Görüş Bildir
Haberler
Apple'ın, Kullanıcı Bilgilerini Çin Hükümetiyle Paylaştığı İddia Edildi

Apple'ın, Kullanıcı Bilgilerini Çin Hükümetiyle Paylaştığı İddia Edildi

R.G.
18.05.2021 - 14:11

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de varlığını kuvvetlendirmek için kullanıcıların verilerini Pekin hükûmetiyle paylaştığı ve hükümeti rahatsız eden bazı uygulamaları da AppStore'dan kaldırdığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Times’ın haberine göre, Apple’ın bazı Çinli kullanıcıların verilerini Çin hükümetiyle paylaştığı ve Çin hükümetini rahatsız eden binlerce uygulamayı uygulama mağazasından kaldırdı. 

Haberde, Apple CEO’su Tim Cook’un Apple’a çok güvendiğini ve şirketin üretim sürecini büyük ölçüde Çin’e taşıdığı hatırlatılırken, “Çin, Hong Kong ve Tayvan ile birlikte Apple’ın en büyük üçüncü pazarı. Bu pazar sayesinde Apple, dünyanın en değerli şirketlerinden biri oluyor” yorumu yapıldı.

Sıkı dijital yasakların olduğu ülkede Apple’ın Çin devleti tarafından hazırlanan bir yazılım kullanan Çin vatandaşlarının kişisel verilerini saklamayı kabul ettiği belirtildi. Söz konusu haberde, Apple’ın gizli iç yazışmaları ve geçmişte Apple’da çalışan ya da halen Apple bünyesinde çalışmalarını sürdüren kişilerle görüşüldüğü belirtildi.

Raporda, “Çin hükümeti çalışanların bilgisayarlarını takip edebiliyor. Apple şifreleme teknolojisini Çin’de kullanmıyor” ifadesi yer aldı. Apple’ın uygulama alanı AppStore’u 2009-2016 yılları arasında yöneten Philip Shoemaker, New York Times’a konuştu. Shoemaker, “Çin’deki Apple’ın avukatları bizim ekibimize bir liste verdi. Bu listede ülkede kullanılan uygulamalarda gözükmesi istenmeyen konular vardı. Örneğin demokrasi hareketinin Çin ordusu tarafından engellendiği Tiananmen Meydanı gibi” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın