Görüş Bildir
Haberler
Atanamayan Öğretmen Hayatına Son Verdi! 'Bir Evladımızı Daha Çaresizliğin Karanlığında Kaybettik'

Atanamayan Öğretmen Hayatına Son Verdi! 'Bir Evladımızı Daha Çaresizliğin Karanlığında Kaybettik'

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve atanamadığı için seyyar satıcılık yapan 32 yaşındaki Coğrafya Öğretmeni İsmail Karahan girdiği bunalım sonucu hayatına son verdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Gencecik öğretmen bir evladımızı daha çaresizliğin karanlığında kaybettik... Yazıklar olsun!” dedi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ise 'Bir Öğretmen Daha Öldü' etiketine paylaşımda bulunarak yaşanan olaya isyan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre, Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan ve atanamadığı için semt pazarlarında seyyar satıcılık yaparak yapan 32 yaşındaki Coğrafya Öğretmeni İsmail Karahan yaşamına son verdi.

Yürek yakan olay Tarsus'un Şahin Mahallesi'nde meydana geldi. Gün içinde pazarda seyyar satıcılık yaptıktan sonra eve dönen Karahan, yaşamına son verdi.

Karahan’ın cansız bedenini amcası buldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ulaştı. Olay Yeri İnceleme ekibinin yaptığı işlemlerin ardından Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırılan öğretmen Karahan, Cumhuriyet Savcılığı'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Tarsus Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

'Hayata küserek bunalıma girdi'

'Hayata küserek bunalıma girdi'

Tarsus'ta yaşayan Coğrafya Öğretmeni İsmail Karahan'ın, yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yapmasına rağmen atanamadığı belirlendi.

Çevresinde son derece sevilen öğretmenin atanamaması nedeniyle de evlilik yapamadığı son dönemlerde ise bu sorun yüzünden yakınlarına yakındığı ve adeta hayattan küserek bunalıma girdiği iddia edildi.

'Daha kaç hayat sönecek?'

'Daha kaç hayat sönecek?'

Bu arada Eğitimsen ve KESK Mersin Şubeleri yaptıkları ortak açıklamada öğretmen İsmail Karahan’in çaresizliği nedeniyle intiharına tepki gösterdi. Genç öğretmenin fotoğrafının bulunduğu afişte şu ifadelere yer verildi:

“İsmail Karahan. Bu çaldığınız kaçıncı hayat? Nasıl da bitirdiniz ümitleri… Tarsus'ta pazarcılık yapan, atanamayan Coğrafya Öğretmeni 32 yaşındaki meslektaşımız hayatına son verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, suçlu sizsiniz. Daha kaç hayat sönecek?”

'Yazıklar olsun!'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla yaşanan olaya tepki gösterdiler.

Akşener'in paylaşımında şunları yazdı:

Mersin Tarsus'ta atanamadığı için seyyar satıcılık yapan 32 yaşındaki Coğrafya Öğretmeni İsmail Karahan intihar ederek yaşamına son verdi. Onlar; büyüdüler ama büyütemediler. Okudular ama okutamadılar. Kazandılar ama atanamadılar. Hak ettiler ama yaşayamadılar… Bugün Türkiye’de bir öğretmen daha öldü. Gencecik öğretmen bir evladımızı daha çaresizliğin karanlığında kaybettik… Yazıklar olsun!”

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İntihar haberiyle sarsıldık'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Tarsus’ta atanamadığı için psikolojik sorunlar yaşayan bir öğretmenin intihar haberiyle sarsıldık. Daha fazla kötü haber almadan Milli Eğitim Bakanlığı’nı yeni atamalar yapmak için bir an önce takvim ilan etmeye davet ediyoruz. Bir öğretmen daha öldü…”

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı “Bir Öğretmen Daha Öldü” etiketine paylaşımda bulunarak yaşanan olaya isyan etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
46
9
7
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre GÜLTEKİN

İnsanların umudunu bile elinden aldınız kahpeler, aslan gibi bir kardeşimizi daha kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin

Emre Akdağ

Suriyeli olsa idi sınavsız mülakatsız öğretmen olurdu

cansu ersan

Aynen katılıyorum sana

uzaklardan

Bence öldürüldü bu kardeşimiz katili belli aramızda dolaşıyor.