Görüş Bildir
Haberler
Annelik Psikolojisi Hakkında Bilgiler

Annelik Psikolojisi Hakkında Bilgiler

Emre Erdem Ünver
04.07.2014 - 16:52 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 16:58

Annelik Psikolojisi Hakkında Bilgiler

Annelik dünyanın en zor ve bir o kadarda güzel mesleğidir. Anne olmak bir kadına lütuftur. Bu lütfün kıymetini bilenler için zor bir meslek değildir. Ancak özgürlüğüne düşkün olan kadınlar için çok zor bir meslektir.

Annelik öyle bir duygudur ki, zor olduğunu bile bile istenilen bir meslektir. Çalışan olsun çalışmayan olsun her bayanın bu duyguyu tatmak istediği aşikardır.

Günlük hayatta tüm meslekler yorulduğunuz vakit bırakabileceğiniz mesleklerdir. Ancak, annelik mesleği hiç bir zaman isteseniz de bırakamayacağınız kutsal bir sanattır. Zaman zaman zorlukları olurken, zaman zaman güzel vakitler ile mesleğinizi inşa edeceksiniz.

Anne olan çoğu kadın kendinden vazgeçmektedir. Kendini evlatlarına adayıp yalnızca onların geleceğini düşünürler. Hayatta canına zarar gelmesinden korktuğunuz birileri var ise zaaf noktanız büyüktür. İşte bu zaaf noktanın en başında evlatlar gelmektedir.

Her gün karınlarını doyurmak, dersleri ile ilgilenmek, sevdikleri her hangi şeyleri yapmak, yüzlerini güldürmek ve onları memnun edebilmek için her şeylerinden feragat ederler. Üstelik

annelik mesleğinde tatil günleri yoktur. Çalıştığınız her işte hafta sonları dinlenirsiniz. Ancak annelik mesleği öyle değildir. Bu yüzden de diğer mesleklerden farklı ve özeldir.

Annelik insana sabrı, şefkati, merhameti, disiplini, tertibi, düzeni, hayatı, geleceği, geçmişi ve daha birçok şeyi öğretir. Annelik bir okuldur. Her şeyin ilki orada öğrenilir. Alt yapıyı anneler sağlar. Annelerin kıymeti ne yazık ki kaybettikten sonra anlaşılır. Oysa her nazı çeken anneler birer Osmanlı kadınlarıdır.- See more at: http://www.saglikhatti.info/annelik-psikolojisi-hakkinda-bilgiler/#sthash.P57oen95.dpuf

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/annelik-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın