Görüş Bildir
Haberler
Araştırmaya Göre Akıllı Telefonlar, Depresif Olduğunuzu Anlayabiliyor

Araştırmaya Göre Akıllı Telefonlar, Depresif Olduğunuzu Anlayabiliyor

Akıllı telefonlarımız, sensorları sayesinde hareketimizi algılayabilecek ve GPS’i kullandığımızda yerini tespit edebilecek kadar zekiler. Peki doktora bir rahatsızlığımız olduğunu söyleyecek kadar akıllı hale geldiler mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya’da Venet Osmani ve CREATE-NET tarafından yapılan araştırma, bu sorunun cevabının “Evet” olduğunu gösterdi. Akıllı telefonların sensorları, bir arada kullanıldığında kullanıcının manik ya da depresif durumda olup olmadığını algılayabiliyor.

Araştırmada Osmani 12 bipolar deneğe akıllı telefon verdi ve dört ay boyunca telefondaki aktivitelerini gözlemledi. Üç haftada bir yaptığı bu gözlemler sonucunda, akıllı telefonların kullanıcıların ruhsal durumlarını %94 oranında yansıttığı belirtildi. Kişinin manik nöbet geçirmesi durumunda GPS konumu ve ivmeölçerde yapılan gözlemler daha hızlı ve daha çok arama yaptıklarını ve ortalama aktivitelerinde artış olduğunu gösteriyordu. Arama sıklığı ve hızını gözlemlemek de doğruluk oranını %97’ye çıkarttı.

Özellikle bipolar bozukluk gibi hastalıklarda ruh halindeki değişiklikleri tespit etmek, hastaların kendine daha iyi bakabilmesini ve tedavinin ne zaman, nasıl yapılması gerektiğini anlamasını sağlayacaktır. Healthkit gibi uygulamalardaki imkanlar sayesinde endişe bozukluğu ya da depresyon gibi daha fazla ruhsal rahatsızlığın da bu şekilde tedavi edilebilmesi mümkün olabilir.

Kaynak: http://thenextweb.com/gadgets/2015/10...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0