Görüş Bildir
Haberler
Aşık Veysel'in Adını Okuldan Silip Yerine Eğitim Bir-Sen Kurucusunun Adını Verdiler

Aşık Veysel'in Adını Okuldan Silip Yerine Eğitim Bir-Sen Kurucusunun Adını Verdiler

Sivas'ta halk ozanı Aşık Veysel'in adını taşıyan okulun adının değiştirilerek yerine Eğitim Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın adının verildiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivas merkezde bulunan Aşık Veysel Ortaokulu'nun adı değiştirildi, yerine AKP'ye yakın Eğitim Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın adı verildi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, konuyu Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Kaya, 'Sivas merkez Fatih Mahallesi’nde bulunan Aşık Veysel Ortaokulu, okulun yakınında yeni yapılan bir binaya taşınmış, yeni binaya Aşık Veysel adı yerine AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan adı verilmiştir. Aşık Veysel Ortaokulu binasına ise 2019 yılında başka bir mahallede Fatih Anadolu Lisesi adıyla açılan bir okul taşınmış ve okulun adı da Fatih Şehit Muhammed Demir Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir' dedi.

Soru önergesi verildi

Soru önergesi verildi

Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

  • 'Köy Enstitülerinde öğretmenlik yapmış olan Halk Ozanımız Aşık Veysel’in adının hülle yolu ile okuldan silinmesinin nedeni nedir?

  • Milli Eğitim Bakanı olarak Aşık Veysel Ortaokulu’nun adının değiştirilmesi sizi rahatsız etmemiş midir?

  • Ders kitaplarında yer verdiğimiz büyük ozanımız Aşık Veysel’in adını hülle yoluyla okuldan kaldıran il milli eğitim müdürünü görevden alacak mısınız?

  • Memur Sen ve Eğitim Bir Sen dışındaki sendika ya da konfederasyon kurucularının da isimleri okullara verilecek midir?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
44
21
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

Kimse Aşık Veyseli unutmaz ama diğerini 2 sene sonra kimse hatırlamaz.

SEMİR DÖNDER

Aşık Veysel Şatıroğlu bir efsanedir ve asla yok olmaz. Okuldan adının silinmesi büyük terbiyesizlik.

asgoodasitgets

Halk Ozanimizdan ne istediniz ya 🥺