Görüş Bildir
Haberler
Artçı Ne Demek? Artçı Deprem Nedir, Devam Edecek mi?

Artçı Ne Demek? Artçı Deprem Nedir, Devam Edecek mi?

Bahadır
06.02.2023 - 07:23

Kahramanmaraş ve Gaziantep başta olmak üzere ülkemizin birçok noktasında deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin büyüklüğü 7.4 olarak ölçüldü. Depremin ardından artçı depremler de devam ediyor. Peki artçı ne demek? Artçı deprem nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artçı Deprem Nedi?

Artçı Deprem Nedi?

Ana depremden sonra meydana gelen daha küçük sarsıntılara artçı deprem denir. Artçı sarsıntılar, ana depremin hissedildiği merkezde meydana gelir, fakat büyüklüğü ve etkisi daha küçüktür. Buna karşın ana depremin zayıflattığı yapıların yıkılmasına sebep olabilir. Artçı depremler in şiddeti etkisi daha güçlü olabilmektedir.

Artçı Deprem Neden Olur?

Artçı Deprem Neden Olur?

Yer kabuğunun altında meydana gelen fiziksel ve kimyasal değişim sürecinde, farklı şiddetlerde depremler meydana gelmesi mümkündür. Bu depremlerin yanında dünya tabakalarında katmanlar birbirleri üzerinden geçer ve yerleşim yeri bulur. Bu sayede sarsıntılar oluşur ve depremler ortaya çıkar. Fakat yerleşimin tek seferde tamamlanmaması, farklı büyüklükte birkaç deprem yaşanmasına sebep olur. İlk yaşanan ana depreme kıyasla daha küçük sarsıntılar meydana gelir ve artçı depremleri oluşturur.

Artçı Deprem Oldu mu, Nerelerde Oldu?

Artçı Deprem Oldu mu, Nerelerde Oldu?

Artçıların devam ettiği ve yıkımın olduğu ifade edilen yerler:

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın