Görüş Bildir
Haberler
Artık Yılbaşında ve Özel Günlerde NFT de Hediye Edebilirsiniz!

etiket Artık Yılbaşında ve Özel Günlerde NFT de Hediye Edebilirsiniz!

Ufuk Tarhan
14.11.2022 - 09:21 Son Güncelleme: 16.11.2022 - 17:14

Eveet, yılın o zamanlarına, çılgınca hediye alıp verdiğimiz günlere geldik. Ekonomik kriz de olsa, iki yakamız bir araya gelmese de özel günlerde, özellikle de yeni yıla girerken bilhassa da şirketlerde hediye, promosyon malzemesi, (inanamıyorum ama hala) ajanda, takvim, masa üstü kağıtlık, defter ve geldiği gibi ya birine verilen ya da çöpe atılan anlamsız, üstelik logolu kalemler yahut özel tasarım olduğu iddia edilen garip-işlevsiz materyaller vb. ile dünyayı resmen çöp tenekesine çevirdiğimiz bir yeni yıl arifesine daha kavuştuk. 

Üstelik hediye çılgınlığını da çoğu zaman çevreci, sürdürülebilirlikçi olduğunu epeyce de üst perdeden iddia eden firma ve kişiler yükseltiyor. Hem ekoloji gurusu gibi davranıp hem de onca gereksiz plastik, kâğıt, malzeme, ulaşım, karbon salımı demek olan hediye seferberliğinin en cengaver neferleri olarak hepimizi gaza getiriyorlar. 

Ben, vallahi de billahi de son yıllarda gereksiz tek bir şey almamaya, yapmamaya çok dikkat ediyorum. 1- TEV’de bağış fonum var. Oradan hediye yollayıp hediye kabul ediyorum. 2- Kendi kitabımı hediye ediyor ya da hediye edilmesini istiyorum.Size de öneriyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vee müjde! NFT dünyasından da güzel haberlerim var!

Vee müjde! NFT dünyasından da güzel haberlerim var!

Ekolojistler, dijital dünyanın nimetlerinden yararlanarak artık oldukları gibi görünüp, göründükleri gibi davranabilecekler. 

Geleceği ciddiye alan herkes yılbaşında ve her özel günde NFT hediye edebilecek, daha doğrusu etmeli. Çünkü yerküremizin ve doğanın tepesini daha ne kadar attırabiliriz? COP27’den gelen haberler hiç de iç açıcı değil… Aralık ayı gelmek üzere ve hala bahar havası yaşıyoruz. Bu sizi ürpertmiyor mu? Kafanızda küresel ısınma ve sonuçlarıyla, çocuklarımıza bırakacağımız iklim felaketleriyle ilgili beyninizde alarmlar çaldırmıyor mu? Bence çaldırıyor…Onun için yazının devamını dikkatlice okuyun lütfen… Çünkü NFT dünyası, tüketim çılgınlığının panzehri…

Promosyon ve reklam şirketlerinin yerini NFT ajansları alıyor…

Promosyon ve reklam şirketlerinin yerini NFT ajansları alıyor…

E-ticaret ve dijital pazarlama sektöründen tanıdığım teknolojist bir kadın girişimci arkadaşımın* yurt dışında NFT ve Web 3.0 ajansı kurduğunu öğrendim. Hemen kendisini arayıp, daha dijital ajans ve sosyal medya ajansına alışamamış pek çok şirketin olduğu bir dünyada, NFT ve Web 3.0 ajanslarının işlevlerini, nasıl değer katacaklarını, neler yaptıklarını, vb. iyice sorguladım. Pek çok şey öğrendim. Zaten başlığı da ondan öğrendiğim şeyler arasında ilgimi en çok çeken “yılbaşında NFT hediye etmek” olduğu için o şekilde attım ve koşa koşa size de anlatmak üzere burada yazdım. 

NFT, WEB 3.0 ajansları ne yapar, kimlerle çalışır?

Bu ajanslar, yeni medya endüstrisinde farklı bakış açılarına sahip markalarla NFT, Web 3.0, blockchain teknolojisi, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve metaverse ile bağlantılı dijital-kreatif medya projeleri üretiyorlar. Bunu yaparken, teknoloji şirketleri, NFT sanatçıları, metaverse ve arttırılmış/sanal gerçeklik platformları, gerçek ve sanal sanat galerileri, markalar, mimar ve tasarımcılar ve hali hazırda müşterilerine dijital ajans hizmeti veren ajanslar ile çalışıyorlar. 

Liste uzun gibi görünse de sadece prodüksiyon ve tek proje bazında stüdyo hizmeti veren NFT ajansları ile iş alanını Web 3.0 ile birleştiren ve daha geniş bir yelpazeye hitap eden NFT ve Web 3.0 ajansları da var.  

Odak noktaları NFT, Web 3.0 ve blockchain teknolojileri birleştiren projeler üretmek. Şimdilik, moda, eğlence sektörü-müzik, etkinlikler, spor, perakende, hızlı tüketim, telekomünikasyon sektörlerindeki; yeni medyaya yönelik iştahı, hevesi ve cesareti olan ve tabii ki en ağır rekabete maruz kalan markalarla çalışıyorlar. Web 2.0 üzerinden iş yapan dijital ajanslara da WEB 3.0 teknolojisi ve pazarlama ile ilgili bilgi birikimi ve yaratıcı hizmetler ve projeler kapsamında rehberlik ediyor ve süpervizyon veriyorlar.

NFT ve Web 3.0 ajansı, hangi hizmetleri verir? Hizmet kapsamı nedir?

NFT ve Web 3.0 ajansı, hangi hizmetleri verir? Hizmet kapsamı nedir?

NFT'yi bir araç ve ürün olarak kullanan ajanslar olduğu gibi, blockchain teknolojisine yönelik özel projeler yapan 3D stüdyoları da var. Temel olarak, bir NFT ve Web 3.0 ajansı aşağıdaki hizmetleri veriyor:  

NFT pazarlama ve tasarım, NFT minting ve pazarlaması, eğitim ve danışmanlık, içerik ve prodüksiyon, NFT sanatçılarının kariyerleri ve projelerine multidisipliner olarak destek verilmesi, farklı markalar ile NFT sanat ve Web 3.0 bağlantılı projeler yapılması, online ve fiziksel sanat galerilerinde, NFT, Web 3.0 ve blockchain etkinliklerinde NFT/Dijital sanat sergi kürasyonları yapılması, hibrit NFT ve dijital sergilerin prodüksiyonu, moda sektörüne özel 3D NFT modellemesi, NFT Moda filmleri, marka mesajlarının ve ürünlerinin olduğu metaverse dizaynlar, arttırılmış/sanal gerçeklik ile blockchain ekosistemini birleştiren projeler gibi geniş bir yelpazeye sahipler. Hatta artık, bu yazının başlığına sebep olan, yılbaşı ve özel gün hediyelerine inovatif bakış açısı sunan, NFT ve Web 3.0 Yeni Yıl kataloğu oluşturan ajanslar da var.      

Yılbaşında, özel günlerde NFT hediye etmek nasıl oluyor? 

Aralık ayı, yılbaşı dönemi sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, doğum günleri, vb. gibi özel günlerdeki alışveriş çılgınlığının sebebi, şirketlerin o dönemlerde en yüksek ciro ve karlılık rakamlarına ulaşmaları. O yüzden kitleler hediye almaya ve göndermeye öyle bir kitlenirler ki belirli zamanlarda kişisel hediyeler dışında, iş dünyasındaki pazarlama ve marka müdürleri, insan kaynakları yetkilileri de müşterileri, iş ortakları ve çalışanları için harıl harıl hediye arayışına girerler.

Maalesef sürdürülebilirlik bayrağını ellerinde tutan dünya devi firmalar ve hatta küçük ve orta ölçekli şirketler bile başta yılbaşı olmak üzere hediye çılgınlığına hayır diyemezler. Bu durum, aslında tüketim hastalığının ne kadar iliklerimize işlediğinin ve sürdürebilirlik mesajları veren şirketlerin ise konuya sadece sözde yaklaşıp özde yaklaşmadığının bir kanıtı gibidir.

NFT ile dijital olarak bu çılgın tüketime dur denilebilir!

NFT ile dijital olarak bu çılgın tüketime dur denilebilir!

NFT ve Web 3.0 teknolojisini kullanan bazı firmalar dijital ürünleri yeni yıl ve hediye konseptinde gerçek yaşama aktarmanın eğlenceli ve pratik yöntemlerini bulmaya başlamışlar bile. Bundan sonraki yeni yıl ve özel gün hediyeleriniz için NFT seçeneklerine de göz atmanızı öneriyorum.

Farklı temalara sahip markalara özel NFT tasarımları: 

Yeni Yılınız Kutlu Olsun, Sürdürülebilirlik, Yenilik, Blok Zinciri, Teknoloji, Çevre, Spor, Moda, Sanat, Eğlence, Kışa Merhaba, İyi Tatiller gibi.

WEB AR deneyimi: 

Kendi NFT Serginizi Oluşturun. Evde, ofiste, ofis dışında ve hatta şirket binanızın üzerinde oynamaya başlayın!

Ekransız Arttırılmış Gerçeklik Phygital (Fiziksel ve Dijital) NFT seçenekleri

Ekransız Arttırılmış Gerçeklik Phygital (Fiziksel ve Dijital) NFT seçenekleri

NFT ofis masanızdaki bir çerçevede, bilgisayar ekranınızda, salonunuzun duvarında, hediye torbanızın/heybenizin üzerinde veya yılbaşı partisinde giyeceğiniz kıyafetinizin üzerinde bile olabilir!  

Yeni yıl etkinlikleri için arttırılmış gerçeklik NFT sergi ve şovları -Yaşam alanlarında, partilerde, konserlerde yenilikçi çözümler. Etkinlikler ve Markalar için Web AR yeni yıl kartları & Web AR oyun. Markanın / Şirketin yılbaşı mesajları ile metaverse uzay tasarımı 

Tüm bu ürünler sadece yılbaşı için değil, markaların lansman, etkinlik ve dijital tarafta müşterilerine ulaşma ve inovatif olarak marka mesajlarını verme, ürün ve kullanıcı deneyimi, desktop oyun kavramını arttırılmış gerçeklik ile deneyimsel bir boyuta taşıma açısından da denemeye değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunlarla birlikte yakın zamanda blockchain ve Web 3.0 ekosistemiyle bağlantılı yaratılacak moda, teknoloji, otomotiv, perakende, telekomünkasyon, finans gibi endüstrilere bağlı yeni iş ve çalışma alanları da dünya ekonomisini demokratikleştirip besleyecek gibi görünüyor.

Bunlarla birlikte yakın zamanda blockchain ve Web 3.0 ekosistemiyle bağlantılı yaratılacak moda, teknoloji, otomotiv, perakende, telekomünkasyon, finans gibi endüstrilere bağlı yeni iş ve çalışma alanları da dünya ekonomisini demokratikleştirip besleyecek gibi görünüyor.

Sonuç olarak NFT 21. yy’ın “Sürdürülebilir Kapitalizm” demeyi tercih ettiğim geçiş sürecindeki en önemli ve yararlı icatlarından biri olarak gelişmeye, yeni iş alanları ve meslekler geliştirmeye devam edecek. Bu yazıda ele aldığım hediye, tanıtım, pazarlama, vb. alanları da dahil olmak üzere alıp, sattığımız her şey için kullanılabilen temel ve dijital varlıklardan biri olacak. Bundan hiç kimse tek bir an bile şüphe duymamalı… 

* Bu yazıya katkı veren Turboslow NFT ve Web 3.0 Ajansının kurucusuAnıl Altaş Brug’a teşekkür ederim. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler kendisi ile iletişime geçebilirler.  

Instagram

Twitter

Linkedln

Facebook

YouTube

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın