Görüş Bildir
Haberler
Aylardır Maaş Alamıyorlar: Doğa Koleji Öğretmenleri Boykota Başladı, Velilerden Destek Geldi

Aylardır Maaş Alamıyorlar: Doğa Koleji Öğretmenleri Boykota Başladı, Velilerden Destek Geldi

Ulaş
05.12.2019 - 14:37

Aylardır maaşlarını alamadıklarını belirten Doğa Koleji öğretmenleri greve başladı. İstanbul Ataşehir'deki Genel Müdürlük binasında toplanan öğretmenler, 'İş insanlarına değil, eğitime sahip çıkılsın' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmenler, verilmeyen maaşlar nedeniyle yaşadıkları maddi sıkıntıları basın mensupları ile paylaşmışlardı 👇

Öğretmenlere destek veren veliler de bugün İstanbul Ataşehir'deki Genel Müdürlük binasında toplandı.

BBC Türkçe'den Ece Göksedef'in haberine göre, işinin tehlikeye girmesinden korktuğu için kimliğini gizlemek isteyen bir matematik öğretmeni, hem maaş alamadıklarını hem de işsizlik maaşı alabilecekleri şekilde iş akdi feshi yapılmasının önüne geçildiğini anlatıyor.

Her sene Ekim ayında 'eğitim ödeneği' olarak ödenen paranın 2018'in Ekim ayında ödenmediğini, ardından 2019'un Ocak ayından itibaren maaşların gecikmeli yatmaya başladığını anlatan öğretmen, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında maaşların hiç yatmadığını söylüyor:

'Eylül ayında yüzde 30, 35 gibi bir ödeme yapıldı. Okul başladığında, yani 10 Eylül'de iki aylık maaşımız içerdeydi. 11 Ekim'e kadar, yine bir aylık maaşımız içeride kalacak şekilde peyderpey ödeme yapıldı. Bir daha hiçbir şekilde bir ödeme yapılmadı.'

Sosyal medya kullanıcıları ve veliler Twitter'da tepkilerini dile getirdi.

Sosyal medya kullanıcıları ve veliler Twitter'da tepkilerini dile getirdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Doğa Koleji'nin satışı için görüşmeler sürüyor...'

'Doğa Koleji'nin satışı için görüşmeler sürüyor...'

Doğa Koleji yönetiminden öğretmenlere, 'geçilen zor süreçten çıkılması için görüşmelerin sürdüğü ve sorunun yakın zamanda çözüleceğine dair' bir mesaj geldi.

Okul yönetiminin hisseleri satmak için bazı şirketlerle görüşme yaptığı biliniyor. Görüşmelerin 'hızla sonuçlanacağını ve devir işlemlerinin başlayacağı' bilgisini veren ancak daha fazla detay vermeyen yönetim, 'basına yansıyan maaş sıkıntısıyla ilgili haberlerin görüşmeleri olumsuz etkilediğini' söylüyor.

Yönetim, öğretmenlerin istifaya zorlandığı iddiaları, satış görüşmeleri ve maaşların neden yatırılmadığıyla ilgili sorularımıza yanıt vermedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan BBC Türkçe'ye bilgi veren bir yetkili ise 'Finansal bir mesele olduğu için bizim dışımızda bir konu. Fakat süreci takip ediyoruz, tedbirlerimiz var. Bilindiği gibi 12 yıl zorunlu eğitim var dolayısıyla okul kapanırsa devlet okullarına nakletmek konusunda hazırız' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
50
21
9
9
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vemrv

Bir kaç özel okul hariç kalanın kurucuları hep müteahhit.Ne büyük tesadüf!!!!!

serhat akşahin

müteahhit yazmasını bilen nadir insanalrdansın :D

pembesusamuru1

helal olsun arayın hakkınızı öğretmenlerim!! yaptığınız onca emek karşılığı ödedikleri 3 kuruşu bile esirgiryorlar. madem ödeme yapamıyorsunuz kilit vurun ok... Devamını Gör

Saffet Filiz

Bu şey değil mi ya tübitak proje sunup ret yedikten sonra soluğu yurt dışında arayan öğrencilerin okulu ?

miyavmiyav

bu da şey değil mi, kolejli kız tarafından reddedilip tüm okula bilenmiş kişilik