Görüş Bildir
Haberler
Anonim Ne Demek? TDK Anonim Sözlük Anlamı Nedir?

Anonim Ne Demek? TDK Anonim Sözlük Anlamı Nedir?

ismail kahraman
24.05.2022 - 13:35 Son Güncelleme: 24.05.2022 - 14:17

Dilimizde bazı kelimeler, hem kullanım alanları hem yazılışları hem de anlamları sebebiyle karıştırılabiliyor. Bu kelimelerden biri de anonim kelimesi. Anonim kelimesinin doğru yazılışını ve kullanımını öğrenmek isteyen internet kullanıcıları, Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünden sonuçları araştırıyor. TDK’da anonim kelimesi iki manada kullanılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
TDK Büyük Türkçe Sözlük

Dinlediğimiz bir şarkı, okuduğumuz bir şiir bazen anonim eser olarak karşımıza çıkıyor. Dilimize Fransızca’dan geçen anonim kelimesi, kullanımı yönünden de en çok karıştırılan kelimelerden biri olabiliyor. Şarkı ve şiirlerde karşımıza çıkan anonim kelimesine, muhtelif sanat eserlerinde de rastlayabiliyoruz.

TDK Anonim Ne Demek?

Türk Dil Kurumu Logo

Türk Dil Kurumu’nun yayınladığı Büyük Türkçe Sözlüğe göre, anonim kelimesi iki manada kullanılıyor.

Bunların ilki, söyleneni veya yazılanı belli olmayan sanat eserlerine verilen ortak ad.

Örnek: “Türkülerimizin çoğu anonimdir”

TDK’da anonim kelimesi için yapılan ikinci kullanım tanımı ise “Kamuya ve umuma açık olan, herkesin eşit şekilde faydalanabileceği ve ortaklaşa kullanabileceği ürünler.” 

Örnek: “Anonim bir üründür, siz de kullanabilirsiniz”

Anonim Edebiyatı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu

Anonim Halk Edebiyatı, Türkçe derslerinde görülen konu başlıklarından biridir. Halkın yaşamı hakkında bilgiler veren ve söyleyeni belli olmayan eserlerden oluşur.

Anonim edebiyat ürünleri, söyleyeni ve yazanı belli olmasa yıllar boyunca kullanılarak gelecek nesillere aktarılmış ürünlerdir. 

Anonim edebiyat ürünleri olarak maniler, türküler, ninniler, halk hikayeleriler, efsaneler, destanlar sayılabilir.

Anonim Şirket Ne Demek?

TDK Yeni Logo

Anonim kelimesinin yaygın olarak kullanıldığı bir durumda şirket tanımlamalarında yapılıyor. Anonim şirket, bir şirket türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Özetle bahsetmek gerekirse anonim şirket, kuruluş sermayesi belirli ve hisseleri paylara bölünmüş olan, şirket ortaklarının sorumlulukları sadece taahhüt ettikleri miktarla sınırlı olduğu bir şirket türüdür.

Anonim Olmak Ne Demek?

Türk Dil Kurumu Logo

Son olarak anonim olmak tanımından da sizlerle bahsetmek istiyoruz. Özellikle sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte hayatımıza giren durumlardan biri de anonim olmanın tanımı. Anonim olmak, sosyal medyada gerçek ismi ile yer almayan ve takma bir kullanıcı adı kullanan kişileri için kullanılıyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın