Görüş Bildir
Haberler
Aylan'ın Babasına Erdoğan'dan Vatandaşlık Teklifi

Aylan'ın Babasına Erdoğan'dan Vatandaşlık Teklifi

Bodrum’da geçen hafta cesedi sahile vuran Suriyeli çocuk Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı teklif ettiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet üzerinden yayın yapan, Londra merkezli Al-Araby Al-Jadeed gazetesinin haberine göre Kurdi, bir Mısır televizyonuna “Erdoğan vatandaşlık teklif etti. Normalde kabul ederdim. Çünkü Türk hükümeti bana hiç kimsenin yapmadığını yaptı. Onur duydum. Ama teklifi şimdi kabul etmeyeceğim” dedi.

Kurdi şöyle konuştu:

'Türk hükümeti, cenaze masraflarında bana gerçekten çok yardımda bulundu. Cenazelerin Kobani’ye nakli için büyük uçak tahsis ettiler. Kobani Bodrum’dan çok uzak.”

Kurdi, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden üst düzey bir yetkili dahil çok sayıda siyasetçinin kendisine başsağlığı dilediğini belirtti.

Abdullah Kurdi, bir Kuveytli yetkili ve Mısırlılar dışında hiçbir Arap yetkilinin kendisiyle konuşmadığını belirterek, “Batı umurumda değil. Arap ülkelerinin sesini duymak isterdim” dedi.

Kanada'nın Teklifini De Reddetmişti

Kanada'nın Teklifini De Reddetmişti

Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy adasına geçmeye çalışan Kurdi ailesinin bindiği lastik bot devrilmiş, 3 yaşındaki Aylan’la birlikte beş yaşındaki abisi ve annesi de boğulmuştu. Aylan’ın Bodrum’da sahile vuran cesedinin fotoğrafı tüm dünyada büyük yankı yaratmıştı.

Abdullah Kurdi, geçen hafta Kanada Hükümeti’nin vatandaşlık teklifini reddetmişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0