Görüş Bildir
Haberler
Asfaltı Ağlatma İsteğinizi Giderebileceğiniz 11 Yarış Oyunu

Asfaltı Ağlatma İsteğinizi Giderebileceğiniz 11 Yarış Oyunu

Alptimur Uygun
02.04.2021 - 15:15 Son Güncelleme: 02.04.2021 - 17:50

Yarış oyunlarının 1980'lere kadar uzanan bir geçmişi var, hepimiz severek oynadık. Gerek arabalarımız perte çıktı gerek polisler tarafından el konuldu ama bu bizi yarışmaktan alıkoyamadı. Ben de bu listede günümüzdeki popüler ce eğlenceli bazı yarış oyunlarını sizler için listelemek istedim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Burnout Paradise Remastered

1. Burnout Paradise Remastered

Bu listede açık ara farkla en sevdiğim oyun bu. Tabi ki listede bundan çok daha kaliteli ve başarılı oyunlar var ama bunu oynarken aldığım keyifi başka hiç bir yarış oyununda almadım.

2. The Crew 2

2. The Crew 2

Forza Horizon 4 gibi arkdaşlarınızla oynayabileceğiniz bir açık dünya yarış oyunu The Crew 2. Arkadaşımdan ilk gördüğümde beni en çok şaşırtan şey oyun online olmasına rağmen hızlı seyahat yaparken yükleme süresi olmamasıydı. Tabi şunu da eklemek isterim Forza kadar gerçekçi bir oynanış beklemeyin bu oyundan.

3. Trackmania serisi

3. Trackmania serisi

Küçükken bir şekilde elime geçmişti bu oyun ve o zamanlar F1 izlemeyi çok seviyordum. F1 araçlarıyla çılgın pistlerde yarış yaptığımız bu oyundan daha ne isteyebilirdim ki.

4. Dirt Rally 2.0

4. Dirt Rally 2.0

Hiç oynama fırsatım olmadı ama arkadaşım sağ olsun oynamış kadar oldum. Dirt serisinin fanı olan arkadaşım bu oyunu yere göğe sığdıramıyordu. Ben de o arkadaşımın oyun zevkine güvenerek bu oyunu bu listeye koymak istedim.

5. F1 2020

5. F1 2020

F1 fanlarının ve F1 pilotu olmak isteyenlerin buluştuğu bu F1 yarış simülasyonunun üstüne F1 temalı oyun bilmiyorum. Çoğu oyuncu da bu konuda benimle aynı fikirdedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Forza Motorsport 7

6. Forza Motorsport 7

Bilgisayar ve Xbox'ta oynayabileceğiniz en iyi yarış simulasyonlarından biri olan bu oyuna simulasyon seviyorsanız eğer bir şans vermenizi öneririm. Xbox Game Pass'iniz var ise oyunu ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

7. Forza Horizon 4

7. Forza Horizon 4

Simülasyon desen var, arcade yarış desen var, arkadaşlarla gezebileceğin açık dünya desen var. Arkadaşlarımla oynarken en çok keyif aldığım araba yarışı oyunu budur. Hatta oyun içerisinde Fast & Furious filmindeki ''When I See You Again'' sahnesini bile çekmiştik.

8. GRID Autosport

8. GRID Autosport

Günümüz simulasyonları ile kıyaslandığında bir tık eski kalan bir oyun ancak yine de deneyebilirsiniz. Diğerleri ile kıyasla daha uygun kalıyor fiyatı.

9. Assetto Corsa Competizione

9. Assetto Corsa Competizione

Benim bildiğim kadarıyla yarış simulasyonu oynayan oyuncular ikiye bölünüyor. Bir taraf Project Cars 2 oynarken bir taraf Assetto Corsa serisini daha çok seviyor ama yukarıda da yazdığım gibi benim tercihim Project Cars 2.

10. Need for Speed serisi

10. Need for Speed serisi

NFS Underground 2 ve NFS Most Wanted oynayarak büyüyen birisi olarak NFS serisini bu listeye koymazsam haksızlık edeceğimi düşündüm. Çevremdeki çoğu insan farklı NFS oyunlarını seviyor. O yüzden spesifik bir oyun belirtmek istemedim listede.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Project Cars 2

11. Project Cars 2

Benim gözümde piyasadaki en gerçekçi olan yarış simülasyonu olan bu oyunun ilk oyunu çıktığında gerçek ve oyun içi görüntü kıyaslamasıyla beni şok etmişti. Her ne kadar oynamamış olsam da yarış simülasyonu oynayacağım zaman kesinlikle bu oyun ilk tercihim olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
17
14
10
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Polat ALEMDAR

bu oyunları oynamak için gereken pc ve ekipmanlardan da bahsetsek mi biraz...

Banker Yakup

Gran turismo 2 vardı ps1'de. Eski efsanelerden...

Ergün Zereyak

PS2 emu varsa "Gran turismo 4" diyorum. PS3 emu henüz stabil değil. Eğer olsaydı gran turismo'nun diger serilerini önerirdim. Bilgisayarda emulatörsüz GT oyn... Devamını Gör

Ergün Zereyak

haksız değilsin bende öyle yaptım zaten. Ama Forzayı ilk oynayan için Forza 4 nasıl? Gran turismo bildiğin saf simüiasyon.