Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Karakoldaki Şiddet Kamerada

Antalya'da Karakoldaki Şiddet Kamerada

Onedio Medya
04.04.2015 - 21:11 Son Güncelleme: 04.04.2015 - 23:00

Kuyumcu Halil Kara, geçen Ocak ayında gittiği adliye karakolunda Hristiyan olduğu için polislerden şiddet gördüğünü söyleyerek şikayetçi oldu. Polisler ise kendilerine küfür ettiği gerekçesiyle Kara'yı dava etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde kuyumculuk yapan ve bir kafeterya işleten Halil Kara, 5 Ocak günü alacaklı olduğu kişiler tarafından, icra takibini kaldırması için adliyedeki ilgili icra müdürlüklerinden birine zorla götürüldüğünü anlattı. Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, kimliğini alma bahanesiyle bu kişilerin yanından ayrılan Kara, çay ocağına saklanıp 155'i aradı. Çağrıya yanıt veren görevli, Kara'yı adliye polisine yönlendirdi. Ancak çay ocağındaki görevlilerle Kara arasında tartışma çıktı.  Açık cezaevinde kalan hükümlülerin görev yaptığı çay ocağına dışardan birinin girmesinin yasak olduğu söylenince Kara duruma tepki gösterdi.

Çay ocağındaki bir hükümlü ile Kara arasındaki tartışmaya polis müdahale etti. Polise direnip küfür ettiği ileri sürülen Kara, adliyenin giriş katındaki polis noktasına götürüldü.

Yere yatırılıp elleri arkadan kelepçelenen Kara, hastaneye sevk edilip sağlık raporu alındıktan sonra Bahçelievler Polis Merkezi'ne teslim edildi.

'Hıristiyan olduğumu söyleyince...'

Halil Kara ise Hıristiyan olduğunu söylediği için polisten şiddet gördüğünü iddia etti. Adliye karakolundaki dayak görüntüsü ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Doğan Haber Ajansı, bu görüntüleri de yayınladı. 

Görüntülerde yerde yatan bir kişinin tekmelendiği, ayaklarının üzerinde zıplandığı görülüyor. Yerde yatan kişi ise ayaklarını savurarak görüntülerin bu bölümünde kendisine saldıran kişileri uzaklaştırmaya çalıştığı gözleniyor. 

'Yere kafa attı, kendi parmağını ısırdı'

Şikayetçi polislerin beyanları, kamera görüntüleri dikkate alınarak savcılıkça yürütülen soruşturma üzerine Kara hakkında, 5.5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Soruşturmada müşteki polislere küfredip tehdit ettiği ileri sürülen Kara'nın, adliye kontrol noktasına getirildiğinde etrafta bulunan çöp kovalarına, masa ve sandalyelere tekme attığı, kafa attığı, zapt edilmesi için yere yatırıldığında kendi işaret parmağını ısırıp yere kafa attığının anlaşıldığı belirtildi. İddianamede, polislerle ilgili ise zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

Açılan davanın ilk duruşmasına müşteki polis memurlarından Dilaver Akacar, Bilal Şirin, Necip Yıldırım, Sezai Yazıcı ile sanık Halil Kara katıldı. Polis memurları sanığın adliyede kendisini sakinleştirmek isteyen polislere küfür edip 'Rüşvetçiler' diyerek hakaret ettiğini söyledi. Sanığın adliye nezarethanesine götürüldüğünde kendine zarar vermeye çalıştığını da iddia eden polis memurları, Kara'nın ayaklarıyla tekme attığını, polisin kendisine işkence yaptığını iddia etmek içinse kendi kendine zarar verip kafasını yere vurup parmağını ısırdığını ileri sürdü.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0