Görüş Bildir
Haberler
Avustralya'nın Djokovic Kararı Belli Oldu: Sınır Dışı Edilecek!

Avustralya'nın Djokovic Kararı Belli Oldu: Sınır Dışı Edilecek!

Erkeklerde dünyanın 1 numarası Novak Djokovic'in sınır dışı edilmesi bekleniyor. Resmi olarak aşı yaptırıp yaptırmadığını açıklamayan Sırp sporcu, aşı karşıtı açıklamalarıyla biliniyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edildikten sonra kararın iptali için yeniden mahkemeye başvuran Novak Djokovic'in başvurusunu görüşen mahkeme, Sırp tenisçinin yaptığı itirazı reddetti.

Melbourne kentindeki Avustralya Federal Mahkemesinde görülen davada, Djokovic'in avukatlarının savunmasını kabul etmeyen 3 hakimden oluşan mahkeme heyeti, Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'nin yetkilerini kullanarak verdiği kararı haklı bularak vize iptal kararını onayladı.

Üç yargıçtan oluşan bir heyetle yapılan duruşmada alınan kararın ardından Djokovic'in, Avustralya'dan sınır dışı edilmesi kesinleşti.

Avustralya yasalarına göre 3 yargıcın birlikte sonuçlandırdığı mahkeme kararları, 'Tam Mahkeme' kabul ediliyor ve duruşmadan çıkan kararların temyiz yolu bulunmuyor.

Mahkemeyi avukatının ofisinden takip eden tek erkekler tenisinde dünya bir numarası Novak Djokovic'in ne zaman sınır dışı edileceği henüz netlik kazanmadı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Kovid-19 aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, 17-30 Ocak tarihlerinde Melbourne'de yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti.

Melbourne'e ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Avustralya Açık'ta 9, kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.

Kararın ardından tutulduğu otelden ayrılan Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finallerinin oynandığı Rod Laver Arena’da, antrenmanlarını sürdürüyordu.

Ancak Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'nin, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini yeniden iptal etmesi üzerine, Djokovic'in avukatları tekrar mahkemeye başvurmuştu.

Djokovic, Kovid aşıları için ne demişti?

Djokovic, Kovid aşıları için ne demişti?

Djokovic, Nisan 2020'de, henüz hiçbir Kovid aşısı yokken aşıya karşı olduğunu söylemişti.

Djokovic daha sonra 'Uzman değilim' diyerek bu görüşüne açıklık getirmişti. Bu konuda açık fikirli olduğunu söyleyen ünlü tenisçi ''Ama vücudum için neyin en iyi olduğunu seçme hakkına sahip olmalıyım'' diye konuşmuştu.

Djokovic bir Facebook canlı yayınında da ''Turnuvalarda yarışabilmek için birileri tarafından aşı olmaya zorlanmak istemem'' demişti.

Haziran 2020'de Kovid'e yakalanan Djokovic aynı söyleşide ''Kovid-19 gibi sahtekarlara karşı metabolizmamızı nasıl güçlendirebileceğimiz konusuyla yakından ilgiliyim'' diye de eklemişti.

Djokovic'in bu sözleri nüfusun yaklaşık yarısının iki doz aşı yaptırdığı memleketi Sırbistan'da tepki çekmiş, o dönem Belgrad Halk Sağlığı Enstitüsü Bağışıklık Bölümü Başkanı epidemiyoji uzmanı Predrag Kon, yıldız tenisçiyi kamuoyunu yanıltmakla suçlamıştı.

'Pozitif düşünce kirli suyu temizler'

'Pozitif düşünce kirli suyu temizler'

Djokovic bir Instagram canlı yayınında ise pozitif düşüncelerin kirli suyu temizleyebileceğini öne sürerek ''Bilim insanları moleküllerin duygularımıza tepki verdiğini kanıtladı'' demişti.

AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
12
11
11
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öte Kisi

Sanki tek mesele aşıymış gibi yazmışsınız. Ülkeye girerken doldurulan bilgi formlarında da bilerek yanlış bilgiler verdiği, son günlerde seyahat ettiği ülkel... Devamını Gör

cenk

bizde olsa elini kolunu sallaya sallaya girer cikardin be hajim. bu Avustralya'lilarda ne biliyim kendi insanlarini koruyacagim diye kim olursan ol uyacaksın... Devamını Gör

Murat murat

Bizde olsa basardi parayi alirdi vatandaslik catir catir oynardi topunu