Görüş Bildir
Haberler
Atmaya Kıyamayacaksınız! İşte Bitki Çaylarının Okuyunca Çok Şaşıracağınız Faydaları

Atmaya Kıyamayacaksınız! İşte Bitki Çaylarının Okuyunca Çok Şaşıracağınız Faydaları

Bitki çaylarının sağlığımıza olan faydalarını zaten hepimiz biliyoruz. İyi bir poşet çayın tek demlenmesinden sonra da faydalarının devam ettiğini biliyor muydunuz? İşte kullandığınız poşet çayları uzmana danışarak tekrar kullanabileceğiniz durumlar. 

Kaynak: 1, 2

1. Güneş yanığının yatıştırılması

1. Güneş yanığının yatıştırılması

Yeniden kullanılmış siyah çay poşetleri ile güneş yanığının ağrısını hafifletin. Bir başka seçenek çay poşetlerini banyo suyuna eklemek; bu, güneşin neden olduğu tahriş hafifletecektir.

2. Şişmiş ve ağrıyan gözlere

2. Şişmiş ve ağrıyan gözlere

Yatıştırıcı kabarık yorgun gözler için çok eski tarihlerden beri kullanılıyor. Soğumuş çay poşetlerini göz kapaklarınıza koyun ve ferahlatıcı etkisini hissetmek için birkaç dakika bekletin.

3. Akne tedavisi

3. Akne tedavisi

Hiç yanlış zamanda sinir bozucu bir sivilceyle karşı karşıya kaldın mı? Kullanılmış siyah veya yeşil çay poşetini ılık suya batırın ve akneli bölgeye 10 dakika boyunca uygulayın. Çay taneleri şişmeyi ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olur. Çay ayrıca anti-mikrobik aktiviteye sahiptir ve bir çalışma, yeşil çay özünün cilt problemlerinin tedavisi için özellikle iyi olduğunu bulgulamıştır.

4. Aft acılarını dindirebilir.

4. Aft acılarını dindirebilir.

Acısı dayanılmazdır ve iyileşmek için sonsuza dek sürecek gibi görünür çoğu zaman. Siyah çay torbasını ılık suda ıslatarak iyileştirme sürecini hızlandırmak için çay poşetini günde birkaç kez yarım saat kadar aft üzerinde bekletin. Bu rahatlamayı sağlayabilir ve iyileşmeyi hızlandırabilir.

5. Gargara

5. Gargara

Nane çayından etkili bir gargara çıkarabilirsiniz. Sıcak suyla naneli çay poşetlerini demleyin ve gargara yapın. Bir poşeti 6 kez kullanabilirsiniz. Bu nefes tazeleyici, sizin için florürlü çeşitlere kıyasla daha doğaldır.

6. Siğilleri ortadan kaldırabilir.

6. Siğilleri ortadan kaldırabilir.

Tanelerindeki asitlik nedeniyle siyah çay, siğilleri kökten çıkarmaya yardımcı olabilir. Islak çay torbasını etkilenen bölgeye bantlayın ve günde birkaç saat orada konumlandırın.  Siğil bitene kadar her gün değiştirin. Birkaç gün içinde sonuçlarını görebilirsiniz.

7. Böcek ısırıklarına çözüm.

7. Böcek ısırıklarına çözüm.

Çay, böcek ısırığıyla ilişkili iltihap ve ağrıları kesmede etkili olabiliyor. Siyah ya da yeşil çay poşetlerini ılık suya batırıp ısırıkların üzerine uygulayabilir ya da çay poşetini doğrudan ısırık üzerine bantlayarak rahatlayabilirsiniz.

8. Cilt çürüklerine, zedelenmelerine iyi gelebilir.

8. Cilt çürüklerine, zedelenmelerine iyi gelebilir.

Siyah çay poşetleri çürükler için doğal bir çare olarak kullanılabilir. Çaydaki maddeler kan damarlarını sıkıştırmaya yardımcı olur ve yaraların ve kabukların iyileşme sürecini hızlandırır. Şişmiş dokuyu küçültmeye yardımcı olmak için sıcak bir ıslak siyah çay torbasını cildinizdeki çürük, ezilmiş yere günde birkaç kez bastırın.

9. Kokuları yok edin.

9. Kokuları yok edin.

Soğanı kestikten saatler sonra bile elinizde kalan kokuyu fark ediyor musunuz? Parmaklarınızdan kokuyu çıkarmak için siyah bir çay poşeti kullanın. Aynı çay poşetini, kesme tahtasından soğan veya sarımsak kokularını çıkarmak için de kullanabilirsiniz.

10. Saçlarınıza parlaklık kazandırır.

10. Saçlarınıza parlaklık kazandırır.

Papatya çay poşetleri, sarışın vurguları açığa çıkartacak güçlü bir saç etki. Demlemek için bir litre sıcak suya önceden kullanılmış 6 çay poşeti atın ve duştan çıkmadan önce saçlarınızı onunla yıkayın.

11. Mineral tamamlayıcı

11. Mineral tamamlayıcı

Isırgan otu çayı, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineraller bakımından yüksektir ve bir fincan çayın ardından poşette hala kalabilir. Mineraller açısından zengin bir demleme için ısırgan çayını buzdolabında saklayın ve sağlıklı hormonlar ve bağışıklık fonksiyonu için günlük mineral olarak tüketin.

12. Bitkilerinize mükemmel besin kaynağı.

12. Bitkilerinize mükemmel besin kaynağı.

Çay poşetleri tekrar kullanıldıktan sonra bile bahçenize veya saksıdaki bitkilerinize hayat katacak kadar değerli organik maddeler barındırır. Çay poşetlerinin kendileri biyolojik olarak parçalanabilir, bu nedenle onları topraktaki nemi korumak için saksı altındaki bitkilerinize gömün veya suyuna ekleyin.

13. Paslanmaya karşı etkili.

13. Paslanmaya karşı etkili.

Siyah çaydaki maddeler paslanmaya karşı koruma sağlar ve dökme demir tencereyi yeniymiş gibi göstermenin harika bir yoludur. Her kullanımdan sonra, dökme demir yüzeyinin tamamını ıslak bir siyah çay poşetiyle ovun.

14. Eti yumuşatır.

14. Eti yumuşatır.

Siyah çayın asidik yapısı nedeniyle sert et kesimlerini yumuşatmak harika olabilir. Çayı tekrar demleyin ve baharatlarla birlikte etin sosunu oluşturun. Bir gece önceden marine edin. Çay eti yumuşatmasının yanında ona hoş, güzel bir lezzet de verir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
15
7
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın