Görüş Bildir
Haberler
İzmir’de Alevi Bir Ailenin Evi İşaretlenmişti: AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

etiket İzmir’de Alevi Bir Ailenin Evi İşaretlenmişti: AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

İzmir Gaziemir’de Alevi ailenin evinin duvarına “Defol Alevi” yazılarak çarpı işareti konuldu.  İddiaya göre polis 'Bu, sarhoşların veya çocukların işidir' dedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu iddiayı yalanladı. Emniyetin konuyla ilgilendiğini belirten Çelik, gerçeğin açığa çıkarılacağını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde Alevi bir ailenin evinin duvarına 'Defol Alevi' yazılıp çarpı işareti konulmasıyla ilgili olarak, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Valilik ve Emniyet birimlerinin konuyu incelediğini belirten Çelik, sorumluların ortaya çıkarılacağını kaydetti. Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

"İçişleri Bakanımız konuyu bizzat takip etmektedir"

"Güzel İzmir’imizde huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değildir"

"Sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına “Defol Alevi” yazılarak çarpı işareti konuldu. Kimliği belirsiz kişilerce yazılan yazıyı fark eden aile karakola giderek şikâyette bulundu.

Pir Haber Ajansı’nın (PİRHA) haberine göre, baba Bayram Şenal 25 yıldır bulundukları mahallede kimse ile husumetlerinin olmadığını belirterek “Polis geldi, resimleri çekti. Önce dediler ki ‘Sarhoşların işidir’. Sonra oğlum derneği arayınca ‘Bir yeri aradınız mı, kimseye haber verdiniz mi? Vermeyin’ dediler. Ondan sonra bizi karakola götürdüler, ifade verdik” dedi.

"Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu"

Bayram Şenal ayrıca, “Belediye başkan yardımcısı daha önce ‘Elimde olsa hepinizin evlerini yıktırırız’ demişti. İkinci dönemde de 10-15 kişiyle oğlum ve benim üzerime saldırdılar, bizi darp ettiler. Rapor da var, karakoldan tutanağımız da var. Tek şüphelendiğim kişi o. Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu” ifadelerini kullandı.

Şenal’ın oğlu Eren ise daha önce de benzer durumların yaşandığını hatırlatarak, bu işaretlemenin çocukların işi olamayacağını kaydetti.

Twitter'da #Aleviyim etiketi TT oldu

Twitter'da #Aleviyim etiketi TT oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alevi ailenin evine yönelik bu saldırı sosyal medyanın gündemine oturdu. Twitter kullanıcıları 'Aleviyim' etiketiyle olaya tepki gösteriyor. Bu etiket ayrıca Twitter'da en çok konuşulanlar listesinin başına yerleşti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
309
71
11
10
8
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Afedersiniz Alevi diyenlerin hiç suçu yok mu yine

sersemsafak

Yıl 2123, yer Türkiye. Sayın seyircilerimiz Alevi vatandaşımızın hava üssüne ilkel boya ile defol Alevi yazılmıştır. UKP partisinin sözcüsü Ömer el sabah(Sur... Devamını Gör

Kayzer Soze

Bin beş yüz yıldır değişen hiçbir şey yok. Bir tarafta ömrünü Hz. Muhammed`in himayesine adayan amcası Ebu Talip ve onun oğlu Hz. Muhammed`in kuzeni ve damad... Devamını Gör

dmttt

muhteşem yorum ....