Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'e Verilen Ara Dünya Spor Basınında

Süper Lig'e Verilen Ara Dünya Spor Basınında

Enver K.
06.04.2015 - 19:06

Avrupa'nın önde gelen basın kuruluşları liglerin 1 hafta ertelenmesini okuyucularına aktardı. İtalyan basınından La Gazetta dello Sport, 'beklenen oldu' dedi.

Türkiye'de Süper Lig'in 1 hafta ertelenmesi de dünya basınında hemen karşılık buldu.

İngiltere basınından BBC, 'Türkiye Ligi ertelendi' başlığıyla verilen haberde 'Türkiye'de Süper Lig ve Türkiye Kupası maçları Fenerbahçe'nin otobüsüne yapılan saldırı nedeniyle 1 hafta ertelendi' dendi. Haberde Yıldırım Demirören, Tolga Deniz Aytöre ve Emmanuel Emenike'nin açıklamalarına da yer verildi.

Fransız spor gazetesi L'Equipe de ' Türkiye Ligi askıya alındı ' başlığıyla paylaştığı haberde 'Fenerbahçe'nin yapılan saldırıdan sonra olayın aydınlatılmadığı sürece maç yapmayacağını açıkladığını belirtti.

Hollanda basınından De Telegraaf'ın üst sırlardan verdiği haberde ' Türk Ligi 1 hafta durduruldu ' başlığını kullandı ve cumartesi akşamı yapılan saldırının detayları aktarıldı.

Alman Bild de Türk Ligi durduruldu başlıklı haberinde liglere ara verilme kararının Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın başında yer aldığı kurul tarafından alındığını ve ertelemeye neden olan olayın henüz aydınlatılamadığını yazdı.

La Gazetta dello Sport gazetesi ' Fenerbahçe'ye silahlı saldırı: Şampiyona 1 hafta durdu ' dedi ve 'Beklenen oldu. Türkiye Futbol Federasyonu ve Çağatay Kılıç'ın düzenlediği toplantıda Türkiye Ligi'ne ara verilmesi kararı alındı' diye de ekledi.

İspanyol gazetelerden Marca ve As ' Türk Ligi'nde gelecek hafta maçları ertelendi ' başlıklarını kullandılar ve haberlerinin içeriğinde Süper Lig ve Türkiye Kupası maçları federasyon ve bakan kararıyla ertelendiğine ek olarak Tolga Deniz Aytöre'nin oyuncuların psikolojisin bozulduğuna dair açıklamalarına da yer verildi.

Son olarak birkaç hafta önce yaşanan şiddet olayları nedeniyle ligleri ertelenen Yunanistan'da da Sport24 ' Türkiye Ligi'ne 'DUR ' başlığının ardından yaşanan üzücü olaylarda şoförün ciddi şekilde yaralandığını yazdı ve 'komşumuzdaki genel düşünce olayın Trabzonspor taraftarları arasından kişi ya da kişilerce yapıldığı yönünde' dendi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın