ın işlettiği Sahrap Restaurant, Pera’da eşsiz mezeleriyle rakı içmeyi hak eden en güzel mekanlardan.

İspendek

İspendek

Boğaziçililer’in uğrak noktası olan İspendek, Rumeli Hisarüstünde mütevazı ve salaş yeri ile misafirlerini ağırlıyor. Lezzetleri ortalama olsa da, ağacın altındaki masalarda dostlarla rakı içme keyfi benim için bambaşka!

Mandolin Terrace

Mandolin Terrace

Burası Asmalımescit’te bulunan Soho House içinde bulunan bir restoran. Ve ne yazık ki Soho üyesi değilseniz veya Soho üyesi bir arkadaşınız yoksa buraya giremiyorsunuz. Çevrenizi bir yoklayın, mutlaka bir tanıdık bulursunuz

Nuran Karaköy

Nuran Karaköy

Nuran Hanım ve oğlu Anıl’ın beraber işlettiği Nuran, Karaköy’de alternatif bir meze ve rakı mekanı olarak karşımıza çıkıyor. Deneyeceğiniz her lezzet size parmaklarınızı yedirtecek cinsten. Menüde vasat ya da ortalama olan hiç bir şey yok. Şimdiye kadar gitmediyseniz mutlaka gitmenizi öneririm, pişman olmayacaksınız.

4ten 4e Ocakbaşı

4ten 4e Ocakbaşı

İnsanı evinde hissettiren ambiyansı ve lezzetli kebaplarıyla 4’ten 4’e Ocakbaşı saat 04:00’e kadar açık olmasıyla adeta nöbetçi bir ocakbaşı. Yıllardır Beyoğlu’nda işletmecilik yapan Sait Doğan’ın sahibi olduğu mekan Galatasaray Lisesi’nin aşağısında, 45lik’in hemen üst katında yer alıyor. Mekandaki askıda rakı konsepti ile bitiremediğiniz rakınızın üzerine isminiz yazılarak bir sonraki gelişinize kadar askılıkta sizin için saklanıyor. Buraya geldiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin başında Lokum ve seviyorsanız Ciğer Şiş geliyor.

Mila by Roka Pera

Mila by Roka Pera

Asmalımescit’te yer alan Roka Pera, isim değiştirerek karşı çapraza, eskiden Bird olan yere taşındı ve ismi Mila by Roka Pera oldu.

Baca 6 Kuruçeşme

Baca 6 Kuruçeşme

Kuruçeşme’deki Baca 6 gizli kalmış olarak sayabileceğimiz mekanlardan. Arkadaşlarınızın instagramında görüp “Kuruçeşme’de nerede ki bu mekan?” demiş olabileceğiniz Baca 6, maç yayını da olması sebebiyle denemeye değer.

Cibali Balıkçısı Balat

Cibali Balıkçısı Balat

Dikkatinizi çekerim, Cibalikapı değil, Cibali Balıkçısı. Mekan Balat’ta güzel bir manzara eşliğinde keyifli fasıl ekibiyle %100 eğlence vaadediyor. Yaptıkları tadilat sonrası terası daha da güzelleşen mekan Beyoğlu’na alternatif olabilecek rakı mekanlarından.

Aheste Pera

Aheste Pera

Asmalımescit’te bulunan mekan, özgün menüsü ile bu listeye girmezse olmazdı. Meşrutiyet Caddesinde bulunan mekan modern bir ambiyans ile romantik rakı randevuları için kullanılabilir, benden söylemesi.

BONUS - Rana Gümüşsuyu

BONUS - Rana Gümüşsuyu

Eskiden Topaz olan mekan kışa Rana olarak devam ediyor ve meyhane konseptini esas alıyor. İstanbul'daki en güzel manzaralarından birine sahip mekanda rakı içme keyfi bambaşka!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın