Görüş Bildir
Haberler
Asimile Ne Demek? TDK'ya Göre Asimile Olmak Ne Demek?

Asimile Ne Demek? TDK'ya Göre Asimile Olmak Ne Demek?

GNS
24.05.2022 - 22:16 Son Güncelleme: 24.05.2022 - 22:18

Günümüzde pek çok alanda karşımıza çıkan; gerekse televizyonlarda, gerekse kitaplarda ya da sosyal medyada gördüğümüz asimile kelimesinin kökeni ve esas anlamı herkes tarafından merak ediliyor. Asimile olmak denildiğinde aklımıza gelen ilk şeyin 'değişim' olması tam anlamıyla doğru bir tanımı ifade etmiyor. Aynı zamanda asimile kelimesini ilk kez duyanlar, Google arama motorunda 'asimile ne demek, asimile ne anlama geliyor?' gibi sorguları aratıyor. Peki asimile ne demek? Asimile ne anlama geliyor? Asimile olmak ne demek? Asimile TDK sözlük anlamı nedir? İşte asimile kelimesi ile ilgili bilgiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asimile Kelimesinin Anlamı Nedir?

Asimile Kelimesinin Anlamı Nedir?

Teknoloji ile birlikte gelişen dünyada; pek çok farklı yaşantının, kültürün, insan topluluğunun içine girmek durumunda kalıyoruz. Girdiğimiz yeni bir ortamda yaşadığımız değişimi tanımlarken çoğu insandan 'asimile' kelimesini duyuyoruz. Asimile olmak pratikte düşünüldüğü takdirde 'değişim' olarak yorumlansa bile, esasen 'benzeşmek ve uyum sağlamak' gibi anlamlara çıkıyor.

Asimile Kelimesinin TDK Anlamı Nedir?

Asimile Kelimesinin TDK Anlamı Nedir?

TDK'ya göre asimile kelimesi 'benzeşmek, kendine uydurmak' anlamlarına gelen asimile etmek bileşik fiilinde kullanılan sözdür.

Asimile Türkçe mi?

Asimile Türkçe mi?

Dilimize pek çok dilden yabancı kelimelerin dahil olduğu bilinmektedir. Özellikle Fransızca ve Arapça kökenli kelimelerin fazlalığı ile, bazı kelimelerin kökenleri karıştırılmaktadır. Türkçe sandığımız bazı kelimeler farklı dillere ait olabilir. Bunların bir örmeği de 'asimile' kelimesidir. Asimile, Fransızca kökenlere sahip bir sözcüktür.

Asimilasyon Nedir?

Asimilasyon Nedir?

Asimile kelimesinden türeyen asimilasyon kelimesi, özümleme anlamına gelir. Psikolojik bağlamda değerlendirildiğinde asimilasyon; üstünlük sağlayan çoğunluğun kendi fikir ve düşüncelerini azınlık kesime kabul ettirmesidir. Sosyal bilgilere göre asimilasyon ise; sosyal grupların birbirleriyle etkileşime geçmesi sonucu ortaya çıkan sosyo-kültürel bir etkidir. Yaşanan karşılıklı etkileşim sonucu iki toplumun üyeleri ve sistemleri zaman içerisinde birbirlerine benzer ve bu durum asimilasyonun ortaya çıkmasına yol açar.

Tarihte Asimile Olmak Nedir?

Tarihte Asimile Olmak Nedir?

Tarihsel açıdan değerlendirildiğinde asimile olmak ya da asimile etmek; devlet tarafından bir topluma mensup bireylerin inançlarını, amaçlarını, etnik kimlik ve kökenlerini yok etmek amacıyla yürütülen politikalara, asimilasyon politikası denir. Tarihte işgal ettiği topraklar üstünde yaşayan vatandaşlara kendi inanç ve kuralları doğrultusunda baskı uygulayan devletler bu toplumları asimile etmiş olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültürel Asimilasyon Nedir?

Kültürel Asimilasyon Nedir?

Kültürel asimilasyon; toplumun yaşattığı kendi kültürel özelliklerini, bir sonraki kuşaklara sosyalleşme politikası ile aktarması durumudur. Buna örnek olarak Türkiye'ye gelen ve Türk toplumu içerisinde yaşayan herhangi yabancı bir vatandaş, zaman geçtikçe Türk gibi düşünür. Türkler gibi giyinir ve bir Türk gibi davranır.

Asimilasyon Kelimesinin İngilizcesi

Asimilasyon Kelimesinin İngilizcesi

Asimilasyon kelimesinin İngilizce yazılışı 'assimilation' şeklindedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?