Görüş Bildir
Haberler
"Aşkın 500 Günü" Filmini Sevdiyseniz Sizleri Böyle Alalım! Duygu ve Aşk Dolu Romantik Filmler

"Aşkın 500 Günü" Filmini Sevdiyseniz Sizleri Böyle Alalım! Duygu ve Aşk Dolu Romantik Filmler

Ezgi Bulut
13.10.2022 - 13:21

Çoğumuz gerçek hayatta olamayacak kadar güzel ve eğlenceli ilişkileri izlemekten zevk alırız. 'Bu aşk da anca filmlerde olur zaten' dediğimiz durumlar da bile 'keşke bizim de başımıza gelse' diye de düşünmeden edemeyiz.

Hem duygusal anlar yaşatan hem de izlerken eğlendiren romantik komediler arasında Aşkın 500 Günü filminin yeri ayrıdır. Aşka inanmayan bir kadın olan Summer Finn, kendisine aşık olan Tom Hansen ile tanışır. Aralarındaki arkadaşlıktan farklı bir ilişki inşa eden ikiliden Summer yollarını ayırmak ister. Ruh eşi olduğuna inandığı kadın tarafından terk edilen ve oldukça umutsuz olan Tom, işlerin nerede yanlış gittiğini ve onu nasıl geri kazanabileceğini anlamaya çalışmak için ilişkileri üzerine düşünür.

Kadın erkek ilişkilerine dair birçok çıkarım yapabileceğiniz, izlerken hem duygulanıp hem de eğleneceğiniz romantik filmleri sizler için derledik. Zaman zaman ağlamaya hazırlık olun. İyi seyirler.

Sıralama IMDb puanına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Çılgın Bir Gece (2010)

30. Çılgın Bir Gece (2010)

IMDb: 6.3

Özet: Carrell ve Fey evli bir çifttir ve romantik bir akşam geçirmek isteidklerinde her şey bu kadar da normal gitmez. Bir yanlış kimlik vakası geceyi daha heyecan verici ve tehlikeli bir şeye dönüştürür.

Oyuncular: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg

Yönetmen: Shawn Levy

29. Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar (2009)

29. Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar (2009)

IMDb: 6.4

Özet: Venüslü kadınlar ve Marslı erkeklerin dünyalarına ışık tutan bu film, genç yaşlardaki bir grup insanın istisna yoktur kuralına istisna oluşturduğunun örneğini sergilerler. Heyecan dolu ilişkilerden evlilik aşamasına geçen birbirinden bağımsız bu ilişkilerin hikâyesi Greg Behrendt ve Liz Tuccillo’nun kitabına dayanır.

Oyuncular: Ben Affleck, Jennifer AnistonDrew Barrymore

Yönetmen: Ken Kwapis

28. Bir Şans Daha (2019)

28. Bir Şans Daha (2019)

IMDb: 6.5

Özet: Kate, sürekli kötü kararlar alan genç bir kadındır. Elf rolünde çalışmak için bir Noel mağazasında işe girer. Ancak orada Tom ile tanışır ve hayatı yeni bir döneme girer. Kate için her şey gerçek olamayacak kadar iyi görünür.

Oyuncular: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh

Yönetmen: Paul Feig

27. Arkadaştan Öte (2011)

27. Arkadaştan Öte (2011)

IMDb: 6.5

Özet: Genç bir adam ve kadın, bir çift olmadan arkadaşlıklarını bir sonraki seviyeye taşımaya karar verirler ancak kısa süre sonra ilişkilerine seksin eklemesiyle komplike bir hale dönüşür.

Oyuncular: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson

Yönetmen: Will Gluck

26. Aşk Doktoru (2005)

26. Aşk Doktoru (2005)

IMDb: 6.6

Özet: Dr. Alex Hitchens, erkeklere ilişkiler hakkında tavsiyeler veren biridir. Sara ise bir gazetenin magazin bölümünde çalışan ve beğenilen bir kadındır. Bu ikili birbirlerine zıt olmalarına rağmen bir ilişkiye başlarlar ancak Sara'nın bir keşfi üzerine ortalık karışır.

Oyuncular: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James

Yönetmen: Andy Tennant

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kuyruklu Yıldız (2014)

25. Kuyruklu Yıldız (2014)

IMDb: 6.7

Özet: Paralel bir evrende geçen film, beklenmedik ama mükemmel bir şekilde eşleşmiş bir çiftin altı yıllık ilişkisi boyunca bir ileri bir geri giden çalkantılı hayatlarını anlatıyor.

Oyuncular: Emmy Rossum, Justin Long, Eric Winter

Yönetmen: Sam Esmail

24. Aşk Sarhoşu (2010)

24. Aşk Sarhoşu (2010)

IMDb: 6.7

Özet: Maggie ve Jamie arasında beklenmedik şekilde gelişen bir aşk öyküsü. Jamie ilaç endüstrisinde çalıştığı için kadınlar üzerinde kullandığı çekim gücünü kendi işinde de kullanmaktan çekinmez. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt

Yönetmen: Edward Zwick

23. Ya Aşksa (2013)

23. Ya Aşksa (2013)

IMDb: 6.8

Özet: Tıp fakültesini bırakan Wallace, kadınlar konusunda da ümidi kesmiş durumdadır. Animatörlük yapan Chantry onun bu konudaki fikirlerini değiştirir. Peki kısa süre içinde yakın arkadaş olan bu ikili arasındaki bağ aşka dönüşürse ne olur?

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park

Yönetmen: Michael Dowse

22. 50 İlk Öpücük (2004)

22. 50 İlk Öpücük (2004)

IMDb: 6.8

Özet: Henry Roth, güzel Lucy ile tanışana kadar bağlılıktan korkan ve her gece farklı bir kadınla birlikte olan bir adamdır. Lucy ise hafıza sorunu yaşadığı için Henry ile birlikte olduğu gecenin sabahında onu hatırlamaz. Henry, Lucy'i her gün kendisine aşık edebilmek için mücadele eder.

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

Yönetmen: Peter Segal

21. Gece Bitmeden (2014)

21. Gece Bitmeden (2014)

IMDb: 6.8

Özet:  Sokak müzisyeni Nick ile eşinin yanına gitmek üzere olan Brooke adlı iki yabancının gece boyunca Manhattan'da mahsur kalmasını anlatan film, beklenmedik bir macerayı konu alır. Onları korkularıyla yüzleşmeye ve hayatlarının kontrolünü ele geçirmeye zorlayan gecede birbirlerinin en güvenilir sırdaşları haline gelirler.

Oyuncular: Chris Evans, Alice Eve, Emma Fitzpatrick

Yönetmen: Chris Evans

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Başka Söze Gerek Yok (2013)

20. Başka Söze Gerek Yok (2013)

IMDb: 7

Özet: Eşinden yeni boşanan Albert, çocuğuyla vakit geçirmekten hoşlanır ve bir gün kendisi gibi bir durumda olan Eva ile tanışır. Masöz Eva'nın sürpriz bir müşterisi ortalığı fena halde karıştırır. 

Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener

Yönetmen: Nicole Holofcener

19. Not: Seni Seviyorum (2007)

19. Not: Seni Seviyorum (2007)

IMDb: 7

Özet: Holly Kennedy, eşini bir hastalıktan dolayı kaybettiğinde oldukça zor günler yaşar. Ancak Eşi Gerry ona ölmeden önce birçok mektup bırakmıştır. Holly bu yazılanlar sayesinde hayatını yaşamaya başlar ve yaşama yeniden tutunur.

