Görüş Bildir
Haberler
Araştırmaya Göre Bu İki Şarkıyı Dinlemekten Keyif Alıyorsanız Psikopat Olma İhtimaliniz Yüksek!

etiket Araştırmaya Göre Bu İki Şarkıyı Dinlemekten Keyif Alıyorsanız Psikopat Olma İhtimaliniz Yüksek!

dewberry
19.10.2017 - 18:16

Eveeet yine bilimin ortaya attığı ilginç bir araştırmayla karşınızdayız. Bilim insanları bu kez de insanların dinledikleri müzik türleriyle psikopatlık dereceleri arasındaki ilişkiyi gözlemlemiş. Bakalım nasıl sonuçlara ulaşmışlar?

Kaynak: http://www.iflscience.com/brain/if-yo...

Filmlerde, dizilerde gördüğümüz "psikopat" tiplemeleri genellikle klasik müzik dinlemeleriyle meşhurdurlar (Bkz:Hannibal Lecter).

Ama işin aslı pek de öyle bize gösterildiği gibi değilmiş.

3 milyondan fazla kişinin katıldığı İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, psikopatlık testlerinde yüksek istatistikleri olan insanlar daha çok rap ya da heavy metal dinlemeyi seviyorlarmış.

Aksine, psikopatlık dereceleri en az olanlarsa daha çok klasik müzik veya caz dinlemeye meyillilermiş.

Şimdiyse, New York Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği yeni araştırmada 200 katılımcı ve 260 şarkı birlikte incelenmiş ve özellikle hangi şarkıların daha çok dinlendiği saptanmış.

Araştırmanın sonucu ise oldukça şaşırtıcı. Psikopatlık testlerini üstün başarıyla geçenler(!) en çok "No Diggity" ve Eminem'in "Lose Yourself"ini dinliyorlarmış.

Psikopatlık spektrumunun sonlarındaysa, Sia'dan Titanium var. Yani bu şarkının hayranları testlerde en az psikopatlık sergileyen insanlarmış!

Bu araştırmanın asıl amacı, toplumun %1'ini oluşturan psikopatları ayırt edebilmenin bir yolunu bulmakmış. Bilim insanları şarkıların bu konuda yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Bu konuda çok daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirten araştırmacılar, psikopatların müzik listelerine bakılarak anlaşılabileceğini umuyorlarmış.

Grubun lideri Pascal Wallisch, 'Araştırmamızı oluşturan ana fikrin en güzel tarafı, bu rahatsızlığa sahip kişilerin bilgisi bile olmadan onları bir test ekranından tarayabilmek olmalı.' diyor.

 'Olayın ahlaki boyutu riskli olabilir ama bir psikopatın herhangi bir yerde fark edilmeden güçlü konuma gelmesi de öyle. O nedenle göz ardı edilebilir.'

"Bu tür insanların çok fazla hasara yol açabilecekleri pozisyonlara gelmelerini asla istemezsiniz."

Tabi gösterge olarak ele alınan şarkılar sadece bunlar değil çok daha fazlası varmış, ama bilim insanları hepsini paylaşmak istememişler.

İşte o şarkı!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
310
147
59
56
55
27
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Heavy metal de seviyorum, klasik müzik de. Ergenliğimde de çılgıncasına rap dinlerdim. Özellikle Eminem'in Lose yourselfi'ni midem bulanıncaya kadar başa sar... Devamını Gör

victor shole

Git burdan :D

Berry93

Neden kapak fotoğrafına Aleyna Tilki'yi koyuyorsun orospu editör

Pasif Kullanıcı

icerik resminde NEDEN! ALEYNA TILKI var!?!?!?! Salakmisiniz aminyüm?