Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Şampiyonasında 3. Gün

etiket Avrupa Şampiyonasında 3. Gün

Mehmet Ali Deniz
17.06.2024 - 12:41 Son Güncelleme: 18.06.2024 - 15:36

Uefa Avrupa Şampiyonasında üçüncü gün D grubunda Polonya Hollanda maçı ile başladı. Bu grubun favorileri oldukça güçlü. Gruptan çıkması beklenen 2 takım Fransa ve Hollanda. Gruptaki diğer takımlar Polonya ve Avusturya diğer takımlara göre daha zayıf ve sürpriz arayan taraftalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bu doğrultuda Polonya Hollanda maçında Hollanda'nın maçı rahat kazanabileceği düşüncesi hakimdi. Ancak Türkiye karşısında da çok düzgün ve disiplinli görünen Polonya, Hollanda karşısında henüz 16. dakikada bir duran top neticesinde öne geçti. Ancak bu kupalarda çok deneyimli olan Hollanda 29. dakikada Liverpool da top koşturan forveti Gakpo ile eşitliği buldu. Her ne kadar maçı buradan sonra rahat koparır diye düşünsek de 83. dakikaya kadar Hollanda galibiyet golünü bulamadı derken Beşiktaş’tan tanıdığımız Weghorst ile galibiyet golünü buldu. Rahat olmasa da bu maç beklendiği gibi bitti.

Günün ikinci maçı C grubunda Danimarka ile Slovenya arasında oynandı. İki takım arasında yoğun bir güç farkı var diyemeyiz. Bana maçtan önce sorduklarında maç berabere biter demiştim. Ancak Danimarka maç boyunca üstün oynadığı maçta 17. dakikada Eriksen ile öne geçti ve maçta ne yaptığını bilen taraf olarak oyunu kontrolü altında tuttu. Maç bu şekilde biter gibi düşündüğümüz sırada ilk yarıda da uzaktan şutuyla etkili olan Şeşko maçın sonuna doğru kimse beklemezken önünde kalan topa mükemmel vurdu ve top direkte patladı. Bu pozisyon sonrası Slovenya’nın ateşlendiğini gördük ve birkaç dakika sonra 77. dakikada golü buldu. Bu dakikadan sonra galibiyeti alacak fırsatları bulsa da değerlendiremeyen Slovenya kazanabileceği maçta enteresan şekilde maç sonunda beraberliğe sevinirken görüldü. 

Günün son maçında C grubunda İngiltere ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Size bir sır vereyim turnuvadan önce bana “Kupayı kim alır?” dediğinde “İngiltere” dedim. Bunun için sebeplerim var ve bu maçı rahat alır diye düşünüyordum. Evet, İngilizler maçta hiç zorlanmadılar ama öyle maçı koparacakları bir baskı ile oynayıp rakiplerine gözdağı da vermediler. 13. dakikada Saka’nın sağdan getirdiği topta süper starları Bellingham ile bir kafa golü buldular. Maç kontrollerinde olduğu için pek vites yükseltmeden maçı önde tamamladılar. Bu takım saat gibi işliyormuş gibi hissettirse de süper üretken değildi. Kane bir kafa topunda direğe takıldı ancak onun dışında net bir pozisyonda yoktu. Nitekim grup düzeyinde süper bir yaratıcılık düzeyine çıkmak gerekli miydi emin değilim. İngiltere’nin kupayı alacağına dair öngörüm bu takımın tempo yüksekliği gerektiğinde buna cevap verip veremeyeceğine göre şekillenecektir.

Instagram

Facebook

X

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam