Görüş Bildir
Haberler
ATA İttifakı'nda Yer Alan Bir Parti Daha Kılıçdaroğlu'nu Destekleyeceğini Açıkladı

ATA İttifakı'nda Yer Alan Bir Parti Daha Kılıçdaroğlu'nu Destekleyeceğini Açıkladı

Emre Ordu
27.05.2023 - 11:21 Son Güncelleme: 27.05.2023 - 16:50

ATA İttifakı’nda yer alan Değişim ve Demokrasi Partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ATA İttifakı’nda yer alan Değişim ve Demokrasi Partisi, 28 Mayıs'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu.

Değişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Abbas Bütün, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklayan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ı, seçimin ikinci turu için kendileriyle istişarede bulunmadığını belirterek eleştirdi.

"Kabul edilir gibi değil"

"Kabul edilir gibi değil"

Bütün, şunları kaydetti:

“Bizim, ATA İttifakı olarak kırmızı çizgilerimiz ve şartlarımız bellidir. Bu kırmızı çizgilerimizi yok sayarak Cumhur İttifakı’na geçen Sinan Oğan’ı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık hiçbir şekilde destekleme ve yanında olma ihtimalimiz kalmamıştır. Sinan Oğan, Zafer Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi’nin oylarıyla yüzde 5 oy oranına ulaştı. Cumhur İttifakı’na geçerken ATA İttifakı’nın mensupları ile hiçbir istişarede bulunmadı. Hakkımızı Sinan Oğan'a helal etmiyoruz.

Mültecilerin gönderilmesi, okullarda Andımız’ın yeniden okunması, cemaatlerin kapanması, T.C.'nin kurumlara yeniden yazdırılması, Sinan Ateş'in katillerinin ve azmettiricisinin yakalanması, bizim olmazsa olmazlarımızdır. Milliyetçilik ve Atatürkçülük gibi olguları ayaklar altına alan Cumhur İttifakı’na Sinan Oğan'ın dahil olması bizleri derinden üzmüştür.

Bu minvalde, Türkiye'nin geleceği söz konusu iken Cumhur İttifakı’nın Gaffar Okan'ın ve Konca Kuriş'in katillerini içinde barındıran HÜDA PAR ile bir arada ittifak oluşturması, kabul edilir gibi değildir.

Bir ittifak, sırf kendi menfaatleri doğrultusunda, HÜDA PAR gibi Hizbullahçı terör örgütünü içinde barındıramaz, Meclis’e milletvekillerini sokamaz. Değişim ve Demokrasi Partisi olarak, ülkemizdeki bu kirli düzenin değişmesi, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

ATA İttifakı dağıldı

ATA İttifakı dağıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5.2 oranında oy aldı. 

Oğan seçimin ikinci turu için ATA İttifakı'nda yer alan partilerle görüş ayrılığı yaşadı. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklarken, Zafer Partisi ve Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
33
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

aklı selim insanların destekleyeceği taraf belli kendisinin ve ülkenin geleceği adına..

mesut

Ya partilerin Kemal kılıçdaroğlu nu desteklemesi çokta önemli değil ki maalesef halk hala körü körüne akp diyor

Bozkurt

Sen doğru tarafta ol da istersen beş kişi ol. Şu ihanete ampul yakmamış olursun.

Pinar K. Erdem

Önemli olan oy vermek de değil esasında tüm olay sandıklara sahip çıkmak. Geçen gün akp sandık gözetmeni olan arkadaşı olan bi tanıdığım bi olay anlattı dehş... Devamını Gör