Görüş Bildir
Haberler
Artık Kafanız Karışmayacak! Otel Rezervasyonu Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gereken 9 Detay

Artık Kafanız Karışmayacak! Otel Rezervasyonu Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gereken 9 Detay

Tatilinizi planlarken bazı kontrol listeleri hazırlamanız gerekir. Örneğin, otel rezervasyonları hakkında detaylı bir kontrol listesi zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Neyse ki biz otel rezervasyonu yaptırmadan önce akılda tutulması gereken bazı faktörleri sizin için buraya derledik. İşte, otel rezervasyonu yaptırmadan önce bilmeniz gereken 9 detay.

1. Konum

www.google.com

Rezervasyon yapmadan önce otelin konumuna dikkat etmelisiniz. Her zaman konumu kontrol etmeye özen göstermelisiniz. Çünkü otelin konumuna göre planlamalar yapmalısınız. Örneğin, Google Haritalar aracılığıyla otelin yerini kontrol etme şansınız var. Aynı zamanda alanın güvenliğini ölçmek için Google sokak görünümünden yardım alabilirsiniz.

2. Fiyat

www.google.com

Otelin fiyatı, konumla doğru orantılıdır. Odayı karşılamaya gücünüz yetmiyorsa, konumun bir önemi kalmaz. Ayrıca otelin ödeme koşullarını da kontrol etmelisiniz. Çoğu otel, güvenlik teminatları nedeniyle ödeme sırasında kredi kartı ister. Bazı oteller banka kartını kabul etmez. Bunun yerine kredi kartı ile ödeme yapmanızı isteyebilirler.

3. Otel yorumları

3. Otel yorumları

Rezervasyon yapmak istediğiniz otel için mutlaka birileri yorum yapmıştır. Bu yorumlara göz atmalısınız. İyi ve lüks bir otelde kalmak istiyorsanız, yorum yapanlarla iletişime geçebilirsiniz. Böylece otel hakkında daha detaylı bilgiler elde etmiş olacaksınız.

4. Oda tipi

4. Oda tipi

Bir odanın boyutu ve şekli, tatilden aldığınız keyfi etkileyebiliyor. Check-in sırasında ücretlendirilen bir otel seçerseniz, ödeme yapmadan önce odanızı görmekte bir sakınca yoktur. Bu sebeple, odanızı görmek istediğinizi belirtebilirsiniz.

5. Etkinlikler

www.google.com

Otelin sağladığı olanakları iyice araştırmalısınız. SPA, spor salonu, restaurant, ücretsiz kahvaltı ve gemi turları gibi detayların olup olmadığına bakmalısınız. Hangi etkinliklere veya aktivitelere yer verdikleri otelin web sitesinde yazar. Gerekirse oteli arayarak öğrenme şansınız var.

6. Otele giriş/çıkış saati

www.google.com

Resepsiyonun 24 saat açık olup olmadığını araştırmakla işe başlamalısınız. Buna göre planlamalar yapmalısınız. Otelin check-in ve check-out saatlerini kontrol etmelisiniz. Bu sayede olası problemlerin önüne geçmiş olursunuz.

7. Fotoğraflar

www.google.com

Otelin sayfasındaki fotoğraflar titizlikle incelenmelidir. Fotoğrafların ve bilgilerin gerçekçi olmasına özen gösterilmeli. Müşteri yorumlarını araştırırken otelin fotoğraflarını görme şansınız olabilir. Çünkü yorum yapan kişiler, fotoğraflarla kanıt sunabiliyor.

8. Ulaşım

www.google.com

Ulaşım, her otel tarafından sağlanmamaktadır. Bu sebeple, seçmiş olduğunuz otelin ulaşım hizmetlerinin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Özel arabanız ile otele gitmek istiyorsanız, otelin otopark maliyetlerini araştırmalısınız.

9. İptal politikası

www.google.com

Son olarak, otel iptal politikasını da mutlaka okumalısınız. İyi bir iptal politikası, planlarınız değişirse paradan, zamandan ve hayal kırıklıklarından tasarruf etmenizi sağlar. Bazı oteller ücretsiz iptal hakkı sunabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın