Görüş Bildir
Haberler
Araç Sürerken Başınıza Gelebilecek Birbirinden Kötü Felaketlerden Kurtulmanın 7 Yolu

Araç Sürerken Başınıza Gelebilecek Birbirinden Kötü Felaketlerden Kurtulmanın 7 Yolu

Rinascita
15.02.2020 - 06:45

Kaza durumlarında önce sakin kalmalı, sonrasında da hayatınızı kurtaracak yollar üzerine düşünmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Devrilmiş elektrik hattı

1. Devrilmiş elektrik hattı

Özellikle fırtınalı havalarda sık karşılaşılır. Böyle durumlarda araba tekerlekleri yalıtkan bir görev göreceği için arabanızda kalıp yardım istemek en mantıklı çözüm gibi görünüyor. 

Yerle temas eden elektrik kabloları elektriğin yayılmasına sebep olduğundan arabadan çıkmanız gerekiyorsa mat gibi yalıtkan özellikli bir malzeme size yardımcı olabilir. 

Eğer yangın veya ciddi bir yaralanma varsa, arabayı hemen terk etmeniz gerekiyorsa kapıyı açarken arabayla temasa girmemeye çalışın. Elektrik arabanın her yerine yayılmış olabilir.

2. Çığ veya heyelan

2. Çığ veya heyelan

Düşünün ki araç sürdüğünüz bölgede çığ veya heyelan oluşma riski var ve şans eseri böyle bir durumla karşılıyorsunuz. Böyle durumlarda en tehdit edici şey soğuk veya kar yağışı değil, karbonmonoksit zehirlenmesi riskidir. Arabanızın egzoz çıkışını tıkayarak boğulmanıza sebep olabilecek bu durumla başa çıkabilmek mümkün ve ilk olarak yapmanız gereken şey arabanızın motorunu durdurmak olacaktır.

Eğer tamamen karla kaplanmış durumdaysanız camları veya kapıları açmadan, ısı kaybını en aza indirgeyecek bir pozisyon bulun ve nefes alış verişinizi kontrol edin. Bir kaç saatlik oksijeniniz olduğu aklınızda bulunması gereken en önemli şeydir. Ha bir de sesinizi duyurmak için arabanın kornasına sık sık basmayı unutmayın.

3. Hortum

3. Hortum

Ülkemizde çok karşılaşılan bir durum olmasa da iklim değişikliğinin etkisiyle hava akımları yön değiştirmeye müsait ve bu düzensizlikler özellikle kıyı kesimlerinde bir gün bir hortumla karşılaşmanıza sebep olabilir. Böyle bir durumda yapabileceğiniz en iyi şey hortumun tersi istikametine hızla sürmektir. İkinci aşamada korunaklı olduğunu düşündüğünüz bir yer görürseniz arabadan hızlıca uzaklaşarak oraya sığınmanız gerek, arabalar bu tarz doğal felaketlerde çok da iyi bir koruyucu olmayabilir.

4. Kasırga

4. Kasırga

Arabanızla seyahat esnasında böyle bir durumla karşılaşmak ürkütücü olabilir, yine de arabayı terk etmek çok da iyi bir seçenek gibi görünmüyor. Sel basmış bölgelerden uzak durun ve trafikte sıkışıp kalmamaya özen gösterin. En iyi seçenek kasırga bölgesinden uzaklaşmak olsa da, aşırı hız arabanın aerodinamiğinin bozulmasına yol açarak, ciddi kazalar geçirmenize yol açabilir.

5. Deprem

5. Deprem

Eğer arabanızdayken bir deprem meydana geldiyse muhtemelen güvende sayılırsınız. Yine de büyük boydaki ağaçlardan ve evlerden çökme riskine karşı uzak durun ve seyahat ettiğiniz yolun güvenli olacağından emin olun. Eğer tehlikede hissederseniz arabanızı güvenli bir alana park edip etrafı gözlemleyin ve aracınızı bariyer olarak kullanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Araba soygunu

6. Araba soygunu

Böyle durumlarla en iyi şekilde baş edebilmenin yolu anlık bir kararla arabanızı sürmeye devam etmek olur. Eğer riskli olduğunu düşündüğünüz bir bölgede park halindeyseniz arabanızı kolayca çıkarabilmek için öndeki ve arkadaki arabayla mesafeli bir şekilde park ettiğinizden emin olun. Eğer soygun yapan kişi araçta sizinle birlikteyse, arabanızda bir takip cihazı olduğunu söylemek, doğrudan kalabalık bir alana sürmek veya yakındaki bir polis karakolunu hedef belirlemek en iyi seçenekler arasında.

7. Bagajda sıkışıp kalmak veya bagaja hapsedilmek

7. Bagajda sıkışıp kalmak veya bagaja hapsedilmek

Böyle bir durumla karşılaşmak korkutucu olabilir ancak sakin kalmaya çalışarak birkaç ufak teknikle bu durumdan kurtulabilirsiniz. Arka farlar ile bagaj arasında genelde bir bağlantı vardır. Tekmeleyerek veya küçük bir işçilikle farları yerinden çıkabilirsiniz. bu durum diğer sürücüler tarafından fark edilerek kurtulmanıza sebep olacaktır. Yeni model arabalar acil çıkış valflerine sahiptir, eğer yerini bulabilirseniz size garanti bir kurtuluş sağlayabilir ancak tehlikeyi analiz edin.

Son olarak, arabayı kaçıran kişinin bagajı açacağını bildiğinizden sağınıza solunuza dikkatlice bakın ve sert veya büyük bir materyal bularak doğrudan karşınızdaki kişiye saldırmayı deneyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Amerikan film derlemeleri.