Görüş Bildir
Haberler
Artvin'in Yeşili Karagöl'ü 12 Fotoğrafla Ziyaret Etmeye Ne Dersiniz?

etiket Artvin'in Yeşili Karagöl'ü 12 Fotoğrafla Ziyaret Etmeye Ne Dersiniz?

Karadeniz öyle bir yer ki, doğuya doğru gittikçe sınıra yaklaştıkça güzellikler gitgide artıyor. Size öyle bir yer anlatayım şimdi. Artvin Borçka’da Karagöl adında bir rüyalarda görülecek güzellikte bir doğa harikası var. Şehirden uzakta, dağların arasına saklanmış ve keşfedilmeyi bekleyen büyülü bir doğa harikası. Karagöl’e nasıl gidilir, Karagöl’de ne yapılır gibi soruların cevaplarını elden geldiğince cevaplayacağım şimdi.

Fotoğrafların devamına instagram'da @seymen.b sayfası üzerinden de bakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaşımı Basit!

Ulaşımı Basit!

Öncelikle Karagöl yolu gayet düzgün. Diğer yayla yolları gibi değil. Son 3,5 km kadar asfalttan ayrılmıyorsunuz. Artvin Hopa’da Erzurum, Artvin yolunu takip ediyorsunuz. Bu yola girdikten sonra Can Kurtaran Geçidini geçiyorsunuz ve Borçka’ya geliyorsunuz. Borçka’da yol ikiye ayrılıyor Artvin ve Camilli yolu olarak. Burada Camilli (Macahel) yolundan 25 km ilerliyorsunuz ve bir süre sonra dağa tırmanırken, sağ tarafınızda Karagöl Tabiat Parkı’nı göreceksiniz. Buradan girdikten sonra yaklaşık 4 km yolculuk yapıyorsunuz taşlık yolda. Sonrasında otoparka aracınızı parkediyor ve 100 - 150 metre Karagöl’e doğru ağaçlar içinden gidiyorsunuz.

Karagöl Bir Heyelan Gölü

Karagöl Bir Heyelan Gölü

Karagöl heyelan gölü aslında. Klaskur isimli bir tepede yaşanan heyelan nedeniyle Karagöl oluşuyor ve günümüze kadar geliyor.

Karagöl Bir Tabiat Parkı

Karagöl Bir Tabiat Parkı

2002 yılından bu yana da Tabiat Parkı olarak kayıtlara geçti.

Sofranızı Kurun!

Sofranızı Kurun!

Buraya gitmeden önce Hopa’dan alışveriş yapın ve Karagöl’de piknik masalarında keyif yapın derim. Biz bunu yaptık ve çok güzel bir anımız oldu Karagöl’de.

Kamp Kurabilirsiniz!

Kamp Kurabilirsiniz!

Kamp kurmayı seven biriyseniz isterseniz Karagöl’de çadır da kurabilirsiniz. Çevresinde pansiyon var mı diye sorarsanız öyle büyük oteller olmasa da, 10 15 km mesafede Lapera gibi sizi tatmin edecek pansiyonlar bulunuyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

En Uygun Mevsim Bahar!

En Uygun Mevsim Bahar!

Karagöl için en uygun zaman mevsim geçişlerinin olduğu ilkbahar ve sonbahar. Özellikle ilkbaharda tepelerde kar görebilir ve güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Gölün Çevresini Gezebilirsiniz.

Gölün Çevresini Gezebilirsiniz.

Gölün çevresini yürüyerek gezmeniz için patika yollar var. Bu yollardan gölü 40 45 dakika gibi bir sürede turlayabilirsiniz.

Fotoğrafçılar İçin Cennet

Fotoğrafçılar İçin Cennet

Dört mevsim boyunca fotoğrafçılar buraya geliyor ve inanılmaz kareler yakalıyorlar. Buraya gelirken fotoğraf makineniz ve telefonuzun şarjı dolu olsun lütfen. Sonra çok pişman olursunuz.

Çayım Var, Kahvem Var.

Çayım Var, Kahvem Var.

Fotoğrafta gördüğünüz restoranda isterseniz çay veya kahve hizmeti alabilirsiniz. Buraya gelirken hazırlıksız gelenler için gayet ideal bir hizmet.

Kurbağa Sesi Eksik Olmuyor

Kurbağa Sesi Eksik Olmuyor

Fotoğrafta gördüğünüz ufak sazlıklarda kurbağa sesi eksik olmuyor; sürekli bir vrak sesi duyabilirsiniz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman İçinde Yürüyüş Çok Keyifli!

Orman İçinde Yürüyüş Çok Keyifli!

Orman içinde yürüyüşler yapabilir, doğanın içinde kendini saklayabilirsin burada.

Yetmedi mi? Bitkilerin Arasına da Saklanabilirsin.

Yetmedi mi? Bitkilerin Arasına da Saklanabilirsin.

Karagöl'de göreceğin çok farklı bitki türleri var. Boyun kadar bitkilerin arasında gezebilir, değişik bir tecrübe yaşayabilirsin. Özetle, Karagöl ziyaretçilerini bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
132
17
11
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
layd hamdiye

mutlaka gidin, görün ama doğal yaşama zarar vermeden, çöplerinizi etrafa atmadan gezin tozun..

Resho

O kadar yer gezdim, fotoğrafladım ama gördüğüm en muhteşem doğa harikasıydı. Bunun ülkemizde olması ne kadar gurur verici olsa da, ulaşımın zorluğu ve bir ta... Devamını Gör

Süleyman Usta

Kötü dediğiniz tarafları bence güzel olanları. Doğa olgusunu bir daha düşünün derim. Çok fazla tesis, çok fazla imkan iyi bir şey değil. Öyle bir yerde gerek... Devamını Gör