Görüş Bildir
Haberler
Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
05.04.2020 - 17:29 Son Güncelleme: 07.04.2020 - 12:30

Astrolojik yeni yılımız Koç sezonu ile beraber başladı. Koç ateşinin içimizi ısıtıp tüm karanlıkları aydınlatacağı bu yeni dönem hepimize kutlu olsun! Nisan ayında burçların başına gelecekleri, gökyüzü hareketlerine göre, sizler için yorumladım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Vahşi tabiatını uyandırma vakti, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ayın yorumlarına güzel şeylerden bahsederek başlayalım önce, biraz içimiz açılsın. Nisan ayı, yönetici gezegenin Mars’ın Kova’ya geçerek insan ilişkilerini gündeme getirmesiyle başlıyor. Zaten ardından hemen ilk hafta içerisinde Venüs’ün İkizler’e geçişi ve Terazi dolunayı da… Hava burçlarının etkisinde biraz ferahlıyoruz, bol bol iletişim kuruyoruz ve flörtler ediyoruz demek yani! Enerjinin yüksek olduğu şu dönemde eve kapanmak ya da sosyal hayatını kısıtlamak zorunda kalsan bile üzülme; bu Nisan ayında insan ilişkilerinin, kurulan bağların duvar-mesafe tanımadığını göreceksin. O telefon elinden düşmeyecek gibi duruyor!

İlk haftanın etkileri, insan ilişkilerinin ve iletişimin yükselmesiyle son derece güzel görünüyor, sevgili Koç. Bu etkiyi haftanın sonuna kadar devam ettirmeye bak derim çünkü ayın 7’sinde yükselecek olan dolunay ile beraber insan ilişkileri - özellikle de romantik olanlar- “samimi ve yakın” olmaktan, “darlayıcı” olmaya hızlı bir geçiş yapabilir :) İnsanlar, bu dolunayda birbirlerine sarmaya çok müsait olacaklar yani. Ona göre!

Olumlu tarafları da var elbette. Süreci olumlu yönetebilenler, bu yakınlık ve yükselişi devam etmekte olan flörtlerde bir “sonuçlanma” gibi değerlendirebilirler. Mesela bekarsan, bu dolunay etkisi ile sevdiğin kişiye açılman, flörtünü bir üst seviyeye taşıman söz konusu olabilir. Bu, açıkçası, eğer ortada bir flört, önemli bir insan varsa söz konusu. Yoksa ise bu dolunay enerjisini daha kişisel boyutta ve kendine dönük yaşayabilirsin. Ay boyunca zaten sohbet muhabbet kanalları açık olacak, sosyal medya gibi ortamlardan bolca yeni tanışıklıklar yakalamak mümkün…

Eğer düzenli sevgilin varsa da; ayın 6'sında başlayan bu etki ile sorunları çözmek, yakınlığı arttırmak, tabir-i caizse 'zirveye çıkmak' söz konusu olabilir. Bunu son derece olumlu görüyorum lakin Koç gibi delibaş bir burca dolunayının kontrolsüz enerjisi eklenince o 'yoğun' hisler öfkeye, 'tutku' dediğimiz sıcak hisler de hızlıca kavgaya dönebilir. Bunu unutma lütfen. Bu ateşli sürecin tadını çıkarırken, bir taraftan da kontrollü davranmaya dikkat etmek lazım. Biraz çelişkili mi geldi? O zaman şöyle açıklayalım; sevgilinle geleceğinize yönelik önemli bir konuşma yapıyorsunuz ve birbirinizi ne kadar sevdiğinizi düşünüp, 'bundan sonra 10 numara ilişki yaşayacağız' kafasına girdiniz diyelim... Bu sırada onun kafasından milyon tane soru, hayata dair endişe, senin kırk yıl düşünsen aklına gelmeyecek kadar ince detaylar geçiyor olabilir. Aynı kararlılığı ondan göremediğini düşünebilirsin, herkesten senin dalga boyutuna yükselmelerini beklemek haksızlık olur :) Israrcı ve hatta biraz emr-i vaki tadında davranıyor olabilirsin… Kısacası anahtar kelimemiz, sevgili Koç: KONTROL. İletişim iletişim iletişim… Zaten şu süreçte en kolay işleyen akışlardan biri olacak şu iletişim dediğimiz şey. Hadi bakalım.

İkinci hafta ise daha çok kariyere, işe güce ve gelecek planlarına yönelik… İç karartmadan bahsetmeye çalışacağım ama şöyle ki; ikinci hafta ayın seyri ile beraber - bu defa da ilk haftadan gelen Jüpiter ve Plüton kavuşumu etkisi var. Bu açıkçası tüm gelecek planlarını gözden geçirmene sebep olacak kadar güçlü bir etki getirebilir. Özellikle de maddi kaygılar ile beraber, hedefindeki yolu ve yöntemi değiştirmeyi göz önünde bulundurmaya başlayabilirsin. Örneğin, eğer bir öğrenciysen, sanat tarihi değil ama daha pratik ve iş alanı geniş olan grafik tasarım-animasyon gibi bölümlere kaymayı düşünebilirsin. Bu sadece bir örnek. İdealindeki projeler ve girişimler, şekil değiştirmek ve piyasaya uyum sağlamak durumunda kalabilir yani. Peki ne yapıyoruz? Paniklemiyoruz ve vazgeçmiyoruz, sabırla bekliyoruz. Çünkü bu 2020 senesi böyle biraz; iki ileri-bir geri seyrinde ilerleyecek ve açıkçası şöyle bir Eylül ayına kadar her şey tam olarak yerine oturmayacak. Yani, yol uzun… İhtimalleri düşün, planları hazırla, ama geri dönüşsüz adımlar atıp umudunu kesme derim.

Ayın geri kalanını çok daha sakin, rahat etkilerle bitiriyoruz. Ayın 19’undan itibaren, güzel bir Boğa yeni ayı ile yoluna koyamadığın ilişki konularını netleştirip şifalandırabildiğin gibi; günlük hayat düzenine de yenilikler getirebilirsin. İstifçiliğe müsait olacağın bu dönemde alışverişi pek abartma derim. Evinde ve kazancında zaten bereket Nisan sonundan Hıdırellez’e kadar katlanarak artıyor, hunharca alışverişle aşırıya kaçma :) Bence bu tarihlerde (Nisan’ın son haftası) bol bol yardımda bulunmalısın - evde yaptığın yemeği yaşlı komşuna götürmek, çoluk çocuğu çikolata şeker ile sevindirmek gibi. :)

Ayın son haftası yeni iş sorumlulukları getirebilir. Şu stresli ve riskli ortamlarda bunun kulağa pek iyi gelmediğinin farkındayım fakat ekstra kazanç bekleyenler için olumlu bir haber sayılabilir. Lütfen lütfen lütfen kendine çok dikkat et, sevgili Koç. Her ne kadar çok güçlü ve yenilmez olsan da, sevenlerini endişelendirmemek için en azından, her türlü önlemi almaya devam et.

Daha güzel bir Mayıs’ta görüşmek üzere!

Yepyeni bir 'sen' ile tanışacaksın, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ayın ilk haftası -malum dünya genelinde gündemimize de uygun olarak- son derece içine kapanık, yorgun ve düşünceli hissedebilirsin. Neyse ki 3 Nisan’dan itibaren İkizler Venüs’ü ile beraber neşemiz yerine gelecek, dolayısıyla endişeleri ve panikleri ilk haftadan itibaren kademe kademe geride bırakmaya hazırlan. İnsan garip bir varlık, şu “acıyı bal edebilmek” denen şeyi cidden iyi kıvırabiliyoruz. Gerçek anlamda korkarken, acı çekerken dahi mizah üretip, kendimizle ve tüm dünyayla dalga geçebiliyoruz. Tuhaf ama etkili bir savunma mekanizması bu; işte deli İkizler etkisi ile gelen de bu :) Kısacası bol bol sohbete, gülmeye ve güldükçe, kendini ifade ettikçe rahatlamaya hazırlan. Nisan, havası giderek düzelen bir ay!

İlk hafta böyle yavaş yavaş çiçek açarken, arada seni uyarmak istediğim bir gün var: 7 Nisan Terazi dolunayı. Sevgili Boğa, bilirsin karamsar şeyler yazmayı sevmem, zaten ortalık yeterince panik kaos çığırtkanı doluyken bir de ben atıp tutmayacağım, o yüzden bu dolunayın etkisi konusunda yazacaklarımı yanlış anlama: Ayın 6-7’sinden itibaren sağlığın konusunda endişelerin artabilir. Bu endişeler doğru-yanlış bilemem, sana tek tavsiyem elbette ki sağlık profesyonellerinin ağzından çıkanlara harfiyen uyman yönünde. Plüton kareli Terazi dolunayı, Boğa burcu için böyle yorumlanıyor. Bize düşen de bu endişe ve korkuları yanılgı ve inkar ile değil; işin uzmanları ile, kontroller ile gidermek oluyor.

Gelelim Nisan’ın ikinci haftasının diğer getirilerine… İş yerinde, hem de kişisel seviyedeki ilişkilerde, patlamalar olabilir, kavga gürültü yaşanabilir, sevgili Boğa. Hele hele iş ortamında bir aşk durumu da varsa, aman aman :) Çekirdekleri hazırla! Şaka bir yana, dramaların içine çekilmediğine emin olmak ve eğer varsa aşk ilişkileri konusunda mahremiyete özen göstermek lazım. Biraz dedikodular ortaya dökülebilir çünkü.

Gelelim artık enerjinin yükselmeye başlayacağı, rahatlayıp özgüveninin de yerine geleceği döneme… Yani Nisan ayının ikinci yarısına! Öncelikli olarak 16-17 tarihlerinde iş yerine dair yeni gelişmeler yaşanabilir. Patron, müdür gibi üst düzey insanlardan haberlerler alabilirsin, pozisyonunda değişimler söz konusu olabilir, daha fazla sorumluluk altına girebilirsin. Hareketlilik var yani… Şu dönemde elbette kulağa pek sevimli gelmiyor bunlar ama bize şu noktada düşen; önlemlerimizi alıp hayatta kalmak. İş arayanlar için de bu süreç verimli.

Ayın 19’undan sonra zaten Boğa güneşi ile beraber senin sezonunu açıyoruz. Eğer Boğa burcunun ilk günlerinde doğduysan, bu sene harika bir değişim getiriyor zira bu Boğa dolunayı, son derece güçlü bir etki ile geliyor ve 22 Nisan tarihinde hayatında yepyeni bir sayfa açmana adeta çanak tutuyor :) Bilirsin, değişim zaman alır. Sigarayı bırakmayı 57 kere denersin ama ancak 58. denemende başarılı olursun, gibi… “Ya tutarsa” mantığı yani. İşte bu sene, özellikle de Boğa’nın başında doğanlar için, değişimlerin ve kararların “tutacağı” bir sene. Evren arkanda! İsteklerini, kendinde görmek istediğin değişimleri yaz çiz, bir kenara not al ve kendine hedefler belirle derim. Evini ve odanı temizlemek de iyi olacaktır bu dönemde. Bu yeni ay sana, yeni bir kursa başlamaktan yeni bir spor alışkanlığı edinmeye kadar son derece geniş bir dilim sunuyor. Hazır evde geçirmen gereken günler varken, elinin altında da İnternet varken; bir dil öğrenmeye sarabilirsin mesela. Ufak bir hobiye kapılmak, öyle büyük değişimler yaratabilir ki insanda… Bir el işi-seramik-heykel-resim kursuna gittiğinde, yeni bir şey öğrenmeye -özellikle de ellerinle öğrenmeye çalışırken; karakterindeki tüm zaafları, sabırsızlıkları, öfkeyi, çocukluk travmalarını ve hayallerini dahi görebilirsin. Kendinle yüzleşebilirsin, o derece!

Neyse, yine fazlaca uzattım. Bence sen benim ne demek istediğimi anladın. Ufak girişimler, evde yaptığın hobi denilebilecek işler, uğraşlar; göründüğünden çok daha fazlası! Sana uzun vadede büyük şeyler katabilecek, değişimi kolaylaştıracak şeyler.

Ayın son haftasında, yeni aydan 5-6 gün sonra da Merkür senin burcuna geçiyor, sevgili Boğa. Bu karantina günlerinde, Merkür enerjisi en iyi sohbetler ederek kullanılabilir. Dolayısıyla özellikle bekar Boğaların bu etkiyi çok seveceklerini düşünüyorum. Ay boyunca -iletişim açısından- flörtöz ve güzel etkiler var ama ciddi ve gerçek aşklı durumlar için azıcık daha beklemek lazım. Eğer zaten bir sevgilin varsa; salgın durumları sizi ayrı düşürür diye endişeleniyorsan da hiç kafaya takma derim çünkü ay boyunca İkizler Venüs’ü adeta insani bağların mesafe-duvar tanımadığını göstermek istercesine hızlıca çalışacak ve muhabbetinizi arttıracak :)

Kendi başınalıkla barışacaksın, İkizler!

Sevgili İkizler,

Eve kapanan ya da çalıştığı için eve kapanamasa bile sosyal hayatına elinden geldiğince sınırlama getiren biri isen; bu ayın yorumlarını biraz sinir bozucu bulabilirsin. Çünkü Nisan ayı boyunca alacağın etkiler fazlasıyla insan ilişkileri odaklı! Gönül isterdi ki bu güzel etkileri açık havada ve yüz yüze değerlendirelim ama durumlar ortada… Bu sana ne bir mevsimin, ne de fırsatların ziyanı gibi gelmesin. Çünkü senin gibi hava tabiatından olan Venüs’ün de, Merkür’ün de pek duvar-sınır tanıdığı yok. Tıpkı atmosfer gibi, insanlar arasındaki bağlar çevremizi dünyamızı sarıyor ve bizi bir bütün kılıyor.

Kısacası, bedenen insanlarla yan yana olamasan da merak etme. Bu ay, gönüller bir olacak! Bu sebeple vaktini çokça sosyal medyada geçirmen mümkün gözüküyor. Aynı zamanda kendini iyi ifade edebileceğin bu dönem mesleki açıdan da iyi. Senin için zihnen aktif, enerjik ve verimli bir dönem bu ay….

Öncelikli olarak; Artık Venüs senin burcunda! Dolayısıyla bu ay kazandığın paranın bereketinin arttığını, elini attığın her işin daha bir verimli ve özenli sonuçlandığını, üstünde de ayrı bir çekicilik olduğu sezebilirsin. Elbette bu etki aşk konularında olduğu kadar; kariyer ve aile meselelerinde de kullanılabilir. İş görüşmeleri örneğin, bu dönemde daha verimli olur. Ailedeki anlaşmazlıklar, çözülmesi gereken meseleler için de aracılık yapabilirsin.

Ayın ilk haftası gökyüzünde bir hava üçgeni adeta içimizi ferahlatıyor. Hele hele 5-6 Nisan tarihlerinde, gökyüzünde öyle güzel pozisyonlar var ki; duygusal anlamda yüksek hissetmemizin yanında yeni insanlarla tanışmamızın, yeni flörtlerin de kapısını açıyorlar. Hazır karantina durumlarından dolayı evde geçireceğimiz boş vakitlerimiz varken; neden bunu uzun sohbetler ile yeni bir insanı enine boyuna tanımak için kullanmayalım ki? Aynı şekilde düzenli bir ilişkisi olanlar da bu tarihlerde gelecek planları düşünebilir, enine boyuna detaylı bir şekilde düğün-evlilik-çocuk konularını masaya yatırabilirler. Ben açıkçası son derece olumlu görüyorum.

Ardından 7 Nisan Terazi burcu dolunayı var ki; yine klasik aşk ve flörtlere dair eğlenceli konuların yanında; mesleki üretimler anlamında da verimli ve ilham dolu bir süreç getiriyor. Bu dolunay ile beraber özellikle başkalarının faydasına ufak girişimlerde bulunmak isteyebilirsin. Ufak yardımlar, çevrendekileri mutlu edecek jestler gibi… İlla maddi olmak zorunda da değil! Örneğin komşularına göndereceğin eğlenceli bir dayanışma mesajı, ailene yapacağın motive edici bir konuşma, ihtiyaç durumunda olduğunu düşündüğün bir iş arkadaşı ile terapi tadında bir dertleşme… Sen seç! Birilerinin karanlık gecelerini aydınlatan dolunay olabileceğin bu ikinci hafta içerisinde; başkalarına yardım ederken aslında farkında olmadan kendini kurtarıyor olabilirsin, sevgili İkizler.

Zaten ayın 11’inden itibaren Merkür’ün Koç burcuna geçişiyle beraber sosyalliğin adeta katlanarak artıyor. Bu elbette ki dışarı çıkıp hunharca gezmek demek değil! Elinden telefonun düşmemesi  ve bu süreç içerisinde yaptığın konuşmaların, kurduğun iletişim kanallarının sana fazlaca kısmet getirmesi demek! İş, güç, kazanç konularında iletişimde olduğun arkadaşlarından fazlaca yardım alabilirsin. Haberin olsun.

Dışa dönük iletişimle ve gelecek planlarına odaklanmakla geçecek olan bu ilk iki hafta sonrasında biraz frenlemek ve aslında içten içe kaçındığın konularla yüzleşmek vakti de geliyor elbette. Sevgili İkizler, bu Nisan ayının üçüncü haftasıyla beraber artık biraz içine dönmek, neden korktuğunu sorgulamak, hayatında değişmesi gerekenler üzerine şöyle bir düşünmek isteyebilirsin. Unutma ki bu konuda yalnız değilsin; hepimiz ama hepimiz (deniz kenarında yalısı olanlar hariç :)) bedenen ayrı olsak da, gelecekten duyulan endişe ve hayatta kalma arzusu konusunda beraberiz. Yalnızlıktan mı korkuyorsun? Parasızlıktan? Hastalıktan? Seni korkularla zincirleyen bu duygular üzerine düşünebilir, hazır sosyal hayatın sınırlanması fazlaca boş vakit kazandırmışken adeta içsel bir yolculuğa çıkabilir, şifalanma sürecine girebilir, kendine terapiler yapıp, okuyup araştırıp, kendini anlamaya çalışabilirsin. Bu Nisan ayının üçüncü haftasındaki yeni ay; içsel bir korkunun ÇÖZÜMÜ olarak geliyor. Pek somut, elle tutulur bir gelişme olmasa da, uzun vadede ve kişisel gelişim anlamında çok işine yarayacak, seni rahatlatıp ferahlatacak bir etki bu.

Ay sonuna doğru kendi başına olmakla barışacağın bu süreci bir de maddi anlamda gelişmeler takip ediyor. Aileden yahut burs, kredi, tazminat vesaire gibi aracılar ile gelecek paralara dair bir güncelleme söz konusu olabilir. O yüzden ay sonuna, daha doğrusu 24 Nisan’da ay büyümeye başlayana kadar büyük alışverişlerden, ciddi imzalardan, finansal girişimlerden kaçın derim. Bereketsiz bir ay değil zira Venüs senin üzerinde -ama bu etki “kendi yağında kavrulmak” seviyesinde kalır, ona göre.

Hazır evdeyken, derin temizlik vakti, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Şu içinden geçtiğimiz süreçte elbette ki hepimiz endişeli ve korku içindeyiz. Aklı başında her insanın şu salgın ortamında panikte hissetmesi normal. Bu bariz gerçeği hatırlatmak ve bu ayın yorumuna öyle giriş yapmak isterim. Bu ayın sana getireceği etkiler çoğunlukla duygusal boyutta, “iç sıkıntısı” diyebileceğimiz seviyede kalacak olsa da; özellikle ilk iki hafta içerisinde sana yoğun tesiri olabilir - daha da önemlisi, bu negatif duygular ve haller, insan ilişkilerine yansıyabilir.

Öncelikli olarak ilk haftayı ele alalım… 3 Nisan’da Venüs geçişi ile beraber daha sakin, içe dönük bir ruh haline bürünebilirsin. Ayın 5’i ve 6’sı ise çok daha güzel, ferah, iletişim konusunda özellikle aile üyeleriyle iyi vakit geçirebileceğin zamanlara işaret ediyor. Evinizde uzun uzun sohbetler edebilir, birbirinizin hiç bilmediğiniz taraflarını görebilir, gerçekten yakınlaşabilirsiniz. Açıkçası bence buna ev ahalisi olarak ileriki zamanlarda ihtiyacınız da olacak zira ayın sonuna doğru aile içerisinde tansiyon yükselebilir. Sosyal sınırlamalar sebebi ile evlere tıkılı kalacağımızı da göz önünde bulundurursak, aile içi gerginlik bu ay en son isteyeceğimiz şey olur herhalde. O yüzden 5-6 Nisan’ı ev ahalisiyle, muhabbet ve sohbetlerle geçirelim. Ruhani anlamda şifalandırıcı olacak, inan.

Ayın 7’sindeki Terazi dolunayı ise maalesef biraz vahşi bir enerji ortaya çıkarıyor ve bu da öncelikli olarak ilişkiler, hem de romantik ilişkiler alanından vuracak gibi duruyor. Sevgilin varsa, geçmişe dair konulardan ya da ailevi meselelerden dolayı gerilebilirsiniz. Aile içerisinde geçmişte kalmış gerginlikler maalesef tekrarlayabilir. Otorite figürü ailenizde artık her kim ise, onun çatışmalar yaşayabilirsin. Benim tavsiyem, bükemediğin bileği öpmen yönünde olacak. Fakat hayatının ilerleyeceği yolu sadece kendinin belirlediğine de emin olmalısın. Ayrıca eğer bir eşin ya da sevgilin varsa; aile içerisindeki çatışmadan onu kesinlikle uzak tutmanı öneririm. Karışmamalı yani. Onun dışında gerginlik çıkacak olan mevzuları alttan alarak göğüslemek en iyisi... Evle alakalı problemler de ihtimal dahilinde görünüyor. Para konuları gündeme gelebilir, uzak akrabaların da dahil olduğu tatsızlıklar gündeme gelebilir. Ama bunların gündeme gelmesi; aslında çok daha köklü ve büyük olan problemleri son kez çözüp sonlandırmak için, sevgili Yengeç. Bu karantina, sosyal sınırlama, oturup aile ya da ev ile alakalı meseleleri çözmek için bir fırsat adeta. Kimse bir yere kaçamıyor, herkes yüz yüze bakıyor; birbirimizi anlamaktan, affetmekten ve sevmekten başka çaremiz yok!

Ve tekrarlıyorum: Sevgilini / eşini, bu tarz gerginliklerden uzak tut ve bu tarz gerginlikler sebebi ile ona da patlama derim. O siniri öfkeyi bir masuma yansıtmak yerine, yerin en dibine gömüp nötrlemek lazım.

Neyse ki ayın 11’inden sonra odağın ve ilgin insan ilişkilerinden ve kendinden uzaklaşıp daha çok işe güce ve gelecek planlarına yönelecek. Yalan yok, biraz endişeli hissedebilirsin. Ekonomi olsun, piyasanın hali olsun pek de iç açıcı gözükmüyor ama ikinci haftanın sonundan itibaren artık kesinlikle yalnız olmadığını net bir şekilde göreceksin. Dostların aracılığı ile öncelikle için rahatlayabilir, herkesin benzer durumda olduğunu fark edebilir ve onlarla bilgi alışverişi, beyin fırtınası yapabilirsin. Hatta bu zorlu sürecin yeni ortaklıklara ve gelecek planlarına dair radikal değişimlere sebep olacağını düşünüyorum. Örneğin çalıştığın şirkette yükselme hayalini inceden rafa kaldırıp; yakın dostlarınla daha gerçekçi ve karlı projelere dalmayı düşünebilirsin. AMA BU KISIM ÖNEMLİ: Elbette düşün, bütçe çıkar, planlar yap ama sakın sakın sakın hemen harekete geçme. Bu sene, daha önce de dediğim gibi, ‘iki ileri bir geri’ tadında olacak ve Eylül ayına kadar da belirsizlikler devam edecek.

Nisan’ın üçüncü haftasına girişimizle beraber senin için artık rahat bir nefes alma kısmı başlıyor. Ne olursa olsun kahkaha atma, korkularımızla bile dalga geçme, insanların bir araya gelince ne kadar güçlü olduğunu görme vakti, sevgili Yengeç. Bu son iki hafta içerisinde uzun süredir görüşmediğin dostlarınla konuşabilirsin. Sosyal bir süreç başlıyor. 22’sinde özellikle bir arkadaşın sayesinde çok güzel bir kapının açılması mümkün. İş yahut sevgili gibi seni mutlu edecek Venüsyen bir konu, aracı arkadaşlar sayesinde gündeme gelebilir. Zaten sevgilisi olan bir Yengeçsen de, sevgiliyle ilişki bir üst seviyeye taşınabilir. Ben açıkçası bu ayı aşk açısından gayet olumlu görüyorum; tek endişem biraz fazla kıskanç, paranoyak davranarak durumu sabote etmen olur ancak…

Muhabbetin artacak, Aslan!

Sevgili Aslan,

Senin için sinir bozucu olabilecek bir süreç ile Nisan ayına başlıyoruz açıkçası! :) Çünkü kendini çok sosyal, girişken hissedeceğin dönem, 3 Nisan’da İkizler Venüs’ü ile beraber başlıyor. E malum şu ortamda sosyalliğimiz biraz kısıtlanmış olduğundan dolayı bu enerjinin baskılandığını hissedebilirsin. Neyse ki iletişim, insan bağı dediğimiz şey mesafe-duvar tanımıyor artık. Etkileşim dediğimiz şey de tıpkı İkizler gibi hava tabiatından ne de olsa… Yani bu ay Merkür tüm sınırları aşacak, merak etme. Bu sebeple vaktini çokça sosyal medyada geçirmek isteyebilirsin. Kendini iyi ifade edebileceğin, zihnen aktif olacağın bu dönem pek çok açıdan verimli. Hele hele basın yayın, eğitim, tasarım gibi sektörlerde çalışıyorsan motivasyonun ve yaratıcılığın yüksek olacak. Kısacası, sosyal alanlardan bedenen uzak olsak da; senin için zihnen aktif, enerjik ve verimli bir dönem bu ay….

Ay adeta ferah bir nefes aldırıyor, daha ilk haftadan! Özellikle ilk haftanın sonuna doğru, yani 5-6 Nisan tarihlerinde çok güzel insanlarla, çok güzel sohbetler edebilirsin. Bu etki elbette ki flörtleri de fazlasıyla kapsıyor ama bundan fazlası olacağını düşünüyorum. Basmakalıp sıradan flört cümlelerinden çok; birileri ile ruhani seviyede bağ kurmak, zihinlerin uyumu, soruların cevaplanması, rahatlama ve huzur hissi var bu bahsettiğim etki altında. Dolayısıyla bu tarihlerde telefonun, bilgisayarın açık olsun. Aynı şekilde okuyup-izleyebileceğin şeylerde de sana şüphesiz ki işaretler gizli olacak!

Fakat ayın 7’sine doğru bir dolunay yükseliyor ki beni azıcık düşündürmüyor değil! Bu dolunayda, öncelikli olarak flörtler-kardeşler-kuzenler gibi yakınlarımızla biraz ters düşebiliriz. İlişkiler, yani romantik ilişkiler konusunda da karşındaki insana feci “sarman” söz konusu olabilir. Kaba olmadan nasıl bir üslupla tarif edebilirim diye düşünüyorum ve sanırım şöyle ifade etsem yerinde olur: Adeta ‘rahat batması’ dedikleri gibi, ilişkileri gereksiz yere zorlamak, sınamaya çalışmak, belki farkında olmadan biraz şımarıkça davranmak… Uzun vadede pişman olacağın durumlardan uzak durmanı öneririm yani. Can sıkıntısından ve belki de içgüdüsel olarak hayatlarımızın iç karartıcı gündeminden uzaklaşmak için başlatabileceğimiz ufak ilişki çekişmeleri; büyük ve dönülmez kavgalara dönüşebilir. Ona göre.

Aynı zamanda, özellikle evli çiftler için; bu dolunay sırasında aile-akraba meseleleri yüzünden anlaşmazlıklar çıkabileceği gibi, ev içi sorumlulukların paylaşılması konusunda da biraz gerginlikler yaşanabilir. Haberiniz olsun.

Yine bu dolunayda yollardan, trafikten de biraz uzak durmak lazım. Yani zaten karantina sebebiyle uzak duruyorsundur ama ben yine de uyarayım. Biraz sağı solu belirsiz bir enerji var çünkü. Onun yerine ne yapmalıyız? Onun yerine bu dolunay sürecini yaratıcı işler, el işleri, yazı-çizi gibi uğraşlarla geçirmeliyiz. İnan, bu tarz bireysel şeylerle uğraşmak ciddi anlamda enerji boşalması sağlayabiliyor. Mesela bir el işi-seramik-heykel-resim kursuna gittiğinde, yeni bir şey öğrenmeye -özellikle de ellerinle öğrenmeye çalışırken; karakterindeki tüm zaafları, sabırsızlıkları, öfkeyi, çocukluk travmalarını ve hayallerini dahi görebilirsin. Kendinle yüzleşebilirsin, o derece!

Neyse… Bu dolunay, Nisan ayının geri kalanının güzelliklerini gölgelemesin -aksine aydınlatsın inşallah. Çünkü bu ay gerçekten de -doğru değerlendirildiği takdirde- güzelliklerle dolu.

Ayın ikinci haftası örneğin; Merkür’ün Koç burcuna geçişi ile beraber sana pek güzel, temiz bir enerji getiriyor. Özellikle öğrenciysen bu etkiyi son derece verimli kullanabilirsin. Üretken ve zihni açık hissedeceğin bu süreç ayın 11’inde başlıyor. Bence bu süreci sadece genç öğrenciler değil; öğrenme hevesinde olan herkes değerlendirmeli - karantina sebebiyle İnternet üzerinden ücretsiz ulaşıma açılan pek çok eğitici kurs, program var örneğin. Zamanın olsun olmasın, bence yeterli enerjiyi bulacaksın yeni bir şeyle ilgilenmek için! Çalışan, işi gücü olan Aslanlar için ise verimli tarih 19’undan sonra başlıyor. Bu tarihten itibaren yaptığın iş-meslek her ne ise, ileri bir adım atman ve daha büyük sorumluluklar alman, yönetici rolüne girmen, biraz dişini göstermen yüksek ihtimal. Liderlik daima biraz stresle ve riskle beraber gelir elbette. Bu risklerin ve yükleneceğin stresin hesabını ayın 22’sinden sonra daha iyi yapabilmeye başlayacağını düşünüyorum. Yaptığın meslek-iş ile alakalı ilerlediğin yolda “Değer mi, değmez mi?” diye sorgulayacağın bir dönem bu kısacası. İstediğin pozisyon, ailene eskisi kadar vakit ayırmadığına değecek mi? Verdiğin emek ve zaman karşılığında aldığın ücrete değer mi, değmez mi? gibi…

Aynı şekilde bu son hafta içerisinde, yani 22 Nisan’dan sonra, devamlı ilişkisi olan Aslanlar için ciddi kararlar alma vakti geliyor. Gelecek planları, nişan-düğün kararları, büyüklerle tanışma, vesaire gibi konulara hazırlıklı olmak lazım. Uzun uzun konuşmalar için vaktin bol olacağı bu dönemde, düşünmeye de fırsatın olacak sonuçta!

Bekarlar için ise… 7 Nisan dolunayı -çekişmeli enerjisine rağmen- özellikle de aracılar sayesinde ilişkiler konusunda kısmetler getirebilir. Özellikle de sosyal medya üzerinden güzel flörtler olabilir. Fakat bekar Aslanların bu ayın son haftasını daha çok işe güce odaklanarak değerlendirmelerini öneririm.

Yoksa rota mı değiştiriyorsun, Başak?!

Sevgili Başak,

Ayın ilk yarısını, Mart’ı kapatırken deneyimlediğimiz yeni ayın kalıntıları ile açıyoruz. Terazi dolunayı 7 Nisan tarihinde para meselelerini sonuçlandırmaya, nihayete erdirmeye geliyor. Gündemimiz malum, dolayısıyla para konularında bir hareketlenme haberinin kulağa pek de iyi gelmediğinin farkındayım. Bir takım maddi endişeler yaşayabilirsin. Ama panikleme; güvendiğin, kendi kazandığın para ve başkalarını da alakadar eden, banka kredisi, harçlık, eşinle paylaştığın para, borç gibi paralar arasında bir seçim - bir denge sağlanmak üzere. Eşinle yahut ailenle ortak bir birikiminiz konusunda kararlar almanız söz konusu olabilir. Daha önce verdiğin borçlar geri gelebilir, bankaların kredi başvuruları olumlu sonuçlanabilir, burs çıkabilir ya da tazminat gibi kazançlar sana ulaşabilir. Dolayısıyla sabırlı kalmak ve büyük harcalamalardan kaçınmak -ay sonuna kadar- en iyisi olacaktır.

Ayın başına, özellikle de 5-6 Nisan’a dönüp bakacak olursak… Ayın ilk haftası kariyer açısından yoğun başlıyor. Omuzlarına binen ekstra yüklerle beraber, iş yerinde öne çıkabilir, özellikle kadın arkadaşlarının yahut feminen figürlerin aracılığıyla güzel işler, projeler yapabilirsin. Alkış ve övgü toplayabilirsin. İlgin, odağın, enerjin iş yerinde olduğu sürece durumlar iyi - sadece ama sadece lütfen sağlığına dikkat et. ‘Evde kal’ diyemiyorum zira çalışmak mecburiyetinde olan milyonlarca insanın farkındayım. Bu endişeli durum ile, ipin ucunda insan sağlığı varken, kariyere yahut iş yerlerine dair değişimlerin kulağa pek sevimli gelmediğini de biliyorum… Ama üzgün değil öfkeli - kendimize sımsıkı sarılıp sahip çıkarak bu günleri de atlatacağız.

İlk iki hafta para - iş güç ekseninde geçerken bir taraftan da aşka dair gelişme de yaşatıyor. Nisan’ın ikinci haftası içerisinde düzenli bir ilişkisi olan Başaklar, ciddi ciddi geleceğe dair adımlar atmayı düşünebilir, konuşabilir ve bu konuda kararlar alabilirler. Bekarlar için ise en erken 19 Nisan ve sonrasını tarih olarak verebilirim. Çöpçatanlık edebilecek insanlar aracılığı ile (uzaktan akraba ya da sınıf arkadaşları), yeni kişilerle İnternet platformları üzerinden tanışabilirler. Farkındaysanız gidip buluşun demiyorum çünkü durum malum…

22 Nisan Boğa burcunda bir yeni ayla karanlık gökyüzü aydınlanıyor ve sevgili Başak, açıkçası bu yeni ay (özellikle Başak’ın ilk günlerinde doğanlar için) çok büyük bir etki ile geliyor. Gelecek planlarını, kendine çizdiğin rotayı 180 derece değiştirmene sebep olacak bir yenilik dalgası bu… Gerçekten hangi mesleği yapmak istediğini, ne alanda eğitim almak istediğini uzun uzun sorgulayabilir ve üçüncü haftanın sonunda değişim için yeterli cesareti bulabilirsin. Yine de, deneyimli insanlardan tavsiyeler almadan ve 27 Nisan’ı atlatmadan köprüleri yakma derim. Zira bu sene, daha önce de dediğim gibi “iki ileri bir geri” şeklinde ilerleyecek ve Eylül’den önce ciddi anlamda bir rahatlamaya kolay kolay izin vermeyecek.

Dolunay sende yükseliyor, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ayın ilk haftasını senin burcunda gerçekleşecek olan bir dolunay ile açıyoruz. 7 Nisan tarihindeki bu dolunay, açıkçası baya vahşi bir enerji açığa çıkaracak gibi duruyor. Öncelikle, ev hayatın konusunda bir takım sıkıntılar çıkarabilir. Hazır karantina - sosyal sınırlama dönemi içerisindeyken aynı evi paylaştığın ev arkadaşları ya da ailenle (özellikle de baba gibi otorite figürleriyle) pek ters düşmeye çalışma derim. İnsanlar fazla bir arada durdukça birbirlerine sarabiliyorlar, biliyorsun… Aynı şekilde para konusunda da bir takım gelişmeler yaşanabilir. Yine de maddi konularda benim tavsiyem, herhangi bir girişim yapmadan önce en erken ayın 22’sine kadar beklenmesi yönünde.

Bu dönemde, yani 7 Nisan ve civarında, kendine bol bol sakin kalmayı telkin etmeni, mantığından kopmamanı ve fevri tavırlardan kaçınmanı öneririm. İlkBir diğer tahmin olarak ilişkiler konusunda da etkileneceğini düşünüyorum. Eğer bir sevgilin varsa bir süredir biriktirdiğin ufak tefek şeyler dahi, bu çılgın dolunayın altında patlamana ve aşırı tepkiler vermene sebep olabilir. Pire yüzünden yorgan yakabilirsin. Bence, özellikle ikili ilişkiler söz konusu olduğunda ayın 11 Nisan’a kadar dişini sık, bekle ve o tarihten sonra karşılıklı oturup konuş derim. Onun öncesinde, hele hele dolunay altında sorunları konuşmaya çözmeye çalışmak; hata veren ve donmuş bilgisayara üst üste komut gönderip zavallı makineyi iyice kitlemek demek. 11’inden sonra özellikle romantik ilişkiler konusunda sonra enerjiler, iletişim bağları, cümleler ve sözcükler yağ gibi akacak.

5-6 Nisan tarihleri ise dolunay öncesinde ferah bir nefes gibi adeta. Bekar Teraziler bu tarihlerde sosyal medyadan güzel dostluklar kurabilirler, yakınlaşmalar yaşayabilirler. Bu dönemde akrabalar-sınıf arkadaşları aracılığı ile çöpçatanlıklara maruz kalırsan, bence hemen burun kıvırma! Ekle bakalım o kişiyi Instagram’dan, belki beğenirsin! :)

Dünya gündemi alev alev yanarken, böyle aşka meşke ve duygulara dair şeylerden bahsetmek sinir bozucu olabiliyor, farkındayım, sevgili Terazi. Ama inan ki bu dönemde birbirimize sımsıkı sarılarak (duygusal anlamda yani! Aman sakın gerçekten sarılayım demeyin!), mental destek vermekten, birbirimize sahip çıkmaktan başka çaremiz yok. Ayrıca bu ‘hapis’ dönemleri, aile ile sorunları çözmek - hatta tek başımıza kalıp kendi kendimizle sorunları çözmek için birer fırsat dahi sayılabilir. Kendi kendini şifalandırabilecek yetiye sahip değilsen, terapi alacak bütçen yoksa dahi; ülkemizde çok kıymetli profesör doktorlarımız var bu konuda kitaplar yayınlayan… Sosyal medyadaki panik haberlerinden ziyade, sana iyi gelecek şeylere odaklanmayı deneyebilirsin.

Elbette böyle tavsiyeler vermesi dile kolay. Fakat unutma ki sevgili Terazi, bizleri şifalandırmak adına yüzlerce, hatta binlerce sağlık çalışanı, çok kıymetli hocalar ve gencecik stajyerler, hemşireler, cesurca kendilerini tehlikeye atıyorlar. İnsanlar cesur, insanlar iyi, insanlar fedakar. Bizim hayattan vazgeçmememiz için emek verenlere, insanlığa bu kadar kıymet verenlere boynumuzun borcu; en azından elimizden geldiğince kendimize sahip çıkmak. İyi olalım ki, sıramız gelince biz de iyi edelim.

Bunları söylüyorum, söylüyorum çünkü ayın 19’undan sonra Boğa güneşi ile beraber biraz endişeli hissedebilirsin. İçine dönmek isteyebilirsin - izolasyon her zaman psikolojik olmak zorunda değil! Bedenen insanlardan ayrı kalman yeterli, duygusal bağını koparmamak ve iletişimde kalmak önemli. Lütfen bu süreçte umudumuzu kaybetmeden sağlam duralım.

Ayın 22’si maddi konularda gelişme getirecek gibi görünüyor şimdiden; aileden maddi destek, banka kredisi, burs başvurusu, tazminat, harçlık gibi üçüncü şahıslardan gelen paralarla ilgili güncellemeler de söz konusu olabilir. Bu yüzden ay sonuna kadar paranı çarçur etmemeni önermiştim. Mayıs ayındaki İkizler dönemi maddi açıdan daha bereketli olacak.

Zor başlayan Nisan'ı, ferahlayarak bitireceksin, Akrep!

Sevgili Akrep,

Öncelikli olarak iş-güç-sorumluluk meselelerini dert edeceğin, hatta üstüne biraz evham ve iç sıkıntısı da katarak başlayacağın bu Nisan ayını çok daha olumlu bir şekilde bitireceksin. O yüzden, bu ayın yorumlarına başlamadan, sonunu söylemek istedim. Önce şu kara bulutları dağıtalım hele. Şu aralar ne kadar güvensiz, belirsiz ve endişeli hissetsen de; bunun geçici olduğunu -hem de çok kısa süreli olduğunu lütfen hatırla. Zaten içten içe daima biliyoruz: Her şeyin olduğu gibi acıların da bir sonu var, en karanlık geceler bile güneşin doğuşuyla bitiyor, dünya tarihinde de bitmeyen fırtına görülmüyor… vesaire vesaire. Her şeyin bittiği, her şeyin değiştiği ve dönüştüğü şu dünyada; derdin tasanın bitmeyeceğini düşünmek ya da kendini buna ikna etmeye çalışmak, biraz ‘drama kraliçeliği’ yani… Ona göre.

Şimdi, bu konuda anlaştıysak başlayalım. Bu ayın ilk haftası sadece günlük hayata ve sorumluluklara karşı değil; insan ilişkilerine dair bir takım paranoyalar da hissettirebilir. Bu paranoyaların biraz temelsiz olabileceklerini aklında bulundurmanı öneririm. Normalde takılmayacağın meselelerin dahi, üzerine düşündükçe çok önemliymiş gibi görünecek ufak detaylarıyla zihnini meşgul edebilir, sonunda da kendi kendini manipüle edebilirsin. Boşu boşuna sıkıntı yaratabilirsin yani. Zaten bana kalsa, Akrep olmak “sezgilerin çok güçlü” olmasından ziyade; “kötü ihtimallere odaklanarak, içsel gücüyle en sonunda gerçekleşmelerini sağlamak” ve sonunda da “zaten biliyordum” tesellisine sarılmak… Kısacası, insanlara bu dönemde ‘sarma’ derim, Akrep. Bazen zihnimiz gerçek problemlerden kaçmak için, uyduruk ve önemsiz meselelere sıkı sıkıya sarılabiliyor, malum. Şu gündemin getirdiği stres ve endişe duygularını alıp, evirip çevirip sevdiklerine farklı şekillerde yansıtma bence… Neyse.

Özellikle 1989 ve 1996 yılları sonunda doğmuş olan Akrepler; bu ilk hafta içerisinde -özellikle ayın 4-5’inden itibaren- alacağınız haberlere dikkat edin derim. Özellikle para-kazanç konusunda, uzun vadede gündeminizde kalacak meseleler söz konusu olabilir. Mesleklere ya da kişisel projelere dair bu haberler, konuşmalar arasında aracı diyebileceğimiz insanların rolü de büyük. Kuzenlerden tut, eniştenin kaynının komşusuna, bir yerde tanıdığı olan öğretmene kadar pek çok alakasız insan gerçekten geleceğine dair önemli yollara köprü olabilirler. Kısacası, sevgili Akrep, çevreden gelen tavsiyeleri, yardım önerilerini küçümsemeyelim - gurur yapmayalım; kulak kabartalım.

İlk haftayı böyle bitirmeden önce bir diğer önemli konuya daha değinmek istiyorum: Terazi dolunayı… Bu Terazi dolunayı, seni daha çok duygusal boyutta etkileyecek diye düşünüyorum. Rüyalarına dikkat etmen gereken bu 7-8 Nisan gecelerinde, bazı dedikodulara yahut gizlenmiş bilgilere de maruz kalabilirsin. Özellikle de beraber çalıştığın insanlarla alakalı… O yüzden başkalarının ilişkilerine, davalarına sürüklenmemeye çalış derim. Şu dönemde en az ihtiyacın olacak şey drama gerçekten de!

Bu elbette ki dolunay etkisinin en yüzeysel yorumu… Daha derin deneyimleyecek olan Akrepler var ki, onlar daha çok korkuları ile yüzleşip hayatlarına, hedeflerine yeni bir şekil verecekler. Yalnızlıktan mı korkuyorsun? Parasızlıktan? Hastalıktan? Seni korkularla zincirleyen bu duygular üzerine düşünebilir, hazır sosyal hayatın sınırlanması fazlaca boş vakit kazandırmışken adeta içsel bir yolculuğa çıkabilir, şifalanma sürecine girebilir, kendine terapiler yapıp, okuyup araştırıp, kendini anlamaya çalışabilirsin. Bu dolunay; içsel bir korkunun ÇÖZÜMÜ olarak geliyor. Pek somut, elle tutulur bir gelişme olmasa da, uzun vadede ve kişisel gelişim anlamında çok işine yarayacak, seni rahatlatıp ferahlatacak bir etki bu.

İşte böyle… Nisan ayının ikinci haftasından itibaren ise ayın küçülmesi ile beraber sakinleşen bir gökyüzü var; için böyle rahatlamışken tek aksiyon iş yerine dair olacak gibi duruyor. Özellikle ayın 11’inden sonra beraber çalıştığın insanlarla iletişim-alışveriş konusunda hızlı ve meşgul bir sürece girebilirsin. İş yükü artacak gibi görünse de, kazancın artacağı konusunda maalesef aynısını söyleyemiyorum -o yüzden bu süreçte büyük harcamaları en azından ayın son haftasına kadar ertele derim.

Ayın son haftası sadece parayla alakalı konuları netleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda ilişkiler konusunda da gelişmeler getirecek. 22 Nisan tarihindeki Boğa yeni ayı - evet artık öğrendiğimiz üzere ‘yeni başlangıçlar’ için güzel bir etki getiriyor. İlk tahmin olarak özellikle romantik ilişkiler konusunda etkileneceğini düşünüyorum. Bir süredir biriktirdiğin ufak tefek şeyler dahil, mevcut ilişkinde kafana takılan, düzeltmek istediğin meseleleri masaya yatırma vakti. Bu girişimlerde bulunmadan önce ise kesinlikle 22-23’ünü yani ayın açılmasını beklemeni öneririm çünkü öncesinde gergin ve sıkıntılı bir hava var. Erken ve ısrarcı davranman durumunda pire yüzünden yorgan yakabilirsin. Kısacası ikili ilişkiler söz konusu olduğunda ayın 22’sine kadar dişini sık, bekle ve o tarihten sonra karşılıklı oturup konuş derim. Onun öncesinde, ayın aydınlatmadığı karanlık bir gökyüzü altında sorunları konuşmaya çözmeye çalışmak; hata veren ve donmuş bilgisayara üst üste komut gönderip zavallı makineyi iyice kitlemek demek. 22’sından sonra enerjiler, iletişim bağları, cümleler ve sözcükler yağ gibi akacak. Bu hayatta her şey zamanlama, bunu biliyorsun… Bekarlar için ise 22 Nisan’dan ziyade, 27 Nisan ve sonrası gelişmelere daha açık. Kısacası, kara kara düşünerek başladığımız Nisan’ı; aşk konularını düşünerek, tatlı bir gülüşle kapatıyoruz, sevgili Akrep.

Elbette bu karantina-sosyal sınırlama döneminde hunharca buluşmalara gidecek, dışarıda flört edecek halimiz yok… İletişimi illa yüz yüze sağlamak zorunda olmadığımız gibi, bazen biraz mesafe de insanlara iyi gelebiliyor ve ilişkilerdeki tıkanıklıklar kendi kendine açılabiliyor. Kısacası, daha sakin ve derin -hatta daha sağlıklı iletişime hazırlan. Aşk konusuna seviye atlayacaksın!

Para konusu… Para konusu ayın ilk başlarında biraz endişe hissettirebilir, ekstra masraflar ya da borçlar söz konusu olabilir ama özellikle aile büyüklerinden bir kereliğine de olsa destek görebileceğini düşünüyorum. Sabit ve uzun süreli değişimler için, 22 ve sonrasında harekete geçilmeli. 22 Nisan’dan sonra paranın bereketi artabilir ama genel anlamda -taa Eylül’e kadar- büyük harcamalardan kaçınmak lazım!

İnsan nedir, şimdi bildin, Yay.

Sevgili Yay,

Biliyorum, durumlar karışık. Hepsini teker teker konuşacağız. Önce yumuşak bir başlangıç yapalım bakalım.

Bu ayın en iyi ve öncelikli getirisi aşka dair… Venüs’ün ay boyunca zıt burcun İkizler’de yolculuk edecek olması, mevcut ilişkileri şifalandırırken, yenilerine de kapı açıyor. Evet, sosyal ortamlarımız yok artık, hatta birbirimize yaklaşmak bile yasak; ama gönül bağı dediğimiz şey duvar-mesafe tanımıyor. Malum, İkizler de, Venüs de hava tabiatından… Sınırları olmayan, her yere dolan, bizi yaşatan şey! Hele senin gibi zodyakın en büyük ateşini harlayan, hayat veren şey! Kısacası, dünyanın tüm gündemine rağmen, insan ilişkilerine odaklanmaya hazırlan derim.

Evet, Venüs sayesinde kısmetin açık ve aşk konusunda şanslı bir sürece giriyorsun ama bu demek değil ki her şey tozpembe… İnsan ilişkileri de, hayattaki diğer her şey gibi emek, sabır ve mücadele gerektiriyor, biliyorsun. Hiçbir zaman masallardaki gibi bir prens/prenses çıkıp gelip hayatımızdaki her şeyi bir anda düzeltip, bizi kurtarmayacak. Karşımıza çıkan insan da en az bizim kadar yardıma ihtiyaç duyan, hayat yolunda bocalayan, kendi korkuları ve zaafları olan biri olacak. Nostaljik hikayelerde, Yeşilçam filmlerinde, saçma sapan popüler dizilerde canlandırılan o 'sonsuz sadakat, başarı ve güzellik dolu mükemmel insan'ı beklersek, ya da karşımıza çıkan insanı öyle sanarsak; kusurlu ama GERÇEK insanı daha tanıma fırsatı bulmadan kaçırmış oluruz. Kısacası; bu ay için müjdelediğim o “aşk”, seni yüzde yüz mutlu edip hayatını derhal düze çıkaracak, kışını bahar edecek ‘kurtuluş’ değil. Bunu beklersen, hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Bu ay tanışacağın - yakınlaşacağın insanlarla aranda daha çok aşka dair karmik bir bağ olacaktır. Belki de genel anlamda korku, endişe içinde olduğumuz şu zayıf dönemde karşımıza çıkan insanla hiç kimseyle olmadığı kadar sarılıp, hiç kimseye göstermediğimiz yanlarımızı göstereceğiz… İhtimaller bol, aşk ve ‘öteki’ insan ise bariz bir tema bu ilk iki hafta için.

Ayrıca 7 Nisan Terazi dolunayı ile de, arkadaş grubundan mühim biriyle ufak bir çekişme - yardımlaşma yaşayabilirsin. Bu dönemde telefonun açık olsun ve dostlarını ihmal etme derim.

Zaten düzenli bir ilişkisi olan Yaylar, bu dolunay altında ilişkilerini bir ileri seviyeye taşımak isteyebilirler ama bence sakin olsunlar çünkü maddi meseleler biraz sıkıntı çıkarabilecek gibi duruyor. En iyisi bu dolunayın altındayken sevgili ile maddi meseleleri hiç deşmemek. Ben olsam para konuşmak için ay sonunu beklerdim.

Dünya yanarken yine ve yine insanlardan, ilişkilerden bahsederek başladık. Çünkü başka çaremiz yok, insanlar olmadan bu yaşamın hiçbir anlamı yok. Vahşiler konuşuyorlar; “bu dünyada herkes yalnızdır, insan insanın kurdudur, ilk fırsatta karşındakinin üstüne basacaksın, ancak öyle yükselebilirsin” falan filan… Ne kadar da çok biliyorlar. Oysa şu dünyada, kulağa ağır klişe gibi gelse de, gerçekten de bir bütünüz ve birbirimizi sevmekten, korumaktan, beslemekten başka çaremiz y-o-k. Değil virüs salgını; zombi saldırısı olsa bile ilk yapacağımız şey bomboş sokaklarda bizim gibi insanlar aramak olacaktır. Zira biz sosyal hayvanlarız; pençelerimiz, kocaman dişlerimiz, sağlam bir zırhımız yok. Onlar yerine, bilmem kaç tane lisan öğrenme kapasitesine sahip, empati kurabilen kocaman bir beynimiz var. Tarih boyunca asla tek başımıza var olmadık, bundan sonra da birbirimiz olmadan olmayacağız. Gerçekten de “ya hep beraber, ya hiçbirimiz”…

Burç yorumu okumaya geldin ve yine “ne diyor bu deli kadın?!” diyorsun, biliyorum. Şimdi giriş yapacağım: Sevgili Yay, bu ay, tüm kaotik gündeme rağmen uğraşacağın meseleler insan ilişkilerine dair. İlk iki hafta daha çok duygusal boyuttayken, ikinci haftadan sonra ilişkilerde daha çok ‘görev, sorumluluk’ teması öne çıkıyor. Kısacası, kolları sıvama vakti geliyor. Gerek ailenin içinde, gerek apartmanda ya da mahallede, gerek de iş yerinde… Bir adım atıp öne çıkmak ve birazcık daha fazla sorumluluk almak söz konusu olabilir. Geçtiğimiz ay Aslan burcuna da benzer bir durumdan bahsetmiştim. Bu devir daim sürecinde, “karma yaratmaktan”, mazlumun yanında durmanın, güçsüz gözükene kol kanat germenin nasıl da ateş burcu olmanın şanından olduğunu anlatmıştım. İşte bu aysana da benzerini öneriyorum. Şifa, insanlara yardımda, sevgili Yay. İlla sosyetik insanlar gibi yardım defileleri düzenlemekten, insani yardım kuruluşlarına çek yazmaktan falan bahsetmiyorum :) Bu ay, özellikle ikinci yarıdan itibaren, ilgini ve odağını çevrene, çevrendeki ihtiyaç sahiplerine yönelt derim. Baktıkça göreceksin, gördükçe daha da fark edeceksin: Etrafta yapılacak o kadar çok iş var ki! Sokak hayvanlarını beslemekten, apartmanda yalnız yaşayan o yaşlı kadının halini hatırını sormaya, mümkünse çöpünü çıkarıp evini şöyle birazcık temizlemeye… Sınıfta çok içine kapanık duran, kimseyle konuşmayan çocuğu sıkmadan incitmeden darlamaya, dostluk etmeye… Her şeyi içine atmaya alışmış, artık kimse dinlemiyor diye üstün körü şikayet etmek dışında dertlerini bile kimseye anlatmayan anneyle oturup şöyle uzun bir sohbete kadar… Ya o kadar çok seçenek var ki insanlara el uzatmalık, çevremizde o kadar yapılacak iş var ki! Ay sonundaki Boğa yeni ayında, işte böyle sembolikleri çalıştır derim.

Sağlığına da lütfen çok çok dikkat et. Jüpiter çocuğu olarak şansına ve kadere fazlaca güvenebilirsin ama unutma ki bu salgın Satürn ile başladı ve şansa kadere değil; ancak yıkılmaz hakikatlere bakan Oğlak dönemindeydi… Lütfen çok dikkatli ol.

22 Nisan tarihinde iş yerinde bir takım yenilenmeler olabilir. Yeni görevler ve projeler; hatta yeni rutinler uygulamaya girebilir. Bunları ilk başta yadırgasan da, en geç 27 Nisan tarihinde uygulamaya rahatça geçeceksin diye düşünüyorum.

Para konusu bu ay pek şahane sayılmaz, sevgili Yay. Ayın 19’undan sonra kazancının bereketleneceğini düşünüyorum ama bu büyük girişimlere pek uygun değil; daha çok kendi yağında kavrulmak gibi…

En çok kendine şefkat göstereceksin, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ay senin için, açık ve net, yoğun bir iş yükü ile başlıyor. 5-6 Nisan tarihlerinde iş yerinde dayanışma ve ahenk içerisinde, şevkle çalışmak ve bereketli kazanç elde etmek için uygun zamanlar olarak görünse de; hemen ardından takip eden Terazi dolunayı omuzlarına haddinden fazla sorumluluk yükleyebilecek gibi duruyor. Bu sorumlulukların daha çok liderlik-yöneticilik şeklinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Yani şöyle detaylandıralım ve örneklendirelim: Diyelim ki bir öğrencisin ve grup projeniz var, grubun konuya en hakim, en hazırlıklı, en konuşmacı üyesi olarak doğal bir lider gibi seçilebilir ve gereğinden fazla sorumluluğu, kendine adaletsizlik ve acımasızlık edercesine alabilirsin. İşler ters giderse de, başı yanan yine sen olabilirsin. Ya da diyelim ki bir markette kasiyersin; müdürünüz hasta oldu ve işe gelmediği takdirde ön plana çıkan karakter otomatik olarak sen olabilirsin ve bu ne kadar egoyu okşasa da, iş yükünü katlayacak ve hatta seni paradan-insanlardan sorumlu bir konuma koyacak bir durum olabilir. Sıkıntı yani. Etkiyi aşağı yukarı tarif edebilmişimdir diye düşünüyorum. Kişisel tavsiyem ise bu dolunayda, kendini açık ve net ifade ederek, kahramanlıklardan uzak durman yönünde olur.

Zaten ilk haftayı atlattıktan sonra ayın 11 ile beraber daha fazla içe dönük hissetmeye başlayabilirsin. Malum bu dönemde çalışmak zorunda kalsak dahi sosyal hayatlarımızı sıfırladığımız için pek çoğumuz evde olacağız. İşte senin farkın burada başlıyor, sevgili Oğlak. Pek çok burç için evde kalma konusunda aile içi çekişmeler, fenalıklar, gerginlikler varken; senin için bu evde vakit geçirme süreci -özellikle aile üyelerin ile ilişkilerin konusunda- aşırı şifalandırıcı olacak. Yıllardır çözemediğinizi düşündüğünüz meseleleri çözebilir, iyi vakitler geçirebilir, yakınlaşabilirsiniz. Aile ilişkilerini şifalandırmak demek, hayatının tamamını şifalandırmak demek, inan bana. Bir ağacı kökten sulamak gibi, toprağıyla uğraşmak gibi… Sinir bozucu derecede iyimserlik yapmayacağım insanların hayatlarını tehdit eden bu virüs salgını hakkında; ama olumlu tarafından bakmak gerekirse, biraz sakinleşip duraksayıp “nereye gidiyorum, kiminle gidiyorum, kimleri geride bırakıyorum” sorgulamalarına zemin hazırlıyor ve bizi uzun vadeli pişmanlıklardan koruyor bu süreç.

19 Nisan sonrası ise Boğa güneşi ile beraber (ki hazır da şifalanmaya başlamışsın kökten, ruhunun en derinlerinden!) aşk duygusu hayatına yayılmaya başlıyor, sevgili Oğlak. Aşk dediğimde illa buluşup dışarı çıkıp fink fink gezmek şart değil! Ruhani bir yükseliş, bir insanı derinlemesine tanımak, acele etmeden ve eskisi gibi kaçma-kovalama olmadan sakin sakin sohbetler etmek için harika bir etki var. Yeni insanlarla da tanışabilirsin İnternet üzerinden, zaten düzenli bir ilişkin varsa daha da yakınlaşabilirsin. Kesinlikle güzel bir süreç olacağını düşünüyorum. Hele hele 22 Nisan tarihi var ki; insanı duygularla sarhoş edip evlilik-nikah tarihi aldırabilecek güçte. Aynı zamanda bebek sahibi olmak isteyen çiftler için de mühim bir tarih.

Maddi anlamda zorluklar 27’sinden sonra azalmaya başlıyor. Genel anlamda (geçtiğimiz aylarda da bahsettiğim ve Eylül’e kadar sürecek olan) engellemeler-ertelemeler yavaş yavaş bu tarihten sonra açılmaya başlıyor. Bu senenin “iki ileri bir geri” tadında ilerleyeceğini zaten söylemiştik. O yüzden sabırlı olmak şart.

Unutma ki Jüpiter ve Plüton kavuşumu hala senin burcunda; keskinbıçak ve kibirli davranışlardan uzak durmayı lütfen unutma, sevgili Oğlak. Tevazu ve yardımlaşma ile iyi karma yaratmamız gereken bir dönemdeyiz. Mayıs’a doğru Hıdırellez’de artacak neşen var; zorlu günler geride kalacak, inan.

Büyük temizlik var, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ayın ilk iki haftasının tadını çıkar derim, zira ayın ikinci yarısı birazcık zorlu olabilir. Hoş, zaten gündemimiz belli… Sürecin aşağı yukarı nasıl ilerleyeceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Ama şunu da biliyoruz ki, insan ruhu cidden yenilmez, çok acayip bir şey. Bir noktadan sonra acılarımızla ve korkularımızla dalga geçip, kahkahalar atarak her şeye rağmen yaşamaya, savaşmaya ve sevmeye devam edeceğiz, bunu biliyoruz.

Öncelikli güzel haber: Ay boyunca güzeller güzeli Venüs, İkizler burcunda olacak. Ay boyunca kısmetin açık demek bu. Hele hele 5-6 Nisan tarihleri var ki, başı bağlı ya da bekar olan herkese aşka dair adeta ferah bir bahar esintisi getiriyor. Dünyanın derdini bir kenara bırakıp, telefon ekranında pişmiş kelle gibi sırıtarak bakmanı sağlayacak bir etki bu. Bir insanı gerçekten derinlemesine tanımak, yakınlaşmak, sevmek ve kaçma-kovalama gibi tavırlar olmadan beklentisiz görmek ancak böyle zor zamanlarda mümkün zaten. Tadını çıkar derim.

