Görüş Bildir
Haberler
Ayasofya’nın İhalesi AKP’linin Çocuklarına

Ayasofya’nın İhalesi AKP’linin Çocuklarına

Ulaş
18.01.2022 - 11:25

Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın güvenlik kamerası ihalesi eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu’nun çocuklarının şirketine verildi. Kamunun kasasından Hazıroğlu’nun çocuklarına 850 bin TL ödendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tam 86 yıl boyunca müze olarak hizmet verdikten sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 24 Temmuz 2020 tarihinde camiye dönüştürülen Ayasofya için düzenlenen ihale de yabancıya gitmedi.

BirGün'den İsmail Arı'nın Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü 14 Ekim 2021 tarihinde “İstanbul-Fatih Ayasofya-i Kebir Cami Şerifi-Kamera Sistemleri Revizyon İşi” başlığıyla bir ihale düzenledi. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihalenin 850 bin TL teklif veren DMS Dizayn Mağazacılık Satış ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’ne verildiği açıklandı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, yüz binlerce liralık ihaleyi alan şirket, Didem Nur Hazıroğlu ile Mehmet Emin Hazıroğlu ortaklığında 2018 yılında kuruldu. Didem Nur ve Mehmet Emin Hazıroğlu aynı zamanda da eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve eski İBB Meclis Üyesi olan Murat Hazıroğlu’nun çocukları.

İki yılda 42 milyon TL...

İki yılda 42 milyon TL...

BirGün’ün ulaştığı şirket ortağı Didem Nur Hazıroğlu, Ayasofya’nın güvenlik kamerası ihalesini aldığını ve eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu’nun kızı olduğu doğruladı. Didem Nur Hazıroğlu, 'Bu sizi ilgilendiren bir durum değil' ifadelerini kullanarak bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Ayasofya’nın ihalesini alan DMS Dizayn Mağazacılık Satış ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kamudan 2020 ile 2021 yıllarında toplam 4 milyon 270 bin TL değerinde dört ayrı ihale aldı. Şirket, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan 2 milyon 915 bin TL ihale alırken AKP'li Üsküdar Belediyesi’nden ise toplam 505 bin TL değerinde “Çoklu şarj kablosu ile usb bellek alımı” ihalesi aldı.

Şirketin ortakları Didem Nur ve Mehmet Emin Hazıroğlu’nun babası olan eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu da ihale zengini çıktı.

Şirketin ortakları Didem Nur ve Mehmet Emin Hazıroğlu’nun babası olan eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu da ihale zengini çıktı.

Murat Hazıroğlu’nun yöneticisi olduğu Kent Teknoloji Yazılım Şirketi, AKP'li ilçe belediyelerinin milyonlarca liralık ihaleler topladı. Kent Teknoloji Yazılım Şirketi, 2013 ile 2021 yılları arasında kamu kurumları ile AKP'li ilçe belediyelerinden toplam 60 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 17 milyon 302 bin TL’yi buluyor. Şirketin en fazla ihale aldığı kurumların listesinin başında ise İstanbul’daki AKP’li Bayrampaşa Belediyesi, AKP’li Esenler Belediyesi, AKP’li Bağcılar Belediyesi ile AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
19
10
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Adı üstünde;akp evlatları

Ahmet Sevindi

a.ı.a ko..mun. k.hp.. evlatları

rcpbyrm

ohhh hamdolsun. bu ihale şerefine bir nargile içerler.

Resho

Ayasofya, İstanbul ya da Türkiye... Bunların bu vatanla ilgili hiçbir şey umurlarında bile değil. Sömürü İmpartorluğu'nun bir başka kan emicisinin haberi işte.