Görüş Bildir
Haberler
Aşk mı Sevgi mi? İki Benzer Duygu Arasından Hangisini Yaşadığını Anlamanı Sağlayacak Temel Farklar

Aşk mı Sevgi mi? İki Benzer Duygu Arasından Hangisini Yaşadığını Anlamanı Sağlayacak Temel Farklar

Birini sevmek ve birine aşık olmak, bazı temel farklarla benzer duygulardır. Gerçek aşk hemen gerçekleşmez; sürekli büyüyen bir süreç. Pek çok iniş ve çıkıştan geçtikten sonra, birlikte acı çektiğinizde, birlikte ağladığınızda, birlikte güldükten sonra gelişir ve sevdiğiniz insanlara olan hislerinizden daha farklı duygulara neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birini sevmek bir seçimdir, aşık olmak ise istemsiz.

1. Birini sevmek bir seçimdir, aşık olmak ise istemsiz.

Birini sevdiğinizde, onu sevmeye devam etmek için bilinçli olarak çaba sarf edersiniz. Bunlar sevmeye devam etmeyi seçtiğiniz türden insanlardır. Aşık olduğunuzda, bu konuda gerçekten bir seçim yapamazsınız. Genellikle ummadığımız insanlara aşık oluruz çünkü aşık olmak bir seçenek değildir.

2. Aşık olmak onu her şeyden öne koymaktır, sevgi ise iyi olmasını dilemek.

Birini sevdiğinizde onun en iyi yerde, en iyi şekilde olmasını dilersiniz. Ancak aşık olduğunuzda onun en iyi yere gelmesi için çabalarsınız. Ailenizi, arkadaşlarınızı bir kenara bırakıp tek bir kişiye odaklanırsınız. Sevdiğiniz kişiler için yapamayacak fedakarlıkları onun için yapabilirsiniz.

3. Aşk sonsuza dek sürmez, değişir; sevgi ise azalır.

Ancak nefrete veya sevgiye dönüşerek uzun yıllar sürebilir. Sevgi ve nefret ise lise arkadaşlarınıza duyduğunuz hisler gibi zaman geçtikçe azalabilir. Fakat baki de kalabilir.

4. Aşk onun mutlu olduğu yerde olmasını, sevgi hep yanında olmasını istemektir.

Sevdiğiniz birinin hep yanınızda olmasını ister, ona veda etmek istemezsiniz. Ancak aşık olduğunuz kişinin ne zaman, nerede mutlu olduğunu bilir, orada olması için belki de kendinizden fedakarlık edersiniz.

5. Aşk bir ortaklıktır, sevgi bireysellik.

Farklılıklarınız ile birlikte birbirinize saygı duyarak bir ortaklık kurmaya çalışmak istersiniz aşık olduğunuzda. Aşk, hem çift olarak hem de kendi başına bir insan olarak büyümenin bir birleşimidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk sanıldığı gibi hızlı değildir, sevgi hızlıca azalabilir.

Aşk öyle saman alevi gibi yanıp sönmez. Gerçekten aşıksanız uzun bir süre hep aynı hisleri hissedersiniz. Sevdiğiniz bir kişiye olan duygularınızı hızlıca yok edebilirsiniz.

7. Aşk sandığınız şey sadece takıntı olabilir, sevgi sandığınız ise gerçek aşk.

srv.onedio.com

Aşk karşısındaki insana sınırlar koymak değil, isteklerini saygıyla karşılamaktır. Yanlışlarına rağmen vazgeçemediğiniz ilişki yalnızca takıntı olabilir. Sevdiğinizi sandığınız kişi için ise dağları delebilir, ona karşı çok daha fazlasını hissediyor olabilirsiniz.

8. Aşk etrafınızdaki ilişkileri anlamanızı sağlar, sevgi ise fark yaratmaz.

66.media.tumblr.com

Karşılıklı bir aşk yaşadığınızda, ilişkinin nasıl olması gerektiğini bilirsiniz. Başkaları size derdini anlattığında, ona söyleyemesen de bunun aşk değil takıntı ya da sevgi olduğunu anlayabilirsiniz.

Benzer içerikler:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
28
15
11
9
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın