Görüş Bildir
Haberler
Anket: Anayasanın İlk 3 Maddesi Değişsin mi?

etiket Anket: Anayasanın İlk 3 Maddesi Değişsin mi?

Trex
13.02.2021 - 15:22 Son Güncelleme: 13.02.2021 - 15:55

Yeni anayasa gündem olunca, tartışmaları da başladı. AKP'den ''Yeniden Kuruluş Anayasası'' tanımı gelince, Babacan'ın açıklamalarıyla Anayasanın ilk 4 maddesi tartışmaya açıldı. Muharrem İnce de tartışmaya katıldı. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Görüldüğü gibi 4.madde, ilk 3 maddenin değiştirilmesini engelliyor ama 4.maddenin değiştirilmesine bir engel görünmüyor.

Şimdi size soruyoruz: Anayasanın ilk 3 maddesi değiştirilsin mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
504
192
47
42
22
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

"Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez" olarak kabul edilen Anayasa'nın ilk üç maddesi için değişitirilsin mi diye anket mi yaptınız siz şimdi?

Azula

Değişmemeli ve değiştirilmeye dahi teşebbüs edilmemeli!

juliet jane

Teklif dahi edilmemeli