Görüş Bildir
Haberler
Anne Karnında Kalp Atışı Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Duyulur?

Anne Karnında Kalp Atışı Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Duyulur?

Şebnem Sucu
30.03.2022 - 10:09

Hamile olduğunu öğrenen anne adayları, içinde büyüyen minik bebek hakkında birçok soruya yanıt ararlar. Anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur? Merak edilen bu sorulan başında gelir. Peki, duygusal ve heyecan verici bu süreç ne zaman gerçekleşecek? İşte konuyla ilgili merak edilen soruların cevapları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pozitif gebelik testine göre Beta HCG değeri gebeliğin varlığını ispat ettikten sonra anne-baba adaylarını birbiri arkasına gelen önemli aşamalar bekler. Bu bağlamda kadın doğum uzmanı gebelik kesesini gördükten sonra bebeğin kalp atışını duymak için yeni bir randevu oluşturur. Kalp atışlarının duyulması ile birlikte gebelik süreci resmen başlamış olur. Peki, anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur? İşte yanıtları…

Anne Karnında Kalp Atışı Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Duyulur?

Anne Karnında Kalp Atışı Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Duyulur?

Embriyonun kalbi gebeliğin ortalama 5-6. haftasında atmaya başlar. Kalp atmaya başladığında bunu vajinal ultrason kullanarak tespit etmek mümkün olabilir. Bununla birlikte bebeğin kalp atışlarının duyulması amacıyla transvajinal ultrason yapılması bazı riskli gebeliklerde uygulanan bir işlemdir. 

Eğer riskli bir gebelik değilse bebeğin kalp atışının duyulması için birkaç hafta beklemeniz gerekecektir. Bazen gebeliğin 7. haftasına kadar embriyonun kalp atışının tespit edilmesi zor olabilir. Bebeğin kalp atışları en net gebeliğin 10. 12. haftalarında duyulur. Doktorunuz vajinal ya da karın ultrasonunu gebeliğin sağlıklı ilerleyişini kontrol etmek için programlayacaktır.

Bebeğin Kalp Atışının Duyulmama Nedeni Nedir?

Bebeğin Kalp Atışının Duyulmama Nedeni Nedir?

Bebeğin kalp atışları 6. gebelik haftasının ardından duyulmuyorsa detaylı bir tetkik ve muayene yapılması gerekir. bebeğin canlı olduğunun belirlenebilmesi için özel ultrason tetkikleri yapılır. Gebeliğin belirlenmesi için kan testi istenebilir. şayet bebeğin kalp atışlarının duyulmaması ve izlenmemesi doğrultusunda ölmüş olduğu yapılan tüm muayenelerle onaylanırsa kürtaj ile ceninin alınması gerekir. 

Doktorunuz muayene esnasında düzensiz bir cenin kalp atışı algılarsa endişelenmeyin. Fetal aritmi kalp atışı esnasında meydana gelen anormallikler olarak tanımlanır, çoğunlukla zararsızdır ve birkaç hafta içinde ortadan kaybolur. Ancak durum devam ederse yakından izlemek için doktorunuz yine randevular oluşturacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?