Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'da 2. Dünya Savaşı Sonrası En Büyük Mülteci Krizi

Avrupa'da 2. Dünya Savaşı Sonrası En Büyük Mülteci Krizi

Ulaş
25.08.2015 - 23:40
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa'daki mülteci krizi büyüyor. Sırbistan sınırına tel örgü çeken Macaristan'a 2015 yılı içierisinde 100 binden fazla mülteci geçti. BM ise AB'ye 'Göçmen kriziyle mücadele yönteminin işe yaradığı numarası yapmayı bırakalım' uyarısı yaptı.

Al Jazeera ekibi, Macaristan'da mültecilerin ana toplanma merkezlerinden Roszke'de mültecilerle konuştu. Macar polisi Makedonya'dan Sırbistan'a oradan da Macaristan'a geçen 8 bin mülteciyi sınırda durdurdu. 2. Dünya Savaşı'ndan beri en büyük mülteci krizini yaşayan Avrupa'da Macar hükümeti mültecilerin geçişini önlemek için Sırbistan sınırında tel örgü çekmeye başlasa da mülteci akınını durduramadı. Tel örgüler tamamlanmadan ülkeye son 8 ayda 100 binden fazla mülteci giriş yaptı. Irak'tan Roszke'ye giden 29 yaşındaki IT Mühendisi, 'Makedonya'da 2 gün bekletildik. İnsanlar isyan etti, çok kötüydü. Polis bize karşı silah ve gaz bombası kullandı. Yaşlı bir kadının dövüldüğünü gördüm. Parası ve belgeleri elinden alındı' dedi.

Al Jazeera muhabiri Djordge Kostiç de BM'nin Macar-Sırp sınırına kurduğu çadırlarda 1500 mültecinin konakladığı bilgisini geçerken, Macar tarafındaki mültecilerin durumunun Sırbistan'dakilerden daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler de Sırbistan'a tüm zorluklara rağmen son günlerde en az 10 bin göçmenin giriş yaptığını ifade ederek AB'nin göçmen politikasını eleştirdi ve göçmen kriziyle mücadelesinin işe yaramadığını bildirdi.

'Numara yapmayalım'

'AB ve üye ülkelerinin göçmen kriziyle mücadele yönteminin işe yaradığı numarası yapmayı bırakalım' uyarısında bulunan Crepeau, şunları kaydetti

'Tellerle sınırları örmek, göz yaşartıcı gaz kullanmak ve gözaltına alma ile barınma, gıda ve su gibi basit ihtiyaçları kısıtlama ve nefret söylemlerinde bulunmayla göçmenler ve sığınmacılara karşı diğer şiddet yöntemlerine başvurmak Avrupa'ya göçü durdurmayacak.'

Crepeau, 'Eğer Avrupalılar, hükümetlerinin tekrar sınırlardaki durumu kontrol altına almasını istiyorsa hükümetlere göçmenlerin Avrupa'ya ulaşması için koridorlar oluşturması çağrısına bulunmalı' değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'ya bu yıl şimdiye kadar deniz yoluyla ulaşan kaçak göçmen sayısı da 255 bini aştı. Geçen yılın tamamında 219 bin kaçak göçmen Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmış, yaklaşık 3 bin 500 kişi ise yolda yaşamını yitirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0