Oyuncular: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow

Yönetmen: Richard LaGravenese

18. İki Aşık (2008)

18. İki Aşık (2008)

IMDb: 7

Özet: Leonard, depresyondayken bir tarafta ailesinin onu evlendirmeye uğraştığı aile dostu Sandra, diğer tarafta komşusu Michelle arasında kalır. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw

Yönetmen: James Gray

17. Âşık Shakespeare (1998)

17. Âşık Shakespeare (1998)

IMDb: 7.1

Özet: Londra'da 1590'lı yıllar. O dönemde yazdığı hiçbir oyunu gereken ilgiyi görmeyen Shakespeare, kendisinden ümidi kesmek üzere olduğu bir zamanda zorla başka birisi ile evlendirilmeye çalışılan Viola ile tanışır. 

Oyuncular: Imelda Staunton, Judi Dench, Joseph Fiennes

Yönetmen: John Madden

16. Love, Rosie (2014)

16. Love, Rosie (2014)

IMDb: 7.1

Özet: Rosie  ve Alex 5 yaşlarından beri çok iyi arkadaşlardır. Ancak 18 yaşında yaptıkları seçimler sonucu birbirilerinden uzaklaşırlar. Yıllar geçse de ikisi de birçok farklı ilişki tecrübesinden sonra geçmişte yaşadıklarını ve anılarını unutmayı başaramazlar.

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

Yönetmen: Christian Ditter

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kesinlikle, Belki (2008)

15. Kesinlikle, Belki (2008)

IMDb: 7.1

Özet: Will Hayes, 30 yaşında bir kız babasıdır. Bir gün kızının ona annesi ile olan aşkını sorduğu bir soruyu eğlenceli bir bulmaca haline getirir ve ona geçmişteki ilişkilerinden bahseder. Küçük kız hangisinin annesi olduğunu tahmin edebilecek midir?

Oyuncular: Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Isla Fisher

Yönetmen: Adam Brooks

14. Hayalimdeki Aşk (2012)

14. Hayalimdeki Aşk (2012)

IMDb: 7.2

Özet: Yazar tıkanıklığıyla mücadele eden bir romancı olan Calvin, ilhamını çok alışılmadık bir şekilde bulur: kendisini seveceğini düşündüğü bir kadın karakter yaratır ancak kelimeleri gerçek olmuştur. 

Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Chris Messina

Yönetmenler: Jonathan Dayton, Valerie Faris

13. Aşk Engel Tanımaz (1999)

13. Aşk Engel Tanımaz (1999)

IMDb: 7.2

Özet: William Thacker henğüz eşinden yeni boşanmış ve garip bir ev arkadaşıyla yaşayan bir kitabevi sahibidir. Anna Scott'un dükkanına gelmesiyle ikili arasında ilginç anlar yaşanır. 

Oyuncular: Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe

Yönetmen: Roger Michell

12. Denizaltı (2010)

12. Denizaltı (2010)

IMDb: 7.3

Özet: 15 yaşındaki Oliver Tate'in iki amacı vardır: Biri, sonraki doğum gününden önce bekaretini kaybetmek, diğeri ise annesinin eski sevgilisi ile barışmasını engellemek.

Oyuncular: Craig Roberts, Sally Hawkins, Yasmin Paige

Yönetmen: Richard Ayoade

11. Aşk ve Küller (2010)

11. Aşk ve Küller (2010)

IMDb: 7.3

Özet: Evli bir çiftin başarısız ilişkisi, zaman periyotları arasında geçiş yaparak bir yıl boyunca düzelmeye çalışıyor. Film birçok zıt kavramı işlemesi açısından etkileyici.

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel

Yönetmen: Derek Cianfrance

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sensiz Olmaz (2000)

10. Sensiz Olmaz (2000)

IMDb: 7.4

Özet: Bir plakçıda çalışan Rob, sevgilisi tarafından terk edilince kendi aşk hayatında bir yolculuğa çıkar. Film, kadın erkek ilişkilerine yakın bir bakış sunuyor.

Oyuncular: John Cusack, Iben Hjejle, Todd Louiso

Yönetmen: Stephen Frears

9. Çılgın Aptal Aşk (2011)

9. Çılgın Aptal Aşk (2011)

IMDb: 7.4

Özet: Orta yaşlı bir kocanın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik bir şekilde değişir. Barlardan kız tavlamayı öğrenen yeni arkadaşı Jacob'ın yardımıyla kendini yeniden keşfetmeye çalışır.

