Görüş Bildir
Haberler
AÖF Kayıt Yenileme 2022: AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır, AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

AÖF Kayıt Yenileme 2022: AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır, AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

AÖF kayıt yenileme ve ders ekle sil işlemleri başladı. AÖF kayıt yenileme ve ders ekle sil işlemleri yoğun ilgi görüyor. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi kayıt yenileme tarihleri ile ilgili kurum tarafından açıklama yapıldı. AÖF kayıt yenileme işlemi yapmak isteyenlerin ders ekle sil işlemini tamamlamaları ve kayıt yenileme ücretini ödemeleri gerekiyor. Peki, AÖF kayıt yenileme ve ders ekle sil nasıl yapılır, kayıt yenileme ücreti nasıl yatırılır? AÖF kayıt ücreti ne kadar? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

AÖF kayıt yenileme 2022 için süreç resmen başladı. AÖF kayıt yenileme ve ders ekle sil işlemleri öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi kayıt yenileme tarihleri ile ilgili kurum tarafından açıklama yapıldı. AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 7 Şubat ve 18 Şubat tarihleri aralığında yapılacak. Öğrenciler ders ekle sil işlemlerini de bu tarihler aralığında tamamlamaları gerekiyor. Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacak.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖF kayıt yenileme işlemi 7-18 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılabiliyor. Kayıt yenileme işlemleri https://aof.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden Öğrenci Otomasyonu bölümünden öğrenci şifresi ya da e-devlet şifresi ile yapılabiliyor.

AÖF Kayıt Ücreti Ne Kadar?

AÖF Kayıt Ücreti Ne Kadar?

18 Şubat saat 22.30'a kadar ATMkredi kartı, mobil bankacılık ve internetten kayıt ödemeleri yapılabiliyor. AÖF öğrencileri yatırdıkları ücretlerin  2021-2022 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemesi ait olduğunu dikkatle kontrol etmesi gerekiyor. Sadece eski borçlarını ödeyen yeni dönem ders kayıt yenilemesi sonrasında çıkan bedele göre ödemesini yapmayan öğrencilerin kayıtları yenilenmez.

AÖF Ders Ekle-Sil İşlemi Nasıl Yapılır?

AÖF Ders Ekle-Sil İşlemi Nasıl Yapılır?

Öğrenci, ders seçimini (ekle/sil); kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o dönem için yapar ve sonradan itiraz edemez.

Öğrenci tarafından ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.

Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri FF harf notlu dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

Ders seçimine göre ödemesini yapan öğrenci, kayıt yenileme tarihleri içinde ödediği dönem öğretim gideri tutarının altında olmamak şartıyla, seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilecek veya yeni ders ekleyebilecektir.

Yeni ders durumuna göre Dönem Öğretim Gideri farkı oluşan öğrenci, fark borçlarını bahar dönemi için 21 Mart-01 Nisan 2022 tarihlerinde ödeyebilecektir. Bu tarihten sonra yasal faiz başlatılacaktır.

2021-2022 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin bahar döneminde ders seçimi yapmaları gerekir. 2021-2022 Öğretim Yılında yeni açılan programlara (Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Ön Lisans, Görsel İletişim Tasarımı Lisans, İktisat (İngilizce) Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Lisans Programları) kayıt yaptıran öğrenciler kayıt yenileme dönemlerinde üst yarıyıldan ders seçimi yapamayacaktır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın