Görüş Bildir
Haberler
Takıntı Haline Gelen Karşılıksız Aşkta Yapılması Gerekenler

Takıntı Haline Gelen Karşılıksız Aşkta Yapılması Gerekenler

Oğuz Kemal
28.02.2016 - 22:57

Adım adım düştüğümüz yerden kalkmanın yolunu bulmamız gerekir. Bunu yaparken bile tekrar tekrar düşebiliriz. Kalkmaktan vazgeçtiğimizde ise hayatımızdan nefret etmeye başlarız. Bunu kimse istemez. 

Hayatımızı daha güzel bir hale getirmek için adım adım..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kimseyi takmamakta haklısınız ama kendinizi unutup yıpratmanın da bir anlamı yok!

Sürekli içip etrafınızdakilere ''ben iyiyim, bir şeyim yok'' gibi yalanlar söylemeyi bırakın. Doğru düşünebilmek ve doğru hareket edebilmek için bu gereklidir.

2. Kendinize odaklanın! Aynanın karşısına geçin ve kendinize şunu sorun: ''Ben ne istiyorum?''

Bu soruyu doğru cevaplamak çok önemli. Çünkü bu adımdan sonra buna göre hareket edeceksiniz.

3. Takip etmeyi bırakın.

Takıntı haline getirdiğiniz kişiyi sürekli görüyorsanız onun bulunduğu ortamda daha az vakit geçirmeye bakın. Dünyanın ne onun ne de sizin etrafınızda dönmediğini bilin. Sürekli instagramdan ve twitterdan paylaştığı şeylerden kendinize bir pay çıkarmayı bırakın.

4. Önce kafanızda yok edin.

Merak etmeyin, o her zaman iyidir. Siz olsanız da olmasanız da o hep iyi olmuştur. Sadece size ihtiyacı olduğu an geldiğini adınız gibi biliyorsunuz. İlla birinin bunu söylemesini beklemeyin.

5. Ağlamanız çok normal ama..

Ağlamak insanı rahatlatır evet bunu hepimiz biliyoruz ama sürekli ağlamanın bir anlamı yok. Ağlayarak hiçbir yere varamayacağınızı bilin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yani sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı?

Onun, sizi bir takım sebeplerden dolayı sevmediğini düşünürsünüz. Bu dış görünüşünüz, kişiliğiniz veya davranışlarınız olabilir. Eğer sizi sevseydi o bunları görmezdi. Çünkü siz de onu severken onun kusurlarını görmediniz ya da onu kusurlarıyla birlikte sevdiniz.

7. Fırsatlarınızı değerlendirin.

Takıntı haline getirdiğiniz kişi yüzünden bir çok şeyi elinizin arkasıyla itiyorsunuz. Mutlu yaşamanın sizinde hakkınız olduğunu unutmayın.

8. Yararlı amaçlar edinin.

Yemek yemek mutlu ediyor olabilir veya rakı sofrasına oturmak eğlenceli olabilir. Ama bunların sürekli yapılması bize hiçbir şey kazandırmaz. Kariyerinize odaklanın. Hayatınızın memnun olmadığınız kısımlarını düzeltmeye çalışın.

9. Yapmaktan hoşlandığınız şeyleri yapın.

Depresyona girmeden önceki hayatınızda yapmaktan hoşlandığınız şeyleri tekrar yapmaya başlayın. Dans ise dans, müzikse müzik, sporsa spor!

10. Gülün!

Gülmek her insana yakışan tek şeydir. Açın komik bir film veya en güzel vakit geçirdiğiniz arkadaşlarınızla takılın. Umursamayın ama vurdum duymaz olmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dalga geçin.

Bunu yaparken dikkatli olun. İnsanlarla dalga geçmekten ziyade kendinizle alay edin. Eğer etrafınızda alayı kaldırabilecek birileri varsa bunu karşılıklı olarak yapın.

12. Yine düştünüz ve yine kalktınız.

Hayatın kısır döngüsü budur. İnsan ilişkilerinde sürekli ayrı ayrı hatalar yapacağız. Önemli olan bunu tekrarlamamamız olacak. Sonucu hiçbir zaman denemeden göremeyeceğiz. Denedik ve olmadı, ama hayat devam ediyor. Bir bakarsınız artık ona ihtiyacınız bile olmayabilir. Mutluluğu yakalamanız dileği ile..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
174
90
21
17
11
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

böyle bir şey yaşamadıysam niye bunu okudum ben ama güzel tavsiyeler evet böyle yapın :)