Görüş Bildir
Haberler
Aylık Gelir 60 Bin TL: Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları da Çift Maaşlı Çıktı

Aylık Gelir 60 Bin TL: Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları da Çift Maaşlı Çıktı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin dört yardımcısının da çift maaşlı olduğunu ve aylık kazançlarının 59 bin 553 TL olduğunu açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaştırma ve Altyapı ile Hazine ve Maliye'nin ardından Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'nda da bakan yardımcıları çift maaşlı çıktı. 

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın aktardığı bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan Akif Özkaldı, Fatih Metin, Mehmet Hadi Tunç ve Ayşe Ayşin Işıkgece, aynı zamanda at yarışları ve müşterek bahisleri düzenleyen Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Yavuzyılmaz, bakan yardımcılarının kurul üyeliğinden aylık 20.016 TL, bakanlıktan ise 39.537 TL olmak üzere aylık toplam 59 bin 553 TL maaşları olduğunu belirtti.

Bakan yardımcıları çifter maaşlı

Öte yandan CHP'li Yavuzyılmaz, geçtiğimiz günlerde Türk Telekom yönetim kurulunda beş, TÜPRAŞ yönetim kurulunda ise bir bakan yardımcısının bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun, Enver İskurt ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan ve Cengiz Yavilioğlu Türk Telekom'un Yönetim Kurulunda yer aldığı öğrenilmişti. Bakan Yardımcılarının 40.618 TL'si Türk Telekom yönetiminden olmak üzere aylık toplam 80.155 TL maaşları olduğu belirtilmişti. 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş’ın da TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ve buradan aldığı aylık 67 bin 500 TL ile birlikte toplam maaşının 107 bin 37 lira olduğu aktarılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Aylık 60 bin alan bir kişi asgari ücretle evini geçindirmeye çalışanları anlayabilir mi? 11 ay haram ye, 1 ay boyunca günün belirli saatlerinde haram ye, elh... Devamını Gör

Resho

Yiyin efendiler yiyin diyeceğim ama efendi sıfatını bile bu insanlara kullanmak o kadar üzücü ki...

rcpbyrm

hey maşallah , akıyor bu akşam. muslukları biraz daha açın , 60 bin düz olsun .