Görüş Bildir
Haberler
Antalya Film Festivali Jüri Başkanı Ömer Vargı Oldu

Antalya Film Festivali Jüri Başkanı Ömer Vargı Oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metrajlı Yarışma Jürisi başkanlığını Ömer Vargı üstlendi.

Sinemaya 1974 yılında Yılmaz Güney ve Şerif Gören ile ‘Endişe’ filminde çalışarak başlayan Ömer Vargı, ‘Deprem’, ‘Taksi Şoförü’ ve ‘Nehir’ filmlerinde Gören’in asistanlığını yaptı. 

80’li yıllarda uzun metrajlı film yapımına başlayan Vargı, Link Prodüksiyon ve Filma-Cass’ın ortağı olarak, birçok uzun metrajlı filmin yanı sıra 1977 yılından bugüne 1000’den fazla reklam filmi yönetti.

1998 yılında ilk kez bir uzun metraj film için yönetmenlik koltuğuna oturan Ömer Vargı, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’a imza attı. Vargı, sonrasında ‘İnşaat’ (2003), ‘Kabadayı’ (2007), ‘Anadolu Kartalları’ (2011) ve ‘İnşaat 2’yi (2015) yönetti.

Ömer Vargı, Festival Basın Ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada; “Sinema; yaratanı, yapanı, izleyicisi, yazarları ve festivalleriyle bir bütün. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin, bu bütün içinde sinemamız adına korunması ve sahip çıkılması gereken geleneksel bir yapısının olduğunu düşünüyorum” dedi. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0