Görüş Bildir
Haberler
Aslında Hangi Roman Cümlesi Senin İçin Yazılmış Olabilir?

etiket Aslında Hangi Roman Cümlesi Senin İçin Yazılmış Olabilir?

Kitap okuyan insan yalnız değildir. Çünkü onca cümlenin içinde, bir yerlerde kendiyle konuşulduğundan emindir. Bazı cümleler sanki senin için yazılmıştır. Peki senin roman cümlen hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu felsefi sözlerden hangisini "ben söyledim" desen, kimse seni yadırgamaz?

2. Peki sence bu dahilerden hangisi hiç yaşamamış olsaydı, dünya daha kötü bir yer olurdu?

3. Eğer gerçek olsalardı, bu film kahramanlarından hangisi olmak isterdin?

4. Peki aşağıdaki doğa olaylarından hangisine şahit olmak isterdin?

5. Şimdi de sana en ilgi çekici gelen mimari yapıyı seç;

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi biraz gerçekçi ol: Aşağıdakilerden hangisi asla ama asla sen olamazsın?

7. Aşktan bahsetmeden geçmek olmaz: Aşk acısının da çeşitleri var; en kötüsü hangisi?

7. Aşktan bahsetmeden geçmek olmaz: Aşk acısının da çeşitleri var; en kötüsü hangisi?

8. Son soru: Kader mi, tesadüf mü?

8. Son soru: Kader mi, tesadüf mü?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin cümlen Adalet Ağaoğlu'dan...

Senin cümlen Adalet Ağaoğlu'dan...

Yaşadığın onca şeye rağmen, bir daha bu hayata gelmeyeceğini biliyorsun. 'Hayat' 5 harfle yazılabilecek en zor kelime. Bu harflerin her birini kendi el yazınla yazmaya ve hayatı yaşamaya değer kılmak için elinden geleni yapıyorsun. Zaman zaman 'katlanmak' için çok uğraşıyor olabilirsin; ama en azından çabalıyorsun ve çoğu zaman da olaylara eğlenceli tarafından bakmayı tercih ediyorsun. Sen de haklısın, Adalet Ağaoğlu da; 'İntihar etmeyeceksek, içelim bari!'

Senin cümlen Dövüş Kulübü'den...

Senin cümlen Dövüş Kulübü'den...

Sana göre insanlar sabun köpüğü hayallerin içinde kaybolup gidiyorlar. Hayat da öyle... Tek çabaları var olan büyük çarkın dişlilerinden biri olabilmek. Hani şu 'yuvarlanıp gidiyoruz' lafı var ya, işte aynen öyle... Kararsızlık içinde kalınca, kendileri yerine karar veren başka bir mekanizmanın olması onlara güven veriyor ve kendilerini güvende hissediyorlar. Sen de onlardan biri misin yoksa başka bir hikayen olsun ister misin? Belki de o kadar zor değildir. Kararlarını kendin vermelisin, yoksa geleceğini de kaybedersin.

Senin cümlen Küçük Prens'ten...

Senin cümlen Küçük Prens'ten...

Bir çocuk parkının önünden geçerken gördüğün boş bir salıncak bile sana bir çok anıyı hatırlatabilir. Patlak bir futbol topu, birbirine düğümlenmiş bir lastik... Misketlerini de saklıyorsundur belki hala... Çünkü hiçbir zaman büyümek istemedin ki sen. İçindeki çocuk zaman zaman hala o boş salıncakta sallanmak istemiyor mu? Küçükken her şey daha saf, daha samimiydi senin için ve hala öyle olmasını istiyor ve umuyorsun. Sen Küçük Prens'in ta kendisisin. Resimdeki 'fili' hala görebiliyor olmakla gurur duy!

Senin cümlen Pi'den...

Senin cümlen Pi'den...

Sen bu hayatta büyük bir savaşçısın! Hedefe kolay yoldan ulaşılamayacağını biliyorsun. Bu nedenle de önüne çıkan engeller seni yıldırmıyor; çünkü hazırlıklısın. Bu gücünü asla kaybetme. Elbet bir gün istediğin başarıya ulaşacaksın. Unutma ki zirve, ayaklarının altında değil, bulutların üstündedir ve herkes orada olmak ister. Azra Kohen'in yazdığı gibi, vazgeçmediğin sürece şansın var!

Senin cümlen Aylak Adam'dan...

Senin cümlen Aylak Adam'dan...

Şu hayatta en katlanamadığın şey; klişeler. İnsanların her sözünü, her davranışını hatta görünüşünü bile bir kalıba sığdırma çabası içinde olmasından nefret ediyorsun. 'Neden' sorusunun cevabı senin için sadece 'Çünkü.' Çoğu kişi bunu aşırı rahatlık veya bencillik olarak algılasa da, sen sadece hayatını istediğin gibi yaşamak istiyorsun, çok da iyi yapıyorsun.

Senin cümlen Tutanamayanlar'dan...

Senin cümlen Tutanamayanlar'dan...

Sen farklısın ve neden farklı olduğunu da çok iyi biliyorsun. Ne kadar kötü ve üzücü şey yaşamış olsan bile, senin karakterini oluşturan bu olayların bütünü aslında. Vazgeçmeden çabalamışsın; ama çoğu zaman çözüme ulaşamamak seni karamsarlaştırmış belki de. İçinde gizli tuttuğun insan sevgisini ara sıra ortaya çıkarsan da çoğu zaman yalnız olduğunu biliyorsun. Oğuz Atay, bu cümleyi yazarken seni tanımıyordu elbette; ama sen de 'azaldığıyla kalanlardansın.'

Senin cümlen Kafka'dan...

Senin cümlen Kafka'dan...

Gregor Samsa, bir sabah kalktığında kendini böcek olarak buldu. Neden biliyor musun? İçine attıkları, söyleyemediği onca şey böyle vücut buldu. Tanıdık geldi mi? Sen de çoğu zaman anlatmak, açıklama yapmak yerine 'olsun varsın' deyip kendi sessiz köşene çekilmiyor musun? 'Ben söylemesem de onlar beni anlasalar' demiyor musun? Unutma ki, tüm hikayeler senin anlattığın kadarıyla var olur ve insanlar da seni anlattığın kadarıyla anlayabilirler.

Senin cümlen Kürk Mantolu Madonna'dan...

Senin cümlen Kürk Mantolu Madonna'dan...

Hayallerin ve sen... Her zaman bir şeylerin iyi olacağına inanan, olmasa bile bunun hayalini kurmaktan bile zevk alan bir insansın. Kürk Mantolu Madonna'daki Raif Efendi gibi kendine ait bir dünyada yaşıyorsun. Bu nedenle seni naif bulanlar bile olacaktır. Ama sen sadece mutlu olmak istiyorsun ve bunun için çabalıyorsun. Yine de bazen hayatın gerçeklerini de dikkate alman gerektiğini unutma. Çünkü hayal kırıklıkları da bu hayatın bir parçası ve onları görmezden gelmek, seni zaman içinde tahmin ettiğinden de fazla yıpratabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
981
361
74
58
51
47
16