Görüş Bildir
Haberler
Apartman Duvarındaki 'Alevilere Ölüm' Tehdidi Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Apartman Duvarındaki 'Alevilere Ölüm' Tehdidi Hakkında Soruşturma Başlatıldı

İstanbul'un Pendik ilçesinde bir apartmanın duvarına 'Alevilere ölüm' yazıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul'un Pendik ilçesinde bir apartmanın bahçe duvarına Alevi yurttaşlara yönelik tehdide ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.

İstanbul Pendik ilçesindeki bir apartmanın bahçe duvarının iç kısmına boyayla iki kez 'Alevilere ölüm' yazıldı ve çarpı işareti konulmuştu.

"Kardeşliğimizi tehdit etmeye yönelik girişimlere müsaade edilmeyecek"

"Kardeşliğimizi tehdit etmeye yönelik girişimlere müsaade edilmeyecek"

AA'da yer alan habere göre, yazılarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve olayın aydınlatılmaya çalışıldığını aktaran Çataklı, 

'İstanbul ili Pendik ilçesinde bir apartmanın bahçe duvarına Alevi vatandaşlarımız ile ilgili ayrıştırıcı birtakım ifadeler yazılmış, bazı kesimlerin de bu olayı etnik ve mezhepsel bir çatışma zeminine çekmeye çalıştığı görülmüştür. Söz konusu yazılarla ilgili soruşturma başlatılmış olup, halihazırda olay aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Bin yıldır kardeşlik içinde yaşadığımız Anadolu topraklarında etnik kökeni, mezhebi ve sosyal ve siyasal kimliği üzerinden kardeşliğimizi ve huzurumuzu tehdit etmeye yönelik girişimlere, bundan önce müsaade edilmediği gibi bundan sonra da müsaade edilmeyecek' diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl İzmir'de de benzer bir olay yaşanmıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
marine-offizier

Hahahaha.. düşen var mı lan hala bu dümene.. ?!