Görüş Bildir
Haberler
Arnavutluk'ta Yapılacak En Güzel 5 Şey

Arnavutluk'ta Yapılacak En Güzel 5 Şey

Gunes A.
13.06.2014 - 19:21 Son Güncelleme: 13.06.2014 - 23:26

Tren Yolculuğu Yapın

Saatte 40 km hıza sahip eski, pek bakımlı olmayan, gürültülü ve kalabalık trenlerle yolculuk zorlu görünse de Arnavutluk’ta tren yolculuğu bu garip şartlar altında gerçek bir maceraya dönüşmektedir.

Yol boyunca zamanın adeta durduğu kırsal bölgeleri görmek ise yolculuğun en güzel yanıdır..

Kaynak: http://drummerlizard.com/arnavutluk-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adriyatik Denizi’nde Feribot Seyahatine Çıkın

Adriyatik Denizi’nde Feribot Seyahatine Çıkın

Adriyatik denizinde feribot seyahati yapmadan Arnavutluk seyahati tamamlanmış sayılmaz. Arnavutluk İtalya’dan pek uzak sayılmaz. Seçtiğiniz feribotun tipine ve varış noktanıza göre 4 ile 24 saat arasında süren feribot yolculuğu ile Adriyatik denizini doğudan batıya aşarak İtalya’ya ulaşabilirsiniz.

Arnavutluk Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor olsa da İtalya’ya ulaşmak için geçerli bir Schengen vizesine ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Arnavutluk’un Tarihini Keşfedin

Arnavutluk’un Tarihini Keşfedin

Arnavutluk günümüze kadar ulaşan antik kalıntılar, kaleler, manastırlar, camiler ve katedraller gibi yapılarda inceleyebileceğiniz Roma İmparatorluğu, Yunan ve Osmanlı etkileri hakkında gurur duyulacak tarihi mozaik yapıya sahiptir. Arnavutluk’un sahip olduğu çok kültürlü tarihi yapısını incelemek, yerinde keşfetmek kesinlikle kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Arnavutluk Kıyılarını Keşfedin

Arnavutluk Kıyılarını Keşfedin

Arnavutluk plajları pek duyulmadığı ve yeterli tanıtımı yapılmadığı için bir çok gezgin Avrupa’nın kesinlikle en güzel plajlarını ziyaret etme şansını kaçırmakta. Arnavutluk kıyılarının boylu boyunca sahip olduğu kum plajlar keyifli vakit geçirmek için harika fırsat yaratmakta.

Arnavutluk plajları arasında en güzelleri ülkenin güneyinde yer alan Dhermi, Himare, Ksamil, Vlore ve Sarande kentlerinde bulunmakta.

Mavi Göz’de Dalış Yapın

Mavi Göz’de Dalış Yapın

Saranda’dan kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz Mavi Göz (Syri i kaltert) Delvina kasabası yakınında bulunan ve kesinlikle görülmesi gereken doğal kaynak suyudur.

Arnavutluk Alplerinde Yürüyüş Yapın

Arnavutluk Alplerinde Yürüyüş Yapın

Arnavutlar kesinlikle doğa yürüyüşlerine bayılırlar. Arkadaşlarınız veya yerel doğa yürüyüşçüleri ile katılacağınız doğa yürüyüşü turlarına mutlaka katılın. Ülkenin kuzeyini çevreleyen ve Arnavutluk Alpleri olarak adlandırılan bölge doğa severleri kendisine çekmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
2
0
0
0
0