Görüş Bildir
Haberler
Artvin'de Sel Felaketi: Ölü Sayısı Üçe Yükseldi

Artvin'de Sel Felaketi: Ölü Sayısı Üçe Yükseldi

Deniz Gök
12.11.2015 - 00:24 Son Güncelleme: 13.11.2015 - 09:29

İki gündür aralıksız devam eden sağanak yağışlar Artvin'de 3 can aldı. Dün akşam 3 yaşındaki bir çocuğun ölümünün ardından bugün de 74 yaşındaki bir köylü ile yol açmak için çalışan bir işçi toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Sel ve heyelan nedeniyle 14 kişinin de yaralandığını söyleyen Artvin Valisi Cirit, Borçka'da 30 köye ulaşım sağlanamadığını ve çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Yetkililer vatandaşları hasarlı binalara girilmemesi ve su yataklarına yakın bölgelerde bulunmamaları konusunda uyardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağışların en çok etkili olduğu Borçka ve Murgul ilçelerinde evleri ve iş yerlerini su bastı, araçlar hasar gördü, yollar ulaşıma kapandı. 

Yağışların yol açtığı baskın ve heyelan nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, mahsur kalan çok sayıda kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı

Odasında oynarken çamur altında kaldı...

Odasında oynarken çamur altında kaldı...

Borçka'da dün akşam saatlerinde 6 katlı bir binanın 2. katına yamaçtan gelen toprak ve yağmur suları doldu. Bu sırada ikinci kattaki odasında bulunan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, toprak ve çamur yığınları arasında kaldı. 

Yakınlarının müdahalesiyle kurtarılan Zümra Durmuş, ambulansla Borçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz çocuk, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Yaşlı köylü ve işçi toprak altında kaldı

Yaşlı köylü ve işçi toprak altında kaldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün de Borçka’nın İbrikli Köyü’nde 74 yaşındaki Kamil Kara’nın evinin önünde toprak altında kalarak ağır yaralandığı, kaldırıldığı Borçka Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybettiğini belirtildi.

Yol açma çalışması yapan işçi toprak altında kaldı

Artvin'den üçünü ölüm haberi de akşam saatlerinde geldi. Hopa'da Kemalpaşa Beldesi Sarpköy civarında, yol açmak için çalışma yapan İl Özel İdaresi çalışanlarından Osman Korkmaz'ın, toprak altında kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Ev ve iş yerleri sular altında

Ev ve iş yerleri sular altında

Artvin’in Hopa - Borçka ve Borçka - Murgul yolları, aşırı yağış nedeniyle oluşan toprak kaymaları ve dere sularının kabarması nedeniyle ulaşıma kapandı. Çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı, yol kenarlarına bırakılan araçlar meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle zarar gördü.

Vatandaşlara uyarı: Su yatağı ve çukur bölgelerden uzak durun

Yetkililer sel felaketi nedeniyle bölgedeki vatandaşlara 'Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterlerinin kapatılması, yolların acil yardım araçları için boş bırakılması, acil yardıma ihtiyaç duyulmadığı sürece telefonların kullanılmaması' konusunda uyarıda bulundu.

Vatandaşlara ayrıca, 'Sel baskınları sırasında su yatağı ve çukur bölgelerin terk edilmesi, yüksek ve güvenli yerlere çıkılması, sel sularına girilmemesi, araçların terk edilmesi' uyarısı da yapıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borçka ve Murgul'da eğitime 2 gün ara verildi

Borçka ve Murgul'da eğitime 2 gün ara verildi

Bölgede metrekareye 180 metreküp yağış düştüğünü, en çok etkilenen Borçka ve Murgul ilçelerinde eğitime 2 gün ara verildiğini belirten Artvin Valisi Kemal Cirit, bu iki ilçe arasında ulaşım yapılamadığını anlattı, Hopa – Borçka yolunda ise geçişlerin kontrollü olarak sağlandığını söyledi.

Borçka'daki sel amatör kamerada

Toprak kaymaları, olası heyelan tehlikesi ve kabaran dere suları nedeniyle tehlike altında kalan bazı evlerin tahliye edildiğini, bazılarının da tahliyesine çalışıldığını kaydeden, Kriz ve Koordinasyon Merkezinin çalışmalarına başladığını ifade eden Artvin Valisi Cirit, çevre illerden de iş makinesi talebinde bulunduklarını anlattı. 

30'a yakın köye ulaşım yok

Vali Cirit Borçka'da 30'a yakın köye ulaşım sağlanamadığını ve iş makinalarının bölgede çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

80 metrelik köprü çöktü

80 metrelik köprü çöktü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çayeli’ne bağlı Madenli’de de Büyükdere’nin taşması sonucu Gürçam mahallesine ulaşımı sağlayan yaklaşık 80 metrelik beton köprü çöktü. Çevre sakinleri, dere yatağından malzeme alınması nedeniyle köprü ayaklarının zarar gördüğünü ve bu nedenle çöktüğünü ileri sürdü.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda