Görüş Bildir
Haberler
Arda Turan'ın Otel İnşaatı Sırasında Evleri Yıkılmıştı: Apartman Sakinlerinden Futbolcuya Tazminat Davası

etiket Arda Turan'ın Otel İnşaatı Sırasında Evleri Yıkılmıştı: Apartman Sakinlerinden Futbolcuya Tazminat Davası

Ulaş
04.09.2019 - 12:20

Beyoğlu'nun Sütlüce Mahallesi'nde, Arda Turan'ın yaptırdığı otel sırasında evleri çöken Ertürk Apartmanı sakinleri, zararları karşılanmadığı için futbolcuya ve kardeşi Okan Turan'a tazminat davası açtı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dört katlı apartman, Arda Turan'ın yaptırdığı otel sırasında oluşan toprak kayması nedeniyle çökmüştü 👇

İnşaatın başlamasının ardından çevredeki binalarda hasar oluştuğunun davalı şirkete bildirildiğinin belirtildiği dava dilekçesinde yer alan ifadeler şöyle:

İnşaatın başlamasının ardından çevredeki binalarda hasar oluştuğunun davalı şirkete bildirildiğinin belirtildiği dava dilekçesinde yer alan ifadeler şöyle:

“Davalı şirket AOT, kendi arsasında inşaata başlamış, bu çalışmalar sırasında müvekkillerin ikamet ettikleri binada ve diğer komşu binalarda çatlaklar ve kaymalar meydana gelmiş, konuya ilişkin şikayetler davalı şirket ve davalı belediye yetkililerine iletilmiştir. Ancak davalı şirket yetkilileri, yapmış oldukları inşaat çalışmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını, her türlü ölçümlerin yapıldığını, binalardaki ve arazilerdeki fiili değişikliklerin normal olduğunu, uzman profesörlerden sürekli görüş ve rapor aldıklarını beyan etmişler, davalı belediye ise söz konusu inşaat çalışmasının usulüne uygun olarak yapıldığını belirterek her iki davalı da şikayetlere ilişkin herhangi bir işlem yapmamıştır”

Dilekçede ayrıca apartman sakinlerinin psikolojik rahatsızlıklar geçirdiği vurgulandı.

Dilekçede ayrıca apartman sakinlerinin psikolojik rahatsızlıklar geçirdiği vurgulandı.

Apartman sakinlerinden Orhan Dal ve eşi Nagihan Dal'ın zor durumda kaldığının belirtildiği dilekçede, “Müvekkil Orhan Dal, Eşi Nagihan Dal ve çocukları Ravza Dal'ın tüm ev ve kişisel eşyaları enkazın altında kalmıştır. Müvekkil Orhan Dal, Eşi Nagihan Dal ve çocukları Ravza Dal'ın yaşamış oldukları evin yıkılması sonucunda yeni bir ev bulana kadar evsiz kalmışlardır. Bu yıkımla birlikte tüm manevi değerleri de enkazın altında kalmış, müvekkiller çok ciddi psikolojik rahatsızlıklar geçirmişlerdir. Bu süreçte müvekkiller davalı şirket ve davalı belediye yetkilileri tarafından hiçbir destek görmemiş, kendilerine geçmiş olsun dahi denilmemiştir. Açıkladığımız nedenler ile müvekkil Orhan Dal için şimdilik 5 bin TL maddi, 100 bin TL manevi, müvekkil Nagihan Dal için şimdilik 5 bin TL maddi, 100 bin TL manevi ve müşterek çocukları Ravza Dal için 100 bin TL manevi tazminat talep etmekteyiz” denildi.

'Bina yıkılmadan saniyeler önce çıkabildi...'

'Bina yıkılmadan saniyeler önce çıkabildi...'

Binada oturan Mustafa Dal'ın yıkılmadan son anda binadan çıktığının belirtildiği dilekçede, “Müvekkil Mustafa Dal, müvekkillerden Orhan Dal'ın kardeşi olup, olay günü söz konusu binada bulunmuş, bina yıkılmadan saniyeler önce binadan çıkabilmiştir. Müvekkil olay anını en yakından yaşayan ve bedenini son anda yıkılan enkazdan kurtaran kişidir. Yaşadığı bu olay kendisinde psikolojik bozukluklar meydana getirmiştir. Müvekkil Mustafa Dal için yaşamış olduğu travma nedeniyle 100.000 TL manevi tazminat talep etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
30
13
9
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizliyazarr

Bu arda ne pis bi herif elini hangi işe atsa skandal bir olay gerçekleşiyo

iotaaquilarea

Bu adam ülkemizi yöneten çomarlığın poster çocuğu. hepimiz buna nefret duyuyoruz ama başımızdakiler bundan farklı değil. toplanıp sistem kurmuşlar

Gameister

Evin sizin olduğunu bilmiyordum, çek vur beni.