Görüş Bildir
Haberler
Avon'dan Şiddet Gören Kadınlara RAP'li Destek Videosu: Karsu, Mehmet Aslantuğ ve Çağrı Sinci 'Ben Yanındayım' Dedi!

Avon'dan Şiddet Gören Kadınlara RAP'li Destek Videosu: Karsu, Mehmet Aslantuğ ve Çağrı Sinci 'Ben Yanındayım' Dedi!

Arya
26.11.2019 - 00:33

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için Avon Türkiye, şarkıcı Karsu Dönmez, rapçi Çağrı Sinci ve oyuncu Mehmet Aslantuğ'u Rap şarkısında bir araya getirdi. #benyanındayım etiketiyle yayınlanan rap şarkısı çalışmasında genç yaşta zorla evlendirilen ve şiddete maruz kalan acılı bir kadının yalnızlığı ve toplumdan beklediği destek dile getiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o çalışma:

“Şarkıların duygusal gücüne inanıyoruz”

“Şarkıların duygusal gücüne inanıyoruz”

Her zaman her konuda kadına destek olduklarını belirten Avon Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Hande Orhan, “133 yıldır hayatın her alanında kadınlara fayda sağlamak, onları ekonomik ve sosyal anlamda güçlendirmek için çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada belirlenen 16 günlük aktivizm projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Ben Yanındayım projesi ile hep birlikte kadınlarımıza destek elimizi uzatarak, şiddete karşı farkındalığın artıracağımıza inanıyoruz. Şarkıların evrensel bir dili olduğuna, aktardığı duyguların gönüllerde daha çabuk yer ettiğine inanıyoruz. Biliyoruz ki, bu şarkı binlerce kişiye ulaşacak, şiddet gören ve sesini duyuramayan kadınların sesi olacak.” dedi.

“O kadar hissederek söyledim ki yaşadıkları yalnızlıktan korktum”

“O kadar hissederek söyledim ki yaşadıkları yalnızlıktan korktum”

Tüm dünyada ciddi bir hayran kitlesi olan cazşarkıcısı ve piyanist Karsu Dönmez bu proje için ilk kez stüdyoya girerek bir rap şarkısı seslendirdi. Şarkıyı seslendirirken çok duygulandığını ve hatta hissettiklerinden dolayı korktuğunu dile getiren Karsu Dönmez; “Bu projede olmakla bir kişiye dahi yardımım dokunacaksa ne mutlu bana. İlk kez rap söyledim ama bunun için zorlanmadım. Zorlandığım şey şarkıyı okurken hissettiklerim oldu. O kadar hissederek söyledim ki yaşadıkları yalnızlıktan korktum. Şiddet görmek ama imdat diyecek, yardım isteyecek kimseyi yanında bulamamak; en kötüsü de bu. Lütfen kadınlarımıza destek olalım, yanlarında duralım” dedi.

“Erkekler kadınları ile varlar”

“Erkekler kadınları ile varlar”

Projenin destekleyicilerinden ve “Ben Yanındayım” diyen en önemli isimlerden biri de Mehmet Aslantuğ oldu. Aslantuğ, “Kadına şiddet, bir erkeğin; hem vahşi, hem kompleksli, hem de en zavallı hâlidir! Ve bu hâl onu asla bir insan yapmadığı gibi, yenildiği o çarpık duygunun vadettiği “er kişi” de yapmayacaktır. Tarihin böyle kaydı yoktur! Bu acıklı suçtan geriye kalan tek gerçek onursuzluktur!” dedi.

“Rap’in bir misyonu var ve bu misyonu gençler üstlenecek”

“Rap’in bir misyonu var ve bu misyonu gençler üstlenecek”

Şarkı sözlerini yazan, müzikal düzenlemeyi yapan ve erkek vokal olarak şarkıyı seslendiren rapper Çağrı Sinci, “Bu şarkı; kadın cinayetlerinin, aile içi şiddetin ve çocuk istismarlarının sıradanlaşmasına ve hatta geçiştirilmesine ettiğim bir itirazdır. Kadın cinayetleri politiktir çünkü kadının özgür olmadığı yerde hiç kimse özgür değildir.” dedi.

Kaynak: Quality Dergisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
12
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1913

virgülün önemi.

g

Karsu çok iyi bir sanatçı ya.

Nilda Nld

Avon un kadınlara şiddet gösterdiğini düşünerek girdim habere, bu nasıl başlık :D