Görüş Bildir
Haberler
Ataköy Kavaklı Park İhalesi Neden İptal Oldu?

Ataköy Kavaklı Park İhalesi Neden İptal Oldu?

Bakırköy Halk Meclisi
15.07.2015 - 01:39 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 01:44

Ataköy Kavaklı Park İhalesi Neden İptal Oldu?

Ataköy 5.Kısım Atilla İlhan Parkı içinde bulunan 3 dönümlük Kavaklıpark çay bahçesi Pazartesi günü Bakırköy Belediyesi tarafından kendilerine gönderilen tahliye kararına uymadıkları gerekçesiyle, mühürlenmiş ve dış kamelyaları yıkılmıştı. Bu yıkıma vatandaşın ve eski işletmecinin itirazları sürerken bugün Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi'nde saat:15.00'da Kavaklı Park açık ihalesi yapılması planlanmıştı.

İhaleye eski işletmeci Ali Arif Özet'in ve diğer kişi ve kurumların katılması bekleniyordu. İhale öncesi merkezin önünde toplananlar ve belediye görevlileri arasında ufak çaplı tartışma yaşandı. 

Neden ihale iptal edildi?

Tartışma sonrası Bakırköy Belediye Encümeninin ihale iptal Kavaklı Park ihalesinin iptali açıklandı. İptal gerekçesi olarak ise Encümen komisyonu, belediyenin hazırladığı şartnamede eksiklikler olduğunu, 10 firmanın şartname aldığını ve şu anki işletmeciyle birlikte, ismini bilmedikleri ama bildireceklerini söyledikleri bir diğer firma olmak üzere, 2 firmanın dosyasını tamamladığını belirtti. 

İhalede 10 dosya var, Bakırköy'de böyle 300'ün üstünde yer var

İptal kararını basına açıklayan Bakırköy Belediye görevlileri konuyla ilgili Bakırköy Belediyesi 2014'te tahliye tebligatlarını yolladıklarını ve Kavaklıpark ile 10 Temmuz günü görüştüklerini bildirdi. Açık ihaleye 10 firmanın şimdiye kadar dosya verdiğini belirten belediye yetkilileri, 14 Temmuz'da gerçekleşecek ihaleyi süresiz olarak başka bir tarihe ertelediklerini açıkladılar. 

İhalenin şartname eksikliği bahane edilerek iptal edildiği belirtildi.

Belediye yetkilileri Kavaklı Park'a özel bir durum olmadığını ecrimisil olan 300'ün üstündeki mülke tebligat gönderildiğini ve tahliye süreçlerinin planlandığı belirtildi. Ayın 21'inde Ataköy 4. Kısım Atapark'taki çay bahçesinin tahliye edileceği açıklandı.

'Hukuki bir işlem değil'

Kavaklı Park işletmecileri olarak kendilerinin belediyeye 'EcrimisiLci' olarak ihbar ettiklerini belirten Nurhayat Akman, 'Belediye yetkililerine 'bizim ecrimisilciliğimizi kabul etmemeniz sizi komisyoncu durumuna düşürür' ifadesini kullandık. Bizi tespit edin, biz kira ödemelerimizi size yapalım dedik. Vakfı İdare mahkemesine dava açtık. Belediye bizi ecrimisin kabul etmedi. Vakıfla hiç bir hukuki statüsü olmayan Bakırköy Belediyesi, bizi ecrimisin kabul etmeden bize tebligat gönderemez. Vakıfa gönderdiği tebligat hukuki değildir. Çünkü Vakıfla hukuki bir statüsü yoktur. Biz ihaleyi gazeteden öğrendik. Tahliye etmeden önce hukuki olarak bizi ecrimisil olarak kabul etmeliydi. Ondan sonra işlem yapılmalıydı. Dolayısı ile bize gönderdikleri tebligatın hukuki bir dayanağı yoktur' şeklinde konuştu.

Belediye'den ikinci bir 6 maddelik açıklama

İşte Bakırköy Belediyesi’nin yapmış olduğu o açıklama:

“13 Temmuz 2015 tarihinde Ataköy 5. kısım Attila İlhan Parkı’nın yıkılmasına dair yapılan haberler ve söylemler tümüyle gerçek dışıdır.

Sevgili Bakırköylüler:

1- Attila İlhan Parkı yıkılmamıştır, sadece içerisinde bulunan kaçak yapılara müdahale edilmiştir.

2- Attila İlhan Parkı’nın mevcut işletmecisi, ihaleden 15 gün önce tahliye taahhütnamesi vermesine rağmen tahliye etmediği için, belediyemiz tarafından sadece boşaltma işlemi yapılmıştır.

3- Sayıştay ve mülkiye müfettişlerinin raporları doğrultusunda (2013 ve 1015 yıllarında) belediyemizin Atilla İlhan Parkı’ndaki işletmesi, ihale yolu ile kiralanması gerektiğinden ihale yapılacaktır.

4 – İhale Şartnamesinde, Atilla İlhan Parkı’nda bulunan tesisin, modern, temiz ve Ataköy’e yakışır olmasını birinci şart koştuk.

5- Park alarnı mevcut bakımsız görüntüsünden çok daha bakımlı bir parka dönüştürülecek ve park olarak kalacaktır. Bakırköy Belediyesi olarak hem parkın hem de işletmenin eskisinden çok daha güzel olacağı sözünü şimdiden veriyoruz.

6- Son olarak, Atilla İlhan Parkı’nda yeşil alan daraltılarak ek inşaatların olmayacağının bilgilerini de kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.' açıklaması yapıldı.

Sosyal medyada belediye espri konusu

Kavaklı Park için herhangi bir rezidans veya AVM yapılmayacağını belirten Bakırköy Belediyesi Attila İlhan Parkı'na varolan planı astı. Fakat Attila İlhan'ın ismini Atilla diye yazınca sosyal medyada bu espri konusu oldu.

Kavaklı Park'ta kitle toplandı

Çeşitli STK'ların ve vatandaşların çağrısı ile örgütlenen kitle akşam saat:22.00'da Kavaklı Park'ta buluşup karar için neler yapabileceklerini tartıştıktan sonra sorunsuz bir şekilde dağıldı.

Haber: Alp Türkalp

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kavaklı Park İhalesi İptal Edildi Tartışma Çıktı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0