Oyuncular: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

Yönetmenler: John Requa, Glenn Ficarra

8. Aşk Her Yerde (2003)

8. Aşk Her Yerde (2003)

IMDb: 7.6

Özet: Noel'e bir hafta kala Londra'da aşk rüzgarları ediyor. Birbirinden farklı çiftlerin arasındaki ilginç ilişkilere bir bakış...

Oyuncular: Hugh Grant, Liam Neeson, Martine McCutcheon

Yönetmen: Richard Curtis

7. Benden Bu Kadar (1997)

7. Benden Bu Kadar (1997)

IMDb: 7.7

Özet: Kapısını dört kez kilitleyen, Yahudi ve siyahilerden hoşlanmayan obsesif bir kişilik olan Melvin, bir yazardır. Kahvaltısını diğer takıntıları gibi her gün aynı yerde çalışan Carol eşliğinde yapmaktadır. Eşcinsel komşusu Simon ise bir ressamdır. Film bu üç ismin maceralarını anlatır. 

Oyuncular: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear

Yönetmen: James L. Brooks

6. Umut Işığım (2012)

6. Umut Işığım (2012)

IMDb: 7.7

Özet: Eski öğretmen Pat Solitano, bir akıl hastanesinde kaldıktan sonra, ailesinin yanına döner ve eski karısıyla barışmaya çalışır. Pat, kendi sorunları olan gizemli bir kız olan Tiffany ile tanıştığında işler daha da zorlaşır.

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Yönetmen: David O. Russell

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Harry Sally'yle Tanışınca (1989)

5. Harry Sally'yle Tanışınca (1989)

IMDb: 7.7

Özet: Harry ve Sally, aynı üniversiteden mezun olduklarını tesadüfen tanıltıkları bir yolculukta fark ederler. Yolları ayrılan bu tanıdık bir süre yeniden bir araya gelirler, çok iyi arkadaşlar olurlar ancak seksin arkadaşlığı mahvedeceğinden korkarlar.

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

Yönetmen: Rob Reiner

4. Zamanda Aşk (2013)

4. Zamanda Aşk (2013)

IMDb: 7.8

Özet: 21 yaşındayken Tim, zamanda yolculuk yapabildiğini ve kendi hayatında olanları değiştirebileceğini keşfeder. Bu özelliği sayesinde bir kız arkadaş edindiğinde dünyasını daha iyi bir yer haline getirme kararının düşündüğü kadar kolay olmadığını fark edecektir.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

Yönetmen: Richard Curtis

3. Annie Hall (1977)

3. Annie Hall (1977)

IMDb: 7.8

Özet: Boşanmış bir Yahudi komedyen olan Alvy Singer, tıpkı önceki evlilikleri gibi aniden sona eren, hevesli bir gece kulübü şarkıcısı olan eski sevgilisi Annie Hall ile ilişkisini anlatıyor.

Oyuncular: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts

Yönetmen: Woody Allen

2. Bugün Aslında Dündü (1993)

2. Bugün Aslında Dündü (1993)

IMDb: 8.1

Özet: Narsist ve bencil bir hava durumu sunucusu olanGroundhog Day'de kendini hiç yaşamak istemediği bir ana sıkşmış olarak bir zaman döngüsünde bulur ve o doğru hale kadar gün tekrar etmeye devam eder.

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Stephen Tobolowsky

Yönetmen: Harold Ramis

1. Sil Baştan (2004)

1. Sil Baştan (2004)

IMDb: 8.3

Özet: İlişkileri kötüye giden bir çift, birbirlerinin hafızalarından silinmesi için tıbbi bir prosedürden geçer. Ancak güzel anılarını kaybetmek istemeyen adam, her şey çok geç olmuşken vazgeçmek ister.

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Yönetmen: Michel Gondry

Bu içeriklere de göz atmak isteyebilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın