Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücrette Zam İşareti: Erdoğan'dan Sonra Çalışma Bakanı Bilgin'den de Açıklama Geldi

Asgari Ücrette Zam İşareti: Erdoğan'dan Sonra Çalışma Bakanı Bilgin'den de Açıklama Geldi

Asgari ücrette ara zam 'olacak mı olmayacak mı' belirsizliği sürüyor. Aralık 2021'de yapılan yaklaşık yüzde 50 oranında artış ile 4.253 TL'ye yükselen asgari ücret yılın ilk aylarında enflasyon karşısında eridi. Geçmiş yıllarda da görülen ara dönem zammı uygulaması konusunda karışık sinyallerin verildiği asgari ücrette, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün yeni bir açıklama yaptı. Açıklama zam haberi olarak algılandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgin'den temmuz zammı açıklaması

Bilgin'den temmuz zammı açıklaması

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün değinmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün değinmişti

Son yapılan zammın bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklaması ile gözler Erdoğan'ın üzerinde olurken, dün şu açıklamalar da dikkat çekmişti:

Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
26
16
11
9
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Şimdi ben bunu tam anlamadım. Yıllık enflasyon farkını mı alacak? %69 zam veremez diye düşünüyorum. Mayıs Tüfe'ye göre mi belirleyecek? Üfe yok zaten. Bilemi... Devamını Gör

notchosen one

Yıl ortasında yıllık fark olmaz, memur ve emekliler gibi 6 aylık verir diye düşünüyorum. Ama tabi o zaman sene sonunda da 2. 6 aylık verilir. yani sene sonun... Devamını Gör

Trabzonnn

Versen ne olacağı belli her kes tecrübe etti.

Caner Bey

Zam yapa yapa Nirvana'ya ulaşacağız.

burcucbuu

zaten ulaşmadıkmı bi aynaya baksana bi çevrene baksana nipnirvanadayız.