Ama bu etkiden tutup da uzun vadeli, nişanlı düğünlü altınlı bir gelecek bekliyorsan - daha çoook uzun bekleyebilirsin, sevgili Kova. Senin üzerindeki bu aşk etkisi, duygusal boyutta, gönüllerin bir olması şeklinde aşk. Düzenli ilişki, “adını koyalım”, Instagram’a fotoğraf atalım tadında değil.

Fakat ardından bir Terazi dolunayı var ki ayın 7’sinden itibaren gökyüzünü biraz titretiyor diyebiliriz. Sevgili Kova; öncelikli olarak bu dolunay, geleceğe dair planlarını ciddi anlamda değiştirebilir. O yüzden bence bu ay büyük adımlar atmadan önce en az 23’ünü atlatmayı bekle. Bu dolunay, öncelikli olarak karşına bir takım gerçekleri çıkarıyor. Mesela ailenin, haberdar olmadığın büyük bir borcu mu vardı? Bu dolunayda öğrenebilirsin. Ve bu da, örneğin, gelecek planlarını yüksek ihtimalde değiştirebilir. Bu borç meselesi sadece bir örnek, altını çiziyorum, burada asıl tema “senden gizlenen bilginin ortaya çıkarak geleceğe dair planlarını değiştirmesi”.

11 Nisan tarihinden itibaren iletişim trafiği hızlanıyor, bu da iş güç anlamında gayet iyi, kazançlara işaret ediyor. İletişim, eğitim gibi sektörlerdeysen verimliliğin ve yaratıcılığın çok artacak. İşini yaparken çok güzel zaman geçirebilir ve eğlenebilirsin.

19 - 20 Nisan sonrası ise artık senin için de ‘ruhani izolasyon’ dönemi başlıyor. Sevgili Kova, kendini bedenen karantinaya alma imkanın olmasa bile, ruhen biraz içine döndüğünü, kendini kapadığını hissedebilirsin. Bu tarz stresli süreçlerde duygusal destek şart. Arkadaşlarına ulaşmaktan ve iletişim kurmaktan çekinme derim. Bu tarihleri takiben 22 Nisan’daki yeni ay, olumlu bir temizlik hissiyle geliyor sana. Özellikle aile ile alakalı paralar söz konusu ise yeni haberler almaya hazırlan derim. Yine de bu yeni ay etkilerine baktığımda, daha duygusal ve derin bir tema görüyorum. O da, bir süre önce başlattığın “dönüşüm” sürecinin artık geri dönülmez bir raddeye gelmesi olarak gözüküyor. Evdeysen, aile içerisinde halı altına süpürdüğünüz, konuşmaktan kaçındığınız, yokmuş gibi davranıp kendi kendisine yok olmasını beklediğiniz problemler artık inkar edilmeyecek görünürlükte nüksedebilir. Elbette ki tek çaresi oturup sakiiiin sakin, tane tane konuşmak. Birbirimizi anlamak, affetmek ve sevmek zorundayız. Başka çaresi yok. Diş geçirmek ya da boyun eğdirmek, pes etmek şeklinde, yani bir “kazanan - kaybeden” ile sonuçlanan ailevi meseleler mutlaka eninde sonunda yeniden nükseder. Uzlaşmak, iki taraf da birbirini anlayana kadar dil dökmek, orta yol bulmak tek çare. Başka yolu yok. Ayrıca, yeni ayın bu tazeleyici etkisinde bazı kötü şeyleri Boğa’nın o toprağına da gömebiliriz. Mesela kötü alışkanlıkları! Bağımlılıklarını ve zincirlerini teker teker yok etmek isteyebilirsin bu yeni ayda, sevgili Kova. Kendi kendine meydan okumak, geçmişi düşünmek ve geleceğe dair aldığın kararları enine boyuna masaya yatırmak için uygun bir vakit.

27 Nisan ve sonrası zaten Merkür’ün Boğa’ya geçişi ile beraber huzurunu evinde, tam da kendi içinde bulduğunu göreceksin.

Huzur senin içinde, Balık!

Sevgili Balık,

Bu ay herkesin panik ve endişe içerisinde olduğu şu gündemde, huzuru bulmaya en müsait burç sensin. Tabi öncelikle ilk hafta içerisinde yaşanacakları atlatmamız gerekiyor.

5-6 Nisan tarihleri gökyüzünde güzel ve ferah rüzgarlar, hava burçlarından esiyor adeta. Bu sezgilerini harekete geçirecek, maddi anlamda rahatlamalar getirecek ve şifalı özelliği olan bir süreç. Tadını çıkarmak, meditasyon-dua gibi aktivitelerle değerlendirmek lazım bence. Evini temizleyebilir, yatak odandaki gereksiz anılarla bağdaşmış eşyaları çöplere doldurup kendince bir bilinçaltı temizliği de yapabilirsin. Kendini şımart ve rahatla ki sonrasında gelecek olan Terazi dolunayına hazırlıksız yakalanma!

Terazi dolunayı 7 Nisan tarihinde yükselirken bir taraftan da arkadaşlarınla ilişkilerini inceden germeye başlayacak gibi duruyor, sevgili Balık. Özellikle arkadaşlarınla para borç harç durumlarınız varsa, bu dolunay gökyüzündeyken bu konuları pek açma derim. Bence bu konular ayın 20’sinden sonra ancak açılmalı. Aynı şekilde ilişkilerde güvensizlikler, bu güvensizliklerden dolayı da kavgalar söz konusu olabilir. Tek çaresi elbette ki i-le-ti-şim. Bazen istiyoruz ki karşımızdaki bizi şıp diye anlasın. Ama öyle olmuyor işte. Yine de aklında bulunmasını öneririm: ‘Güven’ dediğimiz şey, tek tarafın sağlayabileceği bir duygu değil. Kendini sevmeyen, kendini güvenmeyen insanlara ne yaparsan yap güvende hissettiremeyebilirsin. Bunun sorumluluğunun altında da ezilmemelisin. Elbette dostlara, sevgililere bu tarz konularda destek olmalı, içlerini rahatlatmalıyız ama… Kendi şahsımızı da ezip geçmeyelim lütfen.

Neyse ki dolunay küçülmeye başlar başlamaz, daha ayın 10’u ve 11’i gibi bizim enerjimiz, odağımız artık gerçek dünyaya, özellikle de para meselelerine kaymaya başlıyor. Kazancımızın bereketinin artacağı bu süreçte bence yine de büyük alışverişlerden kaçınmak lazım çünkü bu bereket daha çok “kendi yağında kavrulmak” seviyesinde. Büyük yatırımlar için taa Eylül’e kadar çok çok çok dikkatli olmak lazım. Sadece eş dost tavsiyesi değil; sağlam piyasa araştırması yapmak lazım. Aklında bulunsun.

İnsan bir eve tıkılı kalsa da, asla sabit kalmıyor. İlerleyemezse derinleşiyor; yükseliyor. Ayın üçüncü haftası ile beraber alacağın haberler işte bu yüzden önemli. Aşk konusunda büyük adımlar atmak isteyebilir, bir sevgilin varsa geleceğe dair planlar kurabilirsiniz. Açık açık konuşmak, organizasyon yapmak söz konusu - ama bence tarihleri baya açık tutun. Eğer bekarsan; sosyal medya aracılığı ile yeni insanlarla tanışabilirsin ve özellikle 22 Nisan ve sonrasında hiç beklenmedik haberler alabilirsin. Bu 22 Nisan’a dikkat etmeni istiyorum çünkü bazı senden gizlenen meseleleri de ortaya çıkarabilir. Sakin kalmak ve konuları 25’inden yahut 27’sinden sonra masaya yatırmak gerekebilir.

Sevgili Balık, çalışmak zorunda olan bir emekçiysen elbette ki evde kalma gibi bir imkanın yoktur - fakat yine de elinden geldiğince dikkatli ol lütfen çünkü bu ay içerisinde sosyal ortamlardan uzak kalman sadece virüs sebebiyle değil - maruz kalabileceğin dedikodular, dostlar arası gerginlikler açısından da iyi olur. Ev iyi, ev huzurlu. Kendimizi güvende hissedemediğimiz, önümüzü görmekte zorlandığımız böylesine sıkıntılı günlerde insanlık olarak kendimizi iyi hissettirecek her şeye, hakikatten uzak sözlere ve iddialara dahi inanmaya, kısacası her şeye ‘kanmaya’ çok müsait hale geliyoruz. Malum, insanız. İşte bu yüzden insan ilişkilerine ekstra dikkat etmek şart.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
636
218
181
76
71
68
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seyil

Kova burcu bir ay da içe dönme be

Joker

Oğlak burcu olan var mı?

Mesut Demirbas

koç ölmüş

Eslem Colak

ben koçum ama yükselenim yengeç