Görüş Bildir
Haberler
Atina ile Ankara ‘Kırmızı Telefon’ Hattı Konusunda Anlaştı

Atina ile Ankara ‘Kırmızı Telefon’ Hattı Konusunda Anlaştı

R.G.
22.03.2021 - 16:06

Türkiye ile Yunanistan, NATO’nun, Doğu Akdeniz’deki “Oruç Reis” krizinden sonra oluşturduğu Ayrıştırma Usulleri Mekanizması çerçevesinde önemli bir mutabakata vardı. İki ülke silahlı kuvvetlerinin harekât daireleri arasında ‘kırmızı telefon’ olarak bilinen direkt iletişim hattı kurulmasında anlaşmaya varıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri istedi

Hürriyet'in haberine göre, Atina Haber Ajansı (ANA), Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın geçen cuma günü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesinde, harekât dairelerine direkt iletişim hattı konusunu da görüştüklerini belirtti. ANA haberinde, “Görüşmede iki ülkenin vardıkları mutabakat gündeme geldi. Stoltenberg harekât daireleri arasındaki direkt iletişim hattı sayesinde muhtemel gerginliklerin giderilmesinin mümkün olacağına ilişkin inancını dile getirdi” dedi.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs konusunun artık Türkiye-AB ilişkilerinden geçtiğini, bunun da ülkesinin dış politikasının bir başarısı olduğunu ifade etti. Miçotakis, To Vima’ya verdiği demeçte “Coğrafya, Türkiye ile birlikte ve olabildiğince en iyi komşuluk ilişkileri içinde yaşamamıza karar verdi. Türk-Yunan ilişkilerinin Türkiye-AB ilişkilerinden geçtiği bir çerçeve oluşturduk” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın