Görüş Bildir
Haberler
As Bayrakları! Türkiye'ye Olan Sevgisiyle Kalbimizi Çalan Belçikalı Müzik Grubu: Oscar and the Wolf

etiket As Bayrakları! Türkiye'ye Olan Sevgisiyle Kalbimizi Çalan Belçikalı Müzik Grubu: Oscar and the Wolf

Simay
06.06.2018 - 13:05

Toplanın! Bugün sizlere Dünyaca ünlü Montreux Jazz, The Great Escape ve Rock Werchter gibi festivallerde sahne almış ve Türkiye'yi sık sık ziyaret etmeyi unutmayan elektro-pop grubu Oscar and the Wolf'tan bahsedeceğiz!

2010 yılında kurulan ve Belçika kökenli bir grup olan Oscar and the Wolf, 5 kişilik muhteşem bir ekibin eseri.

Gitarın, davulun ve klavyenin mükemmel uyumu ve kusursuz bir vokal...

2013 yılında piyasaya çıkan Orange Sky single’ı ile uluslararası alanda büyük bir ün kazandı ve hemen arkasından gelen Entity albümü ile Türkiye’de ciddi bir hayran kitlesine sahip olmayı başardı.

'En büyük ilham kaynağımız sinema ve sanat... Ve aşk tabii ki. Aşk, bir sanatçının ilham alabileceği en etkili güç.' 

Karanlık sesi, kostümleri, klipleri ve sahne şovlarıyla kısa zamanda Dünya genelinde tanınmaya, adından söz ettirmeye başladı.

'Gündüz mü yoksa gece mi olduğu bilinmeyen o alacakaranlık halini seviyoruz. Işık ile karanlık arasındaki dengeyi bulmak sanırım her şarkıda ulaşmak istediğimiz nokta.'

2015'te Entity'nin çıkışının ardından, kendilerinden Black filmi için Amy Winehouse'un "Back to Black" şarkısının muhteşem bir yorumunu dinledik.

Grubun öne çıkan ismi her müzik grubunda olduğu gibi solist, Max Colombie.

Max Colombie, sahnedeki muhteşem dansları ve birbirinden tarz kıyafetleriyle hayranlarının kulaklarının pasını silerken aynı zamanda görsel bir şölen de yaşatıyor.

Gelelim asıl konuya... Oscar and the Wolf tam bir Türkiye aşığı!

Albümlerinin listelere nasıl girdiğini bile anlayamamışken Türkiye'ye ilk geldiklerinde gördükleri ilgi onları epey şaşırtmış! Türk hayranlarının enerjisine hayran kalmışlar kısacası.

Oscar and the Wolf, İstanbul'u "Anı yaşamak, doğru yaşamak" olarak tanımlıyor.

Durun, daha bitmedi! Geçen aylarda Türkiye'ye tekrar gelen Oscar and the Wolf, İstanbul'dan yaptığı paylaşıma gelen bir yoruma da sessiz kalmadı!

Durun, daha bitmedi! Geçen aylarda Türkiye'ye tekrar gelen Oscar and the Wolf, İstanbul'dan yaptığı paylaşıma gelen bir yoruma da sessiz kalmadı!

@hosseinesz: Şu lanet kıçını kaldır da Toronto'ya gel artık! İstanbul mu? Cidden mi? Onlar sadece tuhaf Türkçe şarkıları dinlerler. Toronto'dan önce oraya gittiğine bile inanamıyorum.

@oscarandthewolf: Burada senin ayrımcı yorumlarına yer yok. Türkiye'yi ve Türkiye'deki hayranlarımı tüm kalbimle seviyorum. Eğer onların üzerine gideceksen, önce beni geçmen lazım.

@oscarandthewolf: Ve basmakalıp saçmalıklarını s*keyim.

Peki akıllardaki asıl soru, Türkiye'yi neden bu kadar çok seviyorlar? En önemli faktörlerden biri kesinlikle Türkiye'yi ilk ağızdan dinlemiş olmaları. Neyden mi bahsediyoruz? Sıkı durun... Oscar and the Wolf'un klavyecisi bir Türk!

Aslen İzmirli olan Ozan Bozdağ, bu güzel oluşumun bir parçası! 

Ozan'ın Oscar and the Wolf hikayesi konservatuarda okurken başlamış. İlk başta bateristleri ile tanışmış, eski basçıları hastalığından dolayı gruptan ayrılmak zorunda kalınca onun yerini almış ve daha sonra klavyeci olarak kariyerine devam etmiş.

Umarım bayrakları kaldırmamışsınızdır. Çünkü bombaların ardı arkası kesilmiyor. Oscar and the Wolf, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başladığı 2016 yılında Isparta'nın sosyete ailelerinden birinin düğününde bile sahne aldı!

O zaman sizleri bu güzel şarkılarla başbaşa bırakıyoruz ve Oscar and the Wolf'tan arayı çok açmamalarını istiyoruz... ❤️

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
281
163
40
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Evelyn Mchale

Oscar and wolf ve Tsar B’nin bir düetleri var. Dinlemelisiniz.

Pasif Kullanıcı

But I’m not breathing I’m not sleeping I’m not leaving here for you 💜

Aryayıldırım

çook başarılı bir grup.şarkıları gerçekten bağımlılık yapıyor beyinde uyuşma hissi veriyor bi nevi sanal uyuşturucu gibi