Görüş Bildir
Haberler
Ataköy'de Mühür Savaşları

Ataköy'de Mühür Savaşları

Bakırköy Halk Meclisi
28.06.2015 - 12:14 Son Güncelleme: 28.06.2015 - 21:52

Ataköy'de Mühür Savaşları

Bakırköy Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta mühürlediği Sea Pearl inşaatında çalışmalar dün yeniden başladı. Bunun üzerine inşaat sahasına giden belediye zabıtaları inşaatı bir kez daha mühürledi.

Geçtiğimiz hafta Ataköy sahilde yapımı devam eden Sea Pearl projesi Bakırköy Belediyesince mühürlenmişti. Kuzu Gruba ait proje dün belediye mührünü fekk edip çalışmalara yeniden başladı. Şikayet üzerine inşaat alanına giden belediye zabıtasına İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin mühürleme işlemine verdiği yürütmeyi durdurma kararı gösterildi. Belediye zabıtaları kendilerinden izinsiz mühür fekkinin yasal olmadığını belirterek inşaatı bir kez daha mühürledi.

BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

Sea Pearl projesi idari mahkemenin bilirkişi istemesinden dolayı mahkeme devam ederken başlamış, inşaat ruhsatlarında eksikler tespit edilmesine rağmen bilirkişi bir türlü gelmeyince Bakırköy Belediyesi haklı olarak inşaatı mühürlemişti. Mühürleme gerekçesi olarak da ruhsattaki eksiklikleri bilirkişi de onaylarsa devam eden inşaatlarda telafisi mümkün olmayacak sonuçların meydana gelebileceği ileri sürülmüştü.

JET KARAR

23 Haziran günü belediye mühürleme işlemini yaptı. Kuzu Grup 2 gün içinde İstanbul 4. İdari Mahkemesi’nden 25 Haziran tarihli yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı. Mahkeme, ‘’devam eden mahkemeye sorularak inşaatı durduracak bir karar verilip verilmediğinin sorulmasını isteyerek, mühürleme işleminin davacı bakımından telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracağından yürütmenin durdurulmasını, savunma için 30 gün verilmesine’’ karar verdi.

TEKRAR MÜHÜRLEDİ

Bu kararı Bakırköy Belediyesi’ne 26 Haziran’da inşaat sahipleri bu kararı bildirdi. Ancak belediye mührü gidip sökmeden inşaat alanında faaliyete başlanmaması gerekirken, dün kamyonlar şantiye alanında çalışmaya başladı. Şikayet üzerine belediye zabıta ekipleri inşaat sahasına gitti. Mührün fekk edildiğini tutanağa bağlayarak, inşaatı yeniden mühürledi.

HAPİS CEZASI VAR

Mühür fekki suçunu işleyenler TCK. 203 maddesine göre yargılanırlar. 203. Madde şöyle diyor; “Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0