Görüş Bildir
Haberler
Antropoloji Ne Demek? TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Antropoloji Ne Demek? TDK Sözlük Anlamı Nedir?

dicle demir
24.05.2022 - 16:05

Türkçemizde bazı kelimeler hem anlamları açısından hem de kullanım yerleri açısından yer yer yanlış kullanılıyor. Antropoloji kelimesi de bu yanlış kullanılan yada anlamı karıştırılan kelimelerden bir tanesi. Antropoloji kelimesinin anlamına ve kullanıldığı yerleri öğrenmek isteyenler TDK'nın sitesine bu kelimeyi araştırıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Dil Kurumu Sözlükleri sitesinde antropoloji, fransız kökenli bir kelime olarak tanımlanmıştır. Antropoloji kelimesi karşımıza bilimsel dergilerde, kitaplarda, belgesellerde karşımıza çıkabilir.

TDK Antropoloji Ne Demek?

TDK Antropoloji Ne Demek?

Antropoloji, Yunanca 'insan' anlamına gelen 'anthropos' ve 'açıklama' anlamına gelen 'logos' kelimelerinin birleşimi ile ortaya çıkmıştır. Türk Dil Kurumu Sözlükleri sitesinde antropoloji, insan bilimi yani insanın kökenini, evrimini, biyolojik özelliklerini, toplumsal ve kültürel özelliklerini inceleyen bir bilim dalı olarak tanımlanmıştır.

Antropoloji Bilimi Ne Üzerinde Çalışır?

Antropoloji Bilimi Ne Üzerinde Çalışır?

Antropoloji bilimi, insanın çoğunlukla bedensel özelliklerine ağırlık vererek çalışmaktadır. Yani göz, ağız, burun, dudak, kafa tası yapısı, renk, saç ve vücut şekilleri bakımından inceler. Aynı zamanda, biyoloji, psikoloji ve sosyoloji gibi amacı insanı araştırıp keşfetmek olan diğer bilimleri de içine kapsar. Antropolojinin üç farklı ayağı vardır ; felsefi antropoloji, doğa bilimsel-tıbbi antropoloji ve kültürel antropoloji.

Doğa Tıbbi-Bilimsel Antropoloji Nedir?

Doğa Tıbbi-Bilimsel Antropoloji Nedir?

İnsanın çeşitli ırklarının ortaya çıkışlarını, beden yapılarını, değişimin ve gelişimi inceleyen bilim dalıdır.

Felsefi Antropoloji Nedir?

Felsefi Antropoloji Nedir?

Felsefi antropoloji, insan varlığının temel amacını ve niteliğini anlamaya yönelik çalışmalar yapan felsefeye dayalı bir bilim dalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültürel Antropoloji Nedir?

Kültürel Antropoloji Nedir?

Kültürel antropoloji, kültürlerin gelişimini ve farklılıklarını etnolojik, etnografik, sosyal, psikolojik ve dilbilimsel analiz yöntemleriyle inceleyen bir bilim dalıdır.

Buna da Göz At